31-10-2018 · 3 min. leestijd

Trend van dit moment: Velvet

Eerder zag je al een sneak peak van de woontrends van 2019. Een van die trends was velvet. Velvet is een materiaal die door stylisten anno 2018/2019 als onmisbaar wordt gezien. Waarom is dit zo’n toevoeging aan je interieur en op welke manier kan je deze laten terug komen in je huis? En hoe kun je velvet toepassen in jouw huis? Bijvoorbeeld door gebruik van een velvet vloerkleed.

Interieurtrend: Velvet vloerkleed

Fluweel, velours of velvet. Hiermee wordt velvet bedoeld. Vanaf vorig jaar zag je deze stoffen al in de modewereld op de catwalk voorbij komen. Ze geven een zachte en luxe gevoel aan je outfit of interieur. Vanaf heden zien we velvet niet langer op allerlei accessoires voorbij komen, maar vrijwel overal. Denk aan (eettafel)stoelen, banken, dekbedovertrekken en vloerkleden. Je kan velvet goed gebruiken bij de tegenpolen die we in 2019 meer gaan zien. Denk hierbij aan de zacht versus ruw variant, waarbij een zacht vloerkleed een velvet vloerkleed kan zijn. Dit sluit naadloos aan bij de opposites attract woontrend.

Ga voor de velvet vloerkleden! 

De velvet vloerkleden zijn perfect wanneer je houdt van een warme en luxe uitstraling. Velvet vloerkleden zijn zacht, makkelijk in de onderhoud en verkrijgbaar in verschillende maat vloerkleed soorten. Zo hebben wij bijvoorbeeld ronde velvet vloerkleden, vierkante en ovale vloerkleden! 

Een velvet vloerkleed staat niet alleen mooi maar zorgt ook voor warme voeten! Plaats bijvoorbeeld een velvet vloerkleed naast je bed en je hebt nooit meer last van koude voeten wanneer je in de ochtend op staat. Dat is toch wel even iets fijner wakker worden dan gelijk een koude vloer onder je voeten!

velvet vloerkleed pearl vloerkleed velvet

Welke kleur kies jij voor jouw vloerkleed van velvet?

Er zijn natuurlijk binnen de velvet vloerkleden nog allerlei verschillende soorten en kleuren. In 2018 zagen we velvet voornamelijk in hippe kleuren voorbij komen zoals blauw en donkergroen. Vanaf nu mogen de kleuren ook wat zonniger en gewaagder. Denk hierbij aan geel, oranje of oudroze. Hierbij is eigenlijk alles mogelijk. Van mosterdgeel tot groen en (kobalt)blauw. Ben jij iemand die van een luxe uitstraling houdt? Kijk dan eens naar een velvet vloerkleed in de kleuren: goud, paars, beige-, en pasteltinten. Bij de pasteltinten maakt zoet roze plaats voor lila en (oranje achtig) peach. Weet jij al in welke kleur jij jouw velvet vloerkleed in huis haalt?

3 tips om een velvet vloerkleed te stijlen 

Velvet is een rijke stof en toepasbaar op verschillende manieren. Doordat velvet een luxe uitstraling heeft krijgt je woonkamer, slaapkamer of eetkamer direct een upgrade! Wij hebben speciaal voor jouw 3 tips op een rijtje gezet zodat het makkelijker is om het vloerkleed te stijlen! 

1. De woonkamer

Durf je het aan en ben je opzoek naar een eyecather? Kies voor een velvet woonkamer vloerkleed! Stijl het in de zithoek zodat het er extra warm en knus uitziet. Match je velvet vloerkleed met de kussentjes en een warme deken op de bank en je hebt een prachtig plaatje! 

2. Een velvet vloerkleed in de slaapkamer

Zoals we al eerder benoemden kan een velvet vloerkleed perfect gestyled worden in de slaapkamer van jou en/of je kids. Leg het slaapkamer vloerkleed velvet bijvoorbeeld half onder het bed en ervaar de luxe van warme voeten bij het opstaan elke ochtend! 

3. Werk in luxe met een velvet vloerkleed

Naast de woonkamer en de slaapkamer kan een vloerkleed velvet ook prachtig gestyled worden in je werk kamer of kantoor. Zorg voor die extra luxueuze en warme uitstraling met een velvet vloerkleed! Natuurlijk is het ook een enorme pluspunt dat je nooit meer last hebt van koude voeten tijdens het werken! 

 

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!