22-02-2017 · 6 min. leestijd

Interieurtip: Waar moet je op letten bij de grootte van een vloerkleed

Het uitzoeken van de juiste maat vloerkleed kan soms een wat lastigere opgave zijn. Wij geven je graag wat handvaten om het juiste formaat vloerkleed uit te kiezen. Ben je benieuwd naar welke maten in jouw interieur neergelegd kunnen worden? Lees dan snel verder!

Groot vloerkleed | Waar moet je op letten?

De vorm en afmeting van het vloerkleed zijn een belangrijke eerste stap bij het maken van een keuze. Schaf je een vloerkleed aan voor bij de zithoek? Zorg er dan voor dat het vloerkleed een stukje onder de bank en/of fauteuils komt te liggen. Dit zorgt er namelijk voor dat de zithoek een rustig geheel vormt en groter lijkt. Een te klein vloerkleed zorgt helaas voor het tegenovergestelde effect. De ruimte kan door een klein vloerkleed XS-S, kleiner ogen dan dat het daadwerkelijk is.

Een groot vloerkleed XL L heeft de eigenschap dat het goed tot zijn recht kan komen in een omgeving met voldoende ruimte. Vaak is dit de woonkamer of slaapkamer. Ook een tuin kan voldoende ruimte bieden om een groot buitenvloerkleed neer te leggen. Het is dan ook niet zo gek dat het neerleggen van een XXL buitenkleed populair is onder de grote erven en tuinen. Ook zien we steeds vaker deze XXL buitenkleden terugkomen in onze binnen interieurs. Een groot vloerkleed voor in de woonkamer of slaapkamer is heel populair.

Weetje #1

Wist je dat een XXL buitenkleed tot wel vier meter lang is? Net zo lang als een witte haai!

De grootte van je vloerkleed is afhankelijk van de interieurstijl die je hebt. Ben je in het bezit van een grote woonkamer of slaapkamer? Dan komt een groot vloerkleed uitstekend tot zijn recht. Uiteraard wil dit niet zeggen dat een klein vloerkleed niet past in een grote ruimte. Bij het neerleggen van een kleiner vloerkleed is het belangrijk om te kijken naar het formaat van de meubels waarbij het komt te liggen. Past het formaat van het vloerkleed bij het formaat van het meubelstuk, dan kan he vloerkleed uitstekend in de ruimte worden neergelegd!

Soorten vloerkleden

Er zijn tig soorten vloerkleden. Vormen, kleuren, maten, designs en de verschillende soorten materialen! Door het ruime aanbod kan jij bijvoorbeeld kiezen voor een vloerkleed gemaakt van natuurlijk materiaal. Hierbij kan je denken aan een wollen vloerkleed of jute kleed. Deze natuurlijke vloerkleden hebben de eigenschap 100% natuurlijk en duurzaam te zijn. Deze bijzondere vloerkleden geven je interieur een natuurlijk karakter en heeft het een positieve werking op de omgeving.

Weetje #2

Wist je dat de natuurlijke materialen jute en wol oersterk zijn? De vezels zijn bijna niet kapot te krijgen. Kan jij je al voorstellen hoe sterk jouw vloerkleed is?

groot jute vloerkleed

Niet alleen wordt er bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed gekeken naar het materiaal. Er wordt ook gekeken naar de kleur. Heb je een lievelingskleur? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk artikelen in deze kleur in je huis zetten. Zo kan je ook de kleur van je nieuwe vloerkleed uitzoeken en matchen met je interieur. Ben je bijvoorbeeld gek op de kleur blauw? Dan is het voor de hand liggend dat je gaat zoeken naar een blauw vloerkleed. Wil je het niet te gek laten worden en de ruimte blauw laten staan, dan kan je ook perfect kiezen voor neutrale kleuren. Zo kunnen een grijs en wit vloerkleed in ieder interieur worden neergelegd.

We doen er nog een schepje bovenop. Ook het design van het vloerkleed kan voor jou een moeilijke keuze zijn. Wil je een vloerkleed met strepen of ben je toch iemand die gaat voor een bloemen vloerkleed? De keuze is reuze! Het uitzoeken van een design van een vloerkleed bepaald je karakter en interieurstijl. Heb jij op de slaapkamer een plafond met lichtgevende manen hangen? Dan past een vloerkleed met sterren hier perfect bij!

zacht hoogpolig vloerkleed wit patchwork vloerkleed blauw

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

De laatste keuze die gemaakt wordt: ‘hoe groot moet een vloerkleed zijn?’ Het uitzoeken van het juiste formaat vloerkleed kan soms lastig zijn. Net zoals het uitzoeken van een kleur, design en materiaal. Zoals eerder benoemd is de grootte van het vloerkleed afhankelijk van een aantal factoren. Bij het uitzoeken van een vloerkleed voor in de woonkamer zit je al snel op een vloerkleed boven de 160x230cm.

De grootte van de omgeving is ook een belangrijke factor bij het uitzoeken van het vloerkleed formaat. Wil jij je vloerkleed plaatsen in de slaapkamer en is deze niet ruim genoeg om een XXL vloerkleed te plaatsen? Dan kun je denken aan de kleinere formaten. Deze zijn overigens uitstekend geschikt voor in de slaapkamer. Populaire maten in de slaapkamer zijn vloerkleden met de maat 120x170cm of 140x200cm. Deze vloerkleden passen perfect naast het bed en bieden voldoende ruimte om je voeten zacht over heen te laten wandelen.

afmeting rechthoekig vloerkleed afmeting rond vloerkleed afmetingen vierkant vloerkleed

Een groot rond vloerkleed is net wat anders

Het uitzoeken van het juiste formaat vloerkleed kun je doen op basis van de afmetingen en je interieur. Heb je ooit wel eens overwogen om eens een andere vorm te kiezen? Wat denk je bijvoorbeeld van een groot rond vloerkleed? Of misschien wel een vierkant vloerkleed? Deze vloerkleedvormen hebben het kenmerk dat zij de rechte lijnen in huis kunnen doorbreken of zelfs kunnen besparen!

Weetje #3

Wist je dat ronde vormen een speels en ruimtelijk effect aan je interieur kunnen geven? Het is net wat anders dan we zijn gewend.

rond fluffy vloerkleed

Een vierkant vloerkleed heeft als kenmerk dat iedere zijde even lang is. Dit maakt dat je een vierkant vloerkleed gemakkelijk in een hoek kan plaatsen, waardoor je gemakkelijk een zit hoek kan creëren, maar tegelijkertijd ruimte kan besparen doordat er ruimte over is en de rest van de omgeving.

Tip #1

Ben je niet zeker over het formaat? Gebruik dan schilders-tape om het formaat af te plakken op de grond. Zo krijg je direct een beter beeld van het effect dat het vloerkleed heeft op het interieur.

Vloerkleed op maat laten maken

Een vloerkleed maat kiezen is het laatste obstakel bij het uitzoeken van een vloerkleed. Het kan ook zo zijn dat jij een specifieke maat in gedachten hebt en deze niet tussen de zoekresultaten staat. Vervelend! Gelukkig is het bij de meeste vloerkleden mogelijk deze op maat te laten maken. Een vloerkleed op maat laten maken heeft als voordeel dat het precies de juiste maat is die jij wilt hebben.

Veel mensen meten eerst de omgeving op om te kijken welk formaat voor hun het beste uitkomt in het interieur. Een vloerkleed maat kiezen is voor de meesten goed weggelegd omdat het gewenste formaat er tussen staat.

Op zoek naar interieuradvies?

Met het aanbrengen van kleine veranderingen kan jij ervoor zorgen dat je huis een thuis wordt. Hoe kan je dit het beste doen? Veranderingen zoals bijvoorbeeld een nieuwe indeling, gebruik van kleuren en de toevoeging of wisseling van woonaccessoires kunnen al van grote impact zijn. Wil je advies op maat ontvangen, neem dan contact op met de stylisten van Volero. Deze voorzien u graag van passend advies.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!