19-02-2018 · 4 min. leestijd

Ga jij voor vloerkleed-layering?

Heb jij moeite met kiezen? Houd jij van verschillende vloerkleden of ga jij graag de diepte in en houd je wel van een dubbele onderlaag? Look no further- in alle gevallen hebben wij hebben dé vloerkledentrend van het jaar voor jou: vloerkleed-layering, het combineren van vloerkleden.

Combineren van vloerkleden

Door vloerkleed layering, oftewel het leggen van twee of meerdere vloerkleden over elkaar heen, creëer je meer diepte in de woonruimte. Echter is het belangrijk dat je dit op een doordachte manier doet, want je wilt niet dat het lijkt alsof er net een mini-tornado door je kamer is gewoed en de tapijten per ongeluk over elkaar heen heeft gelegd. Onder het mom van ‘hoe meer vloerkleden, hoe meer vreugd!’ namen wij de kunst van het combineren van vloerkleden voor je onder de loep en kwamen op de volgende opties uit die makkelijk zijn toe te passen.

Om te beginnen; wat is vloerkleed layering precies? Eigenlijk houdt dit in dat je twee of meerdere vloerkleden op een verrassende manier met elkaar combineert. Deze koppeling wordt gekarakteriseerd door een gedeelte van het ene vloerkleed, ónder het andere vloerkleed te plaatsen. Op deze manier creëer je een eenheid ongeacht hoe verschillend de tapijten zijn.

En in die ‘verschillen’ daar zit ‘m de kunst! Want welke mix & match-opties heb je precies?

Optie 1:

We beginnen met vloerkleed layering voor beginners. Als opwarmertje de optie voor het combineren van vloerkleden van hetzelfde materiaal en/of met dezelfde print, maar allemaal in een verschillende kleur. Met je ogen dicht voel je geen verschil aan de ondergrond, maar wanneer je je kijkers openzet komt de kleurenmix binnen. Je kunt zo ver gaan als je zelf wilt bijv. geel/oranje/blauw of een rustige tint combineren met een felle knalkleur. Ook het combineren van twee identieke vloerkleden qua print en materiaal in verschillende kleuren geeft een verrassend effect!

Stapelen maar: twee vintage vloerkleden, in verschillende kleuren zijn perfect voor deze optie.

Optie 2:

Logischerwijze kun je het ook omdraaien en een stapje verder gaan. Het combineren van vloerkleden in dezelfde kleur maar uit verschillende materialen is een vorm van vloerkleed layering die op een subtiele manier toegepast kan worden. Mix een jute vloerkleed eens met een aardekleurig laagpolig exemplaar. Of laat een wollen vloerkleed nog zachter ogen door er een beige katoenen tapijt onder te leggen. Deze optie is gemakkelijk toe te passen in menig interieur omdat de focus ligt op het materiaal.

Stapelen maar: voor het mooiste effect leg je een vloerkleed in een rijk materiaal bovenop een tapijt dat neutraler van aard is. Zo komt het bovenliggende vloerkleed nog beter tot uiting.

jute vloerkleed layering

Optie 3:

Deze optie is bedoeld voor de echte durfal! . Bij deze vorm van layering gaat het om het mixen van verschillende vormen. Soms is het al een stap om af te wijken van een rechthoekig vloerkleed, met deze trend maak jij pas een écht statement! Sowieso lenen ronde vloerkleden zich uitzonderlijk goed voor vloerkleed layering. Er gaat namelijk nog meer aandacht uit naar jouw met zorg uitgezochte vintage, chenille of patchwork vloerkleed, wanneer je het vloerkleed op een rond voetstuk plaatst.

Stapelen maar: probeer ook eens 2 ronde vloerkleden!

Optie 4:

Het ultieme layeren voor de echte pro! Hierbij geldt ‘opposites attract’. Zie jij graag een liefdesspel tussen twee totale tegen(hoge)polen wat betreft vloerkleden? Ga er dan voor en durf creatief te zijn!

De meest verrassende combinaties versterken het effect van layering enorm. Zo wordt een patchwork vloerkleed nog sierlijker op een ruige sisal-ondergrond. Een wollen vloerkleed wordt nog zachter op een vintage vloerkleed en een chenille vloerkleed glimt nog meer wanneer je het vloerkleed op een rond, jute vloerkleed legt.

patchwork vloerkleed layering

Waar kun je vloerkleed layering toepassen? Deze trend komt eigenlijk het beste tot uiting wanneer een kamer groot genoeg is. Het moet vooral NIET lijken alsof de vloerkleden genoodzaakt op elkaar zijn geplaatst. Zorg ook voor genoeg ruimte tussen de vloerkleden en de muur. Een strook van minimaal 30 centimeter is bij meerdere vloerkleden zeker gewenst. Daarnaast is het belangrijk dat je het vloerkleed layering de aandacht geeft die het verdient wanneer je verder de inrichting rustig houdt.

Extra tip: laagpolige vloerkleden lenen zich het beste voor deze trend anders wordt het risico op struikelen simpelweg te hoog!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!