06-04-2022 · 3 min. leestijd

Dun vloerkleed: alle voordelen op een rij!

Waarom wij groot fan zijn van dunne vloerkleden? Een dun vloerkleed laat je nooit in de steek en is er voor jou door dik én dun! Door de weeftechniek, waarbij draden in elkaar worden gelegd, zijn dunne vloerkleden oersterk en slijtvast. Daar is werkelijk geen speld tussen te krijgen! De voordelen van dunne vloerkleden zijn eindeloos. Lees hier waarom jij een dun vloerkleed nodig hebt! 

dun vloerkleed lago geel geel dun vloerkleed

Dun vloerkleed: geen touw aan vast geknopen!

De dikte van een vloerkleed hangt samen met de productietechniek. Met dunne vloerkleden wordt in de meeste gevallen een plat geweven vloerkleed bedoeld. Anders dan een geknoopt vloerkleed, wordt een plat vloerkleed vervaardigd door een eeuwenoude weeftechniek waarbij garen haaks op elkaar worden geweven. Hierdoor is het oppervlak glad en gelijkmatig. Naast dat het onderhoud hierdoor een stuk makkelijker is, zijn dunne vloerkleden licht en makkelijk op te rollen. Platte vloerkleden zijn dus perfect voor iedereen wiens interieur iets wegheeft van een eendagsvlieg. Een dun vloerkleed kun je gemakkelijk verplaatsen en dus is eindeloos variëren geen enkel probleem!

vintage vloerkleed lugan lichtbruin

Dunne vloerkleden: licht en luchtig!

Eén van de vele voordelen van een vloerkleed is dat deze een isolerende werking heeft. Vooral in de winter is dat een fijn gegeven. ’s Zomers is die extra warmte wellicht minder aangenaam. Waar een gewichtig kleed in de winter dus wenselijk is, is deze in het zomerseizoen minder welkom. Hét perfecte vloerkleed voor het hele jaar door is een plat geweven vloerkleed. Een viscose of katoenen vloerkleed is een voorbeeld van een plat geweven vloerkleed. Dit zijn luchtdoorlatende stoffen die zogezegd geen onnodige warmte vasthouden. Bij kou heerlijk warm en bij warmte verkoelend en luchtig.

Plat vloerkleed, maar dan écht plat

Net wanneer je dacht dat we uitgepraat waren over de voordelen platte vloerkleden, hebben we nog een hele waslijst voor je in petto! Doordat de vezels van een plat geweven vloerkleed zo sterk zijn, bieden deze enorm veel stevigheid aan het vloerkleed. Daardoor krullen de hoeken niet om en blijft een plat vloerkleed zijn oorspronkelijke vorm behouden, wat niet voor alle natuurproducten geldt. Net zoals moeder natuur haar eigen plan trekt – iets over vier verschillende seizoenen op één dag – doen de meeste natuurlijke materialen dat ook. Denk maar eens aan je wollen trui die je iets te heet hebt gewassen, die kan meteen door als poppenjurk. Met een plat vloerkleed zal je dus niet snel last krijgen van indrukken of een platgelopen vloerkleed. Plaats platte vloerkleden dus gerust op plekken in huis waar veel wordt gelopen.

dun vloerkleed fora dun vloerkleed keuken

Platte vloerkleden: plat én pluisvrij

Ook voor pluisjes hoef je niet te vrezen met een plat vloerkleed. Doordat de garen strak op elkaar worden geweven, zullen er minder snel pluisjes vrijkomen. Een bijkomend voordeel is dat stofdelen zich dus ook minder snel zullen nestelen tussen de vezels, maar er juist bovenop blijven liggen. Zo kun je vuil gemakkelijk en snel opzuigen. Dat maakt dat platte vloerkleden kind-, huisdier-, én allergievriendelijk zijn.

Plat geweven vloerkleed in allerlei uitvoeringen

Een dun vloerkleed van katoen is verkrijgbaar in alle mogelijk denkbare uitvoeringen. Katoen kan namelijk geprint en geverfd worden, wat de mogelijkheden voor printjes, kleuren en patronen eindeloos maakt. Wat je woonstijl of woonwens ook is, ook voor jou is er altijd een passend plat geweven vloerkleed te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een plat vloerkleed vintage design! Door het stonewashed effect krijgen deze vloerkleden die karakteristieke, vervlogen uitstraling. Alsof het vloerkleed een mooi verhaal en al vele herinneringen draagt. Het stoere uiterlijk past perfect bij een industriële of juist klassieke stijl. Ook als de inrichting al druk genoeg is en je juist op zoek bent naar een vloerkleed met een kalmerende uitstraling is er genoeg keus. Met een breed assortiment heb je altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een vloerkleed dat precies de juiste toevoeging is aan de ruimte!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!