01-02-2022 · 4 min. leestijd

Dé populairste vloerkleden van 2022!

In deze blog blikken we vooruit op dé populairste vloerkleden van 2022! Met een nieuw jaar komen natuurlijk ook weer nieuwe woontrends. Onze vloerkleed specialisten hebben de nieuwste trends op het gebied van wonen op de voet gevolgd en daarbij de perfecte vloerkleden uitgezocht. Lees mee!

#1 Fluffy vloerkleed: comfort boven alles met Comfy

In de afgelopen twee jaar deden we zowat alles vanuit huis: werken, onderwijs volgen, sporten, etc. De scheiding tussen werk en privé werd steeds kleiner en dat heeft zijn tol geëist. Bij de zoveelste zolderschoonmaak - want wat moet je anders – kom je ineens tot het besef dat je eigenlijk te veel spullen hebt. Het tijdperk van ontspullen, organizen en doe-het-zelvers is ontstaan. En velen bevalt die nieuwe minimalistische levensstijl eigenlijk wel. Volgens onze vloerkledenspecialisten blijven we ons vasthouden aan simpele designs, lichte kleuren, natuurlijke elementen en zachte materialen. Ook in 2022 maken superzachte, donzige, mega fluffy vloerkleden hun intrede. En gelukkig maar, wie eenmaal de zachtheid van vloerkleed Comfy ervaart, kan niet meer zonder! Deze fluffy vloerkleden zijn dan wel effen, maar allesbehalve saai. De soms wel 35 millimeter lange polen vormen een golvende structuur die steeds meer gaat leven naarmate het vloerkleed in gebruik wordt genomen.

#2 Scandinavisch vloerkleed: groots plezier met Grand

Wij kunnen ons geen interieur bedenken waar dit vloerkleed niet bij past; we hebben het natuurlijk over de welbekende contrasterende zwart/wit vloerkleden. Mede door dit contrast past dit vloerkleed in Scandinavische interieurs, evenals in moderne, industriële interieurs en retro interieurs. Laatstgenoemde maakt in 2022 trouwens een enorme comeback. De oplettende trendwatchers hebben opgemerkt dat deze stijl wordt gestoken in een modern jasje. Geen hysterische mix van kleuren, maar een rustige zwart/wit basis die wordt aangevuld met okergeel en terra.

#3 Vintage vloerkleed: terug in de tijd met Wonder

Vintage is terug van weggeweest en hipper dan ooit! Diverse tv-programma’s waarin bescheiden stulpjes worden omgetoverd tot ware droompaleizen zijn de revue gepasseerd en Nederland smult ervan. En dat allemaal met vintage of tweedehands vondsten. De kringloop draait overuren en is allang niet meer alleen voor onfortuinlijken. Tegenwoordig is het dé place to be als het gaan om unieke items. Onze kenners voorspellen dat deze trend zeker nog een rondje meegaat. Geheim van de chef: deze stijl blijft áltijd wel on trend. Hét vintage vloerkleed dat deze stijl perfect omvat is de Wonder. Dit pareltje heeft een gecentreerd medaillon en is omringd door een sierrand. Door de groene pastelkleur past dit vloerkleed helemaal bij de stijl van nu!

#4 Jute vloerkleed: haal buiten naar binnen met Fair

Nu duurzaamheid in het jaar 2022 steeds belangrijker wordt, groeit ook de vraag naar meubels en accessoires gemaakt van duurzame materialen. Jute is een plantaardige vezel waar de mooiste vloerkleden van worden gevlochten. Simpele designs en natuurlijke kleuren zijn kenmerkend voor jute vloerkleed Fair uit onze collectie. Deze passen perfect bij de trend van natuurlijk wonen. De natuurlijke goudbruine kleur van de jute vezel is mooi te combineren met verschillende kleuren. Kies voor diepe tinten als je een warm en kleurrijk interieur voor ogen hebt. Of speel safe door in het aardetintenpalet te blijven en een stijlvol ton-sur-ton interieur te creëren.

#5 Wollen vloerkleed: multifunctionaliteit met Feline

In het verlengde van de duurzaamheidstrend, ligt multifunctionaliteit. De afgelopen jaren hebben onze flexibiliteit flink op de proef gesteld, 2022 is daarom het jaar van gemak (thank god!). Meer dan ooit beseffen we dat tijd kostbaar is en dat kun je maar beter slim indelen. Duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen, zoals wol, zijn ideaal voor deze nieuwe leefstijl. Naast het feit dat een wollen vloerkleed een zachte toevoeging is voor ieder interieur, hebben ze ook buitengewoon mooie eigenschappen. Om maar een aantal te noemen: temperatuur regulerend, zelfreinigend, brandwerend en slijtvast. Wollen vloerkleed Feline heeft een fijne bolletjesstructuur en is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren, evenals een effen of gemêleerd dessin. Dát noem je nog eens win-win!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!