17-09-2018 · 2 min. leestijd

Waarom wij houden van een Scandinavisch vloerkleed!

Het Scandinavisch interieur is een opkomende trend en we love it! Het interieur is simpel: Wit, crème en af en toe zwart of pastel. Bij deze warme stijl hoort natuurlijk een Scandinavisch vloerkleed! In deze blog gaan we je vertellen waarom wij weg zijn van het Scandinavische interieur, lees je mee?!

Wat is een Scandinavisch vloerkleed en interieur?

Een Scandinavisch interieur is een interieur die veel voorkomt in Scandinavië (die zag je niet aankomen he?). Bij een Scandinavisch interieur zie je veel lichte tinten zoals: wit, beige, crème en bruin. Het is namelijk de bedoeling dat het er warm en stijlvol uitziet met functionele meubels. Wat past er nou beter in een Scandinavisch interieur dan een Scandinavisch vloerkleed? De Scandinavische vloerkleden zijn heerlijk warm, makkelijk in de omgang en zorgen voor een prachtige finishing touch in jouw interieur!

Welk Scandinavisch vloerkleed past bij jou?

Onder de Scandinavische vloerkleden hebben wij ook weer verschillende soorten vloerkleden. Wij gaan je daarom even een handje helpen door ze langs te gaan. Zo vallen er onder de Scandinavische vloerkleden de hoogpolige vloerkleden, wollen vloerkleden, vierkante vloerkleden, rond, ovaal en en een jute vloerkleed. Genoeg keuze dus! Veel van de Scandinavische vloerkleden zijn in een lichte kleur dit is omdat de Scandinaviërs weinig licht binnen krijgen. In Scandinavië hebben de huizen daarom grote ramen en de mensen vaak lichte kleuren in hun huis. Op deze manier creëren ze meer licht en warmte!

fluffy vloerkleed comfy hoogpolig vloerkleed scandinavische stijl

Een wollen vloerkleed voor ieder Scandinavisch interieur!

Een wollen vloerkleed valt ook onder de Scandinavische vloerkleden en gaat wayback! Wollen vloerkleden werden namelijk vroeger al gebruikt om het warm te houden in huis. Wollen vloerkleden zijn warmte isolerend en zorgen ervoor dat je heerlijk warm blijft in de winter en verkoeling krijgt in de zomer. In een Scandinavisch interieur kon een wollen vloerkleed daarom niet ontbreken. Naast dat een wollen vloerkleed heerlijk warm is en er prachtig uitziet is wol enorm makkelijk in de onderhoud. Wol is namelijk een zelfreinigende en vuilafstotende stof waardoor he vloerkleed weinig zorg nodig heeft. Word je vloerkleed toch per ongeluk vies? Geen probleem! Pak de stofzuiger of tapijt reiniger en je bent weer good to go! 

Een vloerkleed Scandinavisch past bij iedereen!

Mocht je denken dat een Scandinavisch vloerkleed alleen voor huizen is bestemd met een Scandinavisch interieur dan heb je het mis! Een vloerkleed Scandinavisch staat namelijk prachtig in vrijwel elk interieur! Dit komt door de veelzijdigheid in de soorten vloerkleden zoals we al eerder benoemden. Een jute vloerkleed staat bijvoorbeeld ook prachtig in een bohemian interieur. Een hoogpolig Comfy vloerkleed is ook heerlijk voor in de slaapkamer en een Vive vloerkleed staat luxueus in een interieur met zwart. 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!