Vakantie Voordeel - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vakantie Voordeel - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Patchwork vloerkleed: opvallende eyecatcher
Wooninspiratie / 06 Feb 2019

Patchwork vloerkleed: opvallende eyecatcher


Ze zijn momenteel superhip: patchwork vloerkleed. Maar wat is een patchwork vloerkleed precies? Het is een uniek vloerkleed dat bestaat uit verschillende lappen stof, met daarop allerlei soorten prints, patronen en paletten. Zo’n prachtig vloerkleed is dan ook eigenlijk onmisbaar in jouw woonruimte!

Patchwork vloerkleed kopen

Het maken van een patchwork vloerkleed is erg arbeidsintensief, de kleden zijn namelijk van origine handgemaakt in Turkije. Het zijn vloerkleden die ontstaan door met de hand losse stukken stof aan elkaar te stikken. Het resultaat van een handgemaakt patchwork kleed is geweldig, maar de prijs is vaak erg hoog. De patchwork vloerkleden van ons zijn daarentegen te koop voor een betaalbare prijs. Onze kleden bestaan namelijk uit één kleed met dikke garens, in plaats van losse stukken. Hierop zijn grote vlakken met verschillende prints afgebeeld. Het effect daarvan? Een vrolijk patchwork vloerkleed dat gebaseerd is op het originele en authentieke patchwork zoals we dat kennen van vroeger. Stevige patchwork vloerkleden van hoogwaardige kwaliteit!

Patchwork vloerkleden combineren

Of je nu gaat voor een warm gekleurd patchwork vloerkleed of eentje met frisse en lichte kleuren, ieder kleed draagt bij aan een unieke en oosterse sfeer in jouw woning. Veelal fleuren ze woonkamers op, maar de kleden passen evengoed in andere ruimtes. Maar hoe combineer je nu een patchwork vloerkleed?  De kleden zijn er in diverse kleuren en altijd gebaseerd op een bepaald kleurenthema. Zo bestaan de meesten bijvoorbeeld uit één kleur in meerdere tinten of verschillende kleuren die perfect matchen met elkaar. Patchwork vloerkleden ogen erg druk, omdat ze voorzien zijn van combinaties van allerlei dessins en patronen, zoals strepen, barok, rozenkelims of prints van Perzische vloerkleden 

Het combineren van patchwork vloerkleden met effen meubels creëert dan ook een verrassend mooi effect. En, jouw patchwork vloerkleed is zo dé eyecatcher van jouw woning! 

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier de trends van 2019 en een cursus interieurstyling

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »