Summer Sale - tot 30% korting op heel veel buitenkleden
Summer Sale - tot 30% korting op heel veel buitenkleden
6 ideeën voor saaie muren
Wooninspiratie / 07 Mar 2017

6 ideeën voor saaie muren


Ben jij op zoek naar inspiratie om je muur op te vrolijken? Je hebt echter geen idee waar te beginnen, want dit keer wil je iets anders dan een poster of een plank met lijstjes. Wat zijn dan je opties? Gelukkig komen wij je helpen! In deze blog proberen wij jou te inspireren met onze ideeën. Laat je inspireren door deze 6 ideeën, die je moet hebben op de muur!

Spiegel in jouw wooninterieur

Een spiegel in je wooninterieur wordt al eeuwen gebruikt en kent zijn oorsprong in de Chinese filosofie. Mocht je bijgelovig zijn dan is een spiegel aan je wand super interessant! Spiegels worden namelijk gebruikt om je optische ruimte te verruimen. Deze Feng Shui methode heeft de eigenschap dat het de persoon meer energie geeft. Dit komt doordat de ruimte optisch vergroot wordt en hierdoor de ruimte voorziet van meer energie. Dit zorgt ervoor dat jij sterker in je schoenen komt te staan en zelfs beter tot rust kan komen. Dit wil niet zeggen dat je overal in je huis spiegels moet ophangen, want teveel energie maakt een persoon onrustig, maar een spiegel in je wooninterieur is zeker wat niet kan ontbreken!

Fotolijst aan de muur

Eén fotolijst is leuk, maar verschillende fotolijsten bij elkaar geven je kamer pas echt een boost! Door te combineren in dezelfde kleurtonen geef je de ruimte een sfeervolle en zachte uitstraling. Je kan variëren door foto’s tussen de posters te hangen.

Een tip voor het ophangen: hang de lijstjes niet te hoog op. Zorg ervoor dat ze aansluiten bij het object dat ervoor staat. Hiermee voorkom je dat het losse objecten aan de muur zijn en maken ze echt deel uit van je interieur. Het helpt om voor het ophangen op afstand te gaan staan. Zo weet je ook zeker dat je op de juiste plek een gaatje boort, wel zo handig. Wil je graag iets persoonlijks aan de muur? Het is ook mogelijk je eigen posters te laten drukken! Hiervoor hoef je niet super handig of creatief te zijn. Met behulp van een ontwerp tool kan je online gemakkelijk aan de slag.

Vloerkleed aan muur

Ooit gedacht om een vloerkleed op te hangen aan je muur? Niet gek als dit niet je eerste gedachte is van een vloerkleed. De naam van het vloerkleed verklapt dat het voor de vloer gebruikt wordt, maar ook aan de muur is een vloerkleed een prachtig gezicht om te zien. Denk aan vloerkleden met prachtige designs, die goed aansluiten bij je muur of in jouw wooninterieur. Wij zeggen, gewoon doen!

Wijnrek aan de wand

Misschien ben jij wel een actieve wijndrinker? Dan moet jij een luxe wijnrek in huis hebben! Voor je wijnflessen betekent dit een gemakkelijk opslagplaats. Je kunt je favoriete wijnflessen in een opslag erbij pakken. Daarnaast komen de luxe LaVino wijnrekken voor in een ronde en een rechthoekige variant. Met een ronde variant doorbreek je jouw hoekige interieur, maar met een rechthoekige variant kan soms beter tot zijn recht komen in jouw wooninterieur. We kunnen eindeloos door blijven discussiëren, maar je kunt deze woonaccessoire ook in beide varianten nemen!

Wandrek aan de wand

Een extra opslagplaats in je huis is ideaal. Net als de genoemde wijnrekken zijn er ook wandrekken, waar je jouw keukenbenodigdheden kunt opbergen. Denk aan je kruiden, kommen, bestek en potten. Het is ook mogelijk om wandrekken te gebruiken om je souvenirs te tonen in je huis of plaats er planten en andere woonaccessoires. Het voordeel van een wandrek of wijnrek is dat ze je huis niet rommelig maken, je meubels een plek kunnen geven en er niet over kunt struikelen. Dit maakt een wandrek perfect om in je huis te hebben!

Kapstokken

In huis wil je jouw comfortabel voelen, maar voornamelijk kunnen ontspannen. Zeker na een dag werken wil je niet in een rommelig huis thuis komen, wetend dat je alles moet opruimen en een plek moet geven. Gelukkig zijn er meubels die jou helpen om je huis beter te ordenen. Neem bijvoorbeeld de kapstok. Een kapstok heeft de eigenschap dat het jou en je gasten de mogelijkheid geeft om hun jas op te hangen of om een hoed of pet op te bergen. Daarnaast heeft het de eigenschap dat het lege witte plek op je muur voorziet van leven.

Wat je ook doet met jouw muur, pas hem aan naar jouw wens! Of je nou een kapstok, wandrek, wijnrek, fotolijst, spiegel of een vloerkleed aan de muur neemt, je muur opvrolijken is een van de beste woonartikelen die je kunt nemen! Ervaar thuis de voordelen die een wandmeubel te bieden heeft. Naast wandmeubels kun je natuurlijk ook denken aan bijvoorbeeld hanglampen, gordijnen, stoelen en tafels om je huis op te vrolijken. Wat je ook neemt, je huis opvrolijken begint bij jezelf! Haal jezelf over om je huis aan te passen en te verrijken met meubels die goed aansluiten bij jouw wooninterieur. Wij bij Volero helpen je graag! 

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier echt niet dat een vintage vloerkleed ouderwets is & hoe kies je het juiste formaat vloerkleed

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »