11-06-2018 · 4 min. leestijd

Ga jij voor vloerkleden aan de wand?

“Vloerkleedje, vloerkleedje aan de wand- bij wie hangtie het mooiste van het land?”. Hou jij er van om het soms net even anders te doen dan anderen? Dan is deze blog weggelegd voor jou! Lees snel verder en ontdek de opties voor een vloerkleden aan de wand!

`Anders dan anders` is wat je misschien vaak zult horen bij een wandkleed maar misschien is dat ook wel net waar je naar op zoek bent! Het is natuurlijk ook wel een beetje bijzonder; zo’n vloerkleed aan de muur, maar wél bijzonder leuk!

Het wandkleed zorgt gelijk voor meer leven in de brouwerij. Doordat je naast kleur en print ook materiaal aan de wand hangt, ontstaat er een dynamische soort diepte in jouw interieur. Hierdoor krijgt niet alleen het kunstitem aan de muur meer body maar ook de rest van de kamer wordt gevuld.

Voor welke kamers is een wandkleed geschikt?

Neem bijvoorbeeld de slaapkamer. Door een vloerkleed aan de wand boven je bed te hangen, ontstaat er een eenheid met het zachte van het bed en het knuffelbare van het kleed. Hang bijvoorbeeld een wollen vloerkleed boven je hoofd en je zult zien dat het schaapjes tellen je nog beter af gaat.

De studeerkamer; een ruimte die allure verdient. Heb je nog niet genoeg kasten vol interessante boeken? Vul dan één muur met een mooi, inspirerend wandkleed. Denk aan een fascinerend chenille vloerkleed of een tijdloos Perzisch vloerkleed. Niet afgeleid raken door het te leuke wandkleed hè! Dan natuurlijk de kinderkamer. Hoeveel vriendjes kunnen nu zeggen dat ze een enorme leeuw of een horde dinosaurussen in de vorm van een kinderkamer vloerkleed aan de muur hebben hangen? En misschien ook wel het overwegen waard: de kindervloerkleden voorzien van astronauten, wolken, sterren, planeten en de maan passen misschien nog beter op het plafond! Heb je het vloerkleed dat voorheen in de babykamer lag inmiddels opgeborgen, omdat jouw kleine spruit helemaal niet meer zo klein is? Blaas dit kleed nieuw leven en gebruik het als muurdecoratie! Hup, uitrollen en het wandkleed ophangen!

Wandkleed woonkamer populairder dan ooit! 

Ook de woonkamer leent zich perfect voor de plaatsing van wandkleden. Misschien is een wandkleed woonkamer wel de meest populaire plek voor het ophangen van een wandkleed. En dat begrijpen we maar al te goed! Er is toch niets leuker dan dat jouw wandkleed woonkamer wordt bewonderd door al jouw gasten? Zo kun je bijvoorbeeld een mooie eenheid creëren met de stof of het kleurenpalet van de bank. Maar ook het laten ontstaan van een contrast door het gebruik van uiteenlopende kleuren, materialen en prints kan uitermate verrassend werken. Een wandkleed woonkamer is ook de perfecte manier om dat kleedje van die onvergetelijke reis eindelijk eens een plekje te geven. Telkens als je langsloopt, zul je weer herinnerd worden aan die bijzondere momenten van de vakantie. Zo worden de plekjes in huis binnen no time reden voor dagelijkse geluksmomentjes. Of je tovert het verloren woonkamer vloerkleed weer tevoorschijn en blaast het nieuw leven in als wandkleed!

Een passend wandkleed ophangen tussen de rest van je wanddecoratie, creëert een bepaalde sfeer. Heb jij bijvoorbeeld een mooi reisverslag in de vorm van vakantiefoto’s en/of andere souvenirs aan jouw muur hangen? Plaats ze nog meer in context door er een wandkleed met een passende ambiance naast te hangen. Hierdoor ontstaat er een soort vakantiealbum in collagevorm aan de muur. Is dat geen wanderlust!

Natuurlijk kun je hetzelfde doen met familiefoto’s, abstracte kunst of de tekeningen van je 2-jarige neefje.

Dan natuurlijk de praktische kant van het verhaal. Hoe bevestig je de wandkleden aan de muur? Begin eerst met het verwijderen van eventuele vouwen in de het kleed. Bij voorkeur kun je het beste de achterkant van het kleed stomen met een strijkijzer. Behandel je liever de voorkant van het kleed? Wees dan voorzichtig en leg een doek van dunne stof tussen de oppervlakte van het kleed en het strijkijzer.

Een wandkleed ophangen

Daarna kan de boel aan de muur. Hiervoor bestaan twee mogelijkheden.

Manier 1: met Velcro-klittenband. Bevestig aan de achterkant van het kleed een brede reep klittenband en plak de andere kant op de muur. Zo kleef je het vloerkleed als het ware aan de muur. Voor extra stevigheid kun je beide stroken klittenband op een lat bevestigen en die aan de muur en aan het kleed bevestigen.

Manier 2: aan een gordijnenroede. Creëer aan de bovenkant van het kleed een zogenoemde tunnel door een stuk stof om te draaien en vast te zetten. Hierdoor steek je de gordijnenroede en bevestig je het geheel aan de muur d.m.v. het bijbehorende ophangsysteem. Wanneer je merkt dat het wandkleed niet helemaal in balans is, kun je ook aan de onderkant een tunnel maken en hier een stok in steken zodat het geheel mooi strak blijft hangen.

Vloerkleed aan de muur gaat way back! 

Wandkleden, eigenlijk is het niets nieuws. Al vroegâh hingen de muren van menig kasteel vol met geweven tapijten versiert met verschillende prints en patronen. In de begintijd vooral om de kou en tocht van de muren tegen te houden, later werd de schoonheid ervan steeds belangrijker en ontpopten wandkleden zich tot luxe, pompeuze kunstuitingen. Maar niet alleen hielden de wandkleden geheime, adellijke perikelen binnenmuurs- ze hadden ook een akoestische werking op muziek. Wanderful!

Heb jij nu ook zaken waarvan je denkt dat hoeft verder niemand ten gehore te komen, overweeg dan eens een wandkleed aan de muur. Maar ook als je verder niks te verbergen hebt, is zo’n vloerkleed aan de muur eigenlijk een superidee. Zie het uitlezen van deze blog als teken aan de wand en ga ervoor!

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!