07-03-2017 · 5 min. leestijd

6 ideeën voor saaie muren

Spiegel in je wooninterieur

Een spiegel in je interieur wordt al eeuwen gebruikt en kent zijn oorsprong in de Chinese filosofie. Mocht je bijgelovig zijn, dan is een spiegel aan de wand super interessant! Spiegels worden namelijk gebruikt om je de ruimte optisch te verruimen. Deze Feng Shui methode heeft de eigenschap dat het de persoon meer energie geeft. Dit komt doordat de ruimte optisch wordt vergroot en hierdoor de ruimte voorziet van meer energie. Deze extra energie zorgt ervoor dat jij sterker in je schoenen komt te staan en zélfs beter tot rust kan komen. Dit wil uiteraard niet zeggen dat je het hele huis vol moet hangen met spiegels. Te veel energie maakt een persoon onrustig.

spiegel aan de muur wollen vloerkleed feline wit gemeleerd

Fotolijst aan de muur

Eén fotolijst is leuk, maar verschillende fotolijsten bij elkaar geven je kamer pas echt een boost! De fotolijsten kan je in afmetingen en binnen hetzelfde kleurenpalet met elkaar combineren. Hierdoor geef je de ruimte een sfeervolle en zachte uitstraling. Varieer tussen verschillende foto’s en posters om een uniek en speels effect te creëren.

Tip 1

Hang de lijstjes niet te hoog. Zorg ervoor dat ze aansluiten bij het object dat ervoor staat. Hiermee voorkom je namelijk dat de fotolijstjes an sich losse objecten aan de muur zijn. Hoe je dit checkt? Ga voor het ophangen op een afstandje staan en kijk wat de gewenste hoogte is.

Ga je graag voor een persoonlijke touch? Tegenwoordig kan je zelf posters bedrukken met je eigen design. Je hoeft hier niet super handig of creatief voor te zijn. Met behulp van een ontwerp tool kan je online gemakkelijk aan de slag en heb jij in een handomdraai je persoonlijke poster ontwikkeld!

fotolijstjes aan de muur fotolijstjes aan de muur

Vloerkleed aan muur

Het is niet de eerste gedachte die in je opkomt wanneer je aan een vloerkleed denkt. Een gek gezicht is het zeker niet. Vloerkleden aan de muur zijn een prachtig genot om naar te kunnen kijken. Welk vloerkleed je aan de muur kan hangen? Het vloerkleed wat jij wilt! Kies voor een vloerkleed met een effen, geometrisch of geprint design. Belangrijk is wel om te kijken naar het design en de kleuren die bij jou en je interieur passen.

vloerkleed aan de muur

Tip #2

Houd je van een interieur met Scandinavische of landelijke touch? Hang dan in plaats van een vloerkleed, een schapenvacht op! Een schapenvacht geeft je interieur een  warme en gezellige uitstraling.

Wijnrek aan de wand

Ben je een actieve wijndrinker of vindt je het gewoon fijn om naar prachtige wijnflessen te kijken? Dan moet jij een luxe wijnrek in huis hebben! Voor je wijnflessen betekent dit een gemakkelijke opslagplaats. Je hoeft niet lang op zoek naar je favoriete fles wijn. Deze kan je gemakkelijk uit het wijnrek halen en ontkurken! Wil je het wijnrek niet zo saai laten ogen? Kies dan voor een rond of rechthoekige variant. Combineer het wijnrek met overige woonaccessoires en creëer jouw bijzondere interieur.

Wandrek aan de wand

Kon je dat ene beeldje niet meer laten staan in de winkel, maar weet je niet goed waar je deze het beste kan plaatsen in je interieur? Ga de muur op! Het ophangen van wandrekken zorgt namelijk voor extra opslag en daarmee dus extra ruimte om prachtige woonaccessoires te stallen. En laat het toevallig nu ook de muur een stuk opfleuren! Prachtig en praktisch. Het voordeel van een wandrek of wijnrek is dat ze je huis niet rommelig maken, je meubels een plek kunnen geven en er niet over kunt struikelen. Dit maakt een wandrek perfect om in je huis te hebben!

Tip #3

Hang een wandrek op in de keuken. Zo kan jij je kruiden, kommetjes, potjes en bestek prachtig uitstallen. Of gebruik het wandrek om prachtige vakantiesouvenirs te showen.

Kapstokken

Je wilt niets liever dan je comfortabel thuis voelen en willen ontspannen. Zeker na een lange dag werken, wil je niet in een rommelig huis thuis komen en alles moeten opruimen. Bij thuiskomst ruim je in ieder geval wel al één item op, namelijk je jas! Deze hangen jij en je gasten bij binnenkomst direct op aan de kapstok. Zo worden jassen, paraplu’s en hoeden direct opgeruimd en kan je verder de woning in. En niet te vergeten: het geeft het stukje lege muur een invulling!

Werk aan de muur

Wat je ook wilt doen met je muur, maak hem naar eigen wens! Of je nu liever gaat voor diverse fotolijstjes, een wijnrek, een kapstok of een rond vloerkleed. Ervaar thuis de voordelen die een wandmeubel te bieden heeft. Niet alleen zorgen wandmeubels voor de benodigde, comfortabele gevoelens. Deze worden versterkt door het ophangen van hanglampen of gordijnen, of het neerzetten van een eettafel met velvet eetkamerstoelen. Welk woonitem je ook in huis neemt, zorg ervoor dat het aansluit bij je wooninterieur en wensen!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!