09-01-2017 · 3 min. leestijd

Kussens in je interieur: tips & tricks

Ze liggen het meeste op de bank, het bed of op een stoel. We leggen ze het liefst ook in overvloed en vele verschillende kleuren, vormen en maten neer. Kussens! Kussens zorgen voor een samenhang tussen alle meubels (als die stiekem nog niet helemaal met elkaar matchen).

Tip #1: Kussens en vloerkleden

Kussens komen voor in eindeloze kleuren en designs waardoor je ze perfect kunt combineren met de meubels en woonaccessoires in huis. Eén van deze perfecte combinaties is kussens met vloerkleden. Een vloerkleed biedt net zoals een kussen dat beetje extra om jouw inrichting gezelliger te maken. Als jij de mogelijkheid hebt om kussens met een vloerkleed te combineren, raden wij je dit zeker aan!

vintage vloerkleed bruin wollen vloerkleed

Tip #2: Niks zachter dan schapenvacht!

Je kan er bijna niet meer omheen. Een schapenvacht neerleggen in je interieur is super populair. Een schapenvacht wordt vaak gebruikt als een soort kussen voor over de stoel of bank. Schapenvachten staan bekend om hun superzachte uiterlijk. Een uitnodiging om lekker tegen aan te kunnen leunen. Ook kan je het schapenkleed makkelijk op de grond neerleggen. Zo geef je je voeten een comfortabel gevoel wanneer je over het schapenvacht loopt.

schapenvacht wit schapenvacht blauw

Tip #3: Do’s en don’ts bij het combineren van kussens

Twijfel je of een bepaalde tint past in je interieur? Probeer deze dan veilig uit met een kussen in diezelfde kleur. Met kussens kan je zoveel als je zelf wilt combineren. Stap buiten je comfort zone en combineer allerlei kleuren en motieven door elkaar. Ga je toch liever voor rust en eenheid in je interieur? Kies dan voor kussens in dezelfde tinten en rustige patronen. Bevat je interieur (nog) niet zoveel kleur? Voeg dan verschillende, gekleurde kussens en een kleurrijk vloerkleed toe.

Durf te experimenteren! In een oogopslag lijken sommige motieven en kleuren misschien niet bij elkaar te passen, maar leveren uiteindelijk wel een erg sfeervol resultaat op. In een handomdraai kan jij je interieur, voor een klein prijsje, opvrolijken door kussens toe te voegen! Dit geldt uiteraard ook voor je buiteninterieur. Ben je iemand die graag buiten zit en het hier net zo gezellig wilt maken als binnen? Het neerleggen van een kleurrijk buitenkleed in combinatie met vrolijke kussens geven al een hoop sfeer!

fluffy vloerkleed vintage vloerkleed
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!