Herfst SALE - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Herfst SALE - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Woontrend: Perzische en Oosterse tapijten
Wooninspiratie / 16 Apr 2019

Woontrend: Perzische en Oosterse tapijten


Een tijd zagen we ze minder en waren ze naar de achtergrond verdwenen, maar de Perzische tapijten zijn weer terug van weg geweest. Ideaal wanneer je wat kleur en/of een printje in je interieur kan gebruiken! Wat is een Perzisch tapijt precies? Welke soorten Perzische en oosterse kleden zijn er? En welke past er in jouw interieur? Ik zet het voor je op een rijtje!

Perzisch vloerkleed

Perzisch tapijt is een warm welkom thuis!

Perzische tapijten komen oorspronkelijk uit Perzië. Daar heeft het zijn naam aan te danken. Inmiddels worden deze vloerkleden vooral in het Midden-Oosten, met name in Iran, gemaakt. Bij de woontrend Perzische en oosterse tapijten zie je vloerkleden in verschillende maten, soorten, patronen en kleuren voorbij komen. Zo wordt er verschil gemaakt in tapijten met hoge en lage polen. De laagpolige variant wordt ook wel de Kelim variant genoemd. Deze worden tegenwoordig ook veel in Turkije gemaakt.

Eigenlijk past een Perzisch tapijt wel bij elk interieur, doordat er zoveel verschillende varianten zijn. Zo past het tapijt bij een werelds, etnisch interieur, maar ook bij een industriële, strakke woonstijl. Heb je zo’n strak interieur? Kies dan voor een Perzisch tapijt met meerdere kleuren en een drukker patroon voor wat meer warmte. 

Is jouw interieur juist wat drukker? Ga dan voor een tapijt in één kleur of meerdere tinten van dezelfde kleur. Let hierbij op dat de kleuren matchen met je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een tapijt in dezelfde kleur als je muur of bank. Een Perzische vloerkleed net als een Oosters tapijt kan eigenlijk in elke ruimte in huis. Of je hem nu in de slaapkamer, de gang, keuken of woonkamer hebt.

Droom jij al weg met jouw oosterse tapijt uit 1001 nacht?

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier cursus interieurstyling en een nieuwe woontrend

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »