16-04-2019 · 2 min. leestijd

Woontrend: Perzische en Oosterse tapijten

De Perzische tapijten zijn weer terug van weg geweest! Ideaal wanneer je wat kleur en/of een printje in je interieur kan gebruiken! Deze prachtige vloerkleden met oosterse invloeden zijn een ware toevoeging in jouw interieur. Lees in deze blog meer over de Perzische tapijten!

Een Perzisch tapijt is een warm welkom thuis!

Perzische tapijten komen oorspronkelijk uit Perzië. Daar heeft het zijn naam aan te danken. Inmiddels worden deze vloerkleden vooral in het Midden-Oosten, met name in Iran, gemaakt. Bij de woontrend Perzische en oosterse tapijten zie je vloerkleden in verschillende maten, soorten, patronen en kleuren voorbij komen. Zo wordt er verschil gemaakt in tapijten met hoge en lage polen. De laagpolige variant wordt ook wel de kelim vloerkleed genoemd. Deze worden tegenwoordig ook veel in Turkije gemaakt.

rond oosters vloerkleed vintage vloerkleed perzisch

Stijl een Perzisch vloerkleed in jouw interieur!

Eigenlijk past een Perzisch vloerkleed wel bij elk interieur, doordat er zoveel verschillende varianten zijn. Zo past het tapijt bij een werelds, etnisch interieur, maar ook bij een industriële, strakke woonstijl. Heb je zo’n strak interieur? Kies dan voor een Perzisch tapijt met meerdere kleuren en een drukker patroon voor wat meer warmte. Maak jouw interieur af door accessoires toe te voegen in jouw interieur die matchen met jouw Perzische vloerkleed. Voeg mooie kaarsen, een paar leuke sierkussens en een heerlijke warme deken toe en zie het totaal plaatje samen komen in huis. 

Hoe stijl je een Oosters vloerkleed?

Is jouw interieur juist wat drukker? Ga dan voor een Oosters vloerkleed in één kleur of meerdere tinten van dezelfde kleur. Let hierbij op dat de kleuren matchen met je interieur. Ga bijvoorbeeld voor een vloerkleed in dezelfde kleur als je muur of bank. Een Perzische vloerkleed net als een Oosters tapijt kan eigenlijk in elke ruimte in huis. Of je hem nu in de slaapkamer, de gang, keuken of woonkamer hebt. Een vloerkleed Perzisch staat ook erg goed met een bohemian interieur of gewoon bij jou in huis!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!