Wat voor kleur vloerkleed past bij een bruine bank?

Een bruine bank is altijd een populaire trend geweest die waarschijnlijk ook nooit verdwijnt. Een donkerbruin vermoeden dat ook jij een bruine bank in huis hebt. Hoe ga je de styling van het interieur compleet maken? Wat staat er eigenlijk goed bij bruin? Toch ontbreekt er nog wel wat voor jouw gevoel: een vloerkleed! Je kunt pas echt genieten van de spiksplinternieuwe aankoop als het geheel helemaal af is. In deze FAQ combineren we de bruine bank met verscheidene kleuren en materialen. Om een einde te maken aan jouw dilemma, bieden we een aantal product opties aan. De keuzestress die je nu ervaart is straks passé. Welk vloerkleed combineer je met een bruine bank? Lees snel verder!

Vloerkleed bruine bank: haal je inspiratie uit de natuur!

Het proces van een vloerkleed kiezen bij een bruine bank kan heel natuurlijk verlopen. In jouw interieur zit stiekem al veel natuurlijk bruin, zoals bijvoorbeeld een houten vloer of tafel. Bruin is een natuurlijke kleur en conflicteert daarom niet snel met andere tinten. In fact, met bruin zit je al gauw goed. Denk eens aan de natuur: waar wordt de kleur bruin in de buitenlucht zoal mee gecombineerd? Onder andere met het goudgeel van de herfstbladeren, het groen van een klavertje vier en het zwarte grijs van de rotsen (ook wel antraciet). Kortom, haal jouw woon- en vloerkleed inspiratie uit de natuur. 

Een vloerkleed bij een cognac bruine bank

Cognac is een geliefde kleur voor bankstellen en woonaccessoires. Ook nu blijft een cognac bankstel een populair item. Welk vloerkleed koop je bij deze blikvanger? 

Houd je van een stoere uitstraling maar wil je graag warmte toevoegen in huis? Een industriële look met veel grijstinten past mooi met warm cognac. Met een vintage vloerkleed ben je op de juiste weg. Wil je er zeker van zijn dat je de rust bewaart? Zoek een vloerkleed van het volgende, basic kleurenpalet: taupe, grijs of antraciet. Ook een vloerkleed aardetinten is een perfecte aanvulling op cognac. Een vintage vloerkleed is subtiel en behoudt de minimalistische stijl die je gewend bent. 

Ook een sisal of jute vloerkleed past binnen dit plaatje. Lijkt jouw woonkamer vrij veel op een moderne loft? Een stevig jute kleed van natuurlijk materiaal past perfect bij deze robuuste woonstijl. Cognacbruin en neutraal jute steken namelijk precies goed af tegen materialen als steen of zwart staal. Genoeg reden om voor een jute vloerkleed te kiezen bij een bruine bank!

Vloerkleed bij een beige bank of lichtbruine bank 

Jij verkoos een lichtbruine bank boven een donkere tint. Maar, welk vloerkleed komt goed uit bij de kleur beige? De rust die de beige bank of bruine bank uitstraalt is om bij weg te dromen. Dat moet je vasthouden! Houdt de volgende tips in je achterhoofd bij het kiezen van een vloerkleed en behoudt de sereniteit in huis. Lichtbruin (of beige) matcht goed met andere lichte tinten. Je kunt denken aan een vloerkleed pastel. De schattige look en feel van jouw woonkamer wordt nog zachter als je kiest voor mintgroen of lichtroze. Met een hoogpolig vloerkleed blijf je dichtbij het beige van de bank. Zou je de kleur van jouw bruine bank meer als zand omschrijven? Wacht dan niet langer, er is namelijk een grijs vloerkleed dat hier uitstekend mee klikt: lichtgrijs. Een modern lichtgrijs kleed gaat het doen voor jou!

Een vloerkleed bij een donkerbruine bank 

Is de primaire kleur van jouw woonkamer wat donkerder? Zorg in dit geval voor wat frisse kleuren naast de donkerbruine bank. Dit kun je doen door te gaan voor een patchwork vloerkleed. Ten eerste haal je een kunstwerk op de vloer in huis. Ten tweede zet een vloerkleed met felle kleuren het donkerbruin kracht bij.

Een patchwork vloerkleed met bloemenpatroon springt bij iedereen in het oog. Tevens zal een patchwork vloerkleed in turquoise, okergeel of blauw niemand ontgaan. Het vloerkleed doet de donkerbruine bank namelijk goed. Een extra tip: speel ook met felle kleuren bij de aanschaf van kussens en het wordt een feestje in de woonkamer. Het interieur staat namelijk als een huis! 

Ben je een wat zachtaardiger type en gaat jouw voorkeur uit naar een neutraal vloerkleed? Neem een kijkje bij de crème of witte vloerkleden. Rond of rechthoekig, hoogpolig of van vilt. Maak het af met een gebreide deken van wol. Je wilt niets liever dan onder de wol kruipen, zowel letterlijk als figuurlijk. 

Geschikte vloerkleden bij een bruine bank: tal van mogelijkheden!

Je bent er natuurlijk vrij in om je eigen invulling aan jouw inrichting te geven. Het gaat erom dat je het vloerkleed kiest waar jouw hart sneller van gaat kloppen. In deze FAQ nemen we je mee in de mogelijkheden die goed passen bij jouw bruine bank. Eén bruine bank, tal van geschikte vloerkleden!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!