Botanische woonstijl: wel vloerkleed past bij jou?
Wooninspiratie / 26 Jul 2017

Botanische woonstijl: wel vloerkleed past bij jou?


Dat botanical hot is, wist je waarschijnlijk al. We zien deze groene woontrend al langer voorbij komen. Denk aan natuurlijke materialen, kleurrijke prints en een overvloed aan planten. Ook zie je rotan meubels, ingelijste bladeren, vintage items en glazen flessen voorbij komen.

Handig van de botanical trend is dat de basiskleur groen gemakkelijk te matchen is met grijs en blauwtinten. Sinds kort zien we botanical ook op vloeren terug. Bijvoorbeeld bij vintage vloerkleden, vloerkleden met een patroon, jute kleden of wollen kleden.

Botanical vloerkleed

Botanisch vloerkleed

Er zijn dus genoeg opties als je voor een botanical look wil gaan op je vloer. Heb je een groene muur en wil je het verder rustig houden? Ga dan voor een luchtig katoenen kleed of kies er eentje van jutte of wol. Dit is een rustgevende basis die gemakkelijk te combineren is. Je kan groen ook matchen met zwart/wit prints en het is goed om natureltinten te doorbreken met kleurenaccenten zoals blauw, oranje of geel. Denk bijvoorbeeld aan een sierkussen of vaas.

Wanneer je een witte of grijze muur hebt en meer kleur in huis wil, kan je kiezen voor een klassiek vintage kleed of eentje met patchwork in groen en/of blauwtinten. Kan je geen genoeg van kleur krijgen? Ga dan voor groen (of blauw) all the way! Wel is het goed om in dezelfde (groen)tinten te blijven, zodat je interieur wel een geheel blijft.

Botanical woontrend 2017

Stylingtips voor een botanical look

Maak je botanical look af met een verzameling tropische kamerplanten, zoals de boomvaren en palm. Hiermee waan je je in een oase van rust!
Ook in een kleine ruimte kan je voor een bescheiden oase zorgen door kleine plantjes op te hangen en cactussen en varens op een blinde plank of tafeltje bij elkaar te zetten. Als je geen groene vingers hebt, zijn vetplanten en cactussen een goed alternatief. Ze hebben weinig water nodig dus het is geen probleem als je dit eens vergeet.
Combineer je interieur verder met koperkleurige, vintage accessoires en natuurlijke materialen zoals riet, hout en dierenschedels en vachten. Zo maak je de botanische sfeer compleet, op deze manier houd je de zomer vibe nog wel even vast!


Groen botanical vloerkleed

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht