18-05-2017 · 5 min. leestijd

Terug naar de natuur met een jute vloerkleed

Het natuurlijke materiaal jute staat bij jou al bekend om zijn kracht. Hoe kan Sinterklaas anders de jute zakken over de daken tillen zonder dat er een cadeautje verloren gaat? Vloerkleden gemaakt van jute brengen een tropische, warme en natuurlijke sfeer met zich mee. Jute vloerkleden zijn verkrijgbaar in neutrale en rustige kleuren en passen daarom pérfect in iedere interieurstijl!

jute vloerkleed naturel

Jute vloerkleed rond zijn populair!

Een jute vloerkleed voldoet wellicht op het eerste gezicht niet aan het standaard ideaalbeeld. De associatie met ‘de zak van Sinterklaas’ is snel gemaakt. Op het eerste gezicht is het misschien niet de meest charmante toevoeging aan je interieur. Wij zijn er toch van overtuigd dat het neerleggen van een jute vloerkleed voor stabiliteit en rust zorgt. Jute vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en varianten. En soms nog wel eens met een klein beetje kleur! Met een rond jute vloerkleed haal jij een zeer populair item in huis! En niet alleen vanwege de natuurlijke uitstraling. Een jute vloerkleed rond staat bekend vanwege de eigenschap het hoekige interieur te doorbreken. Zet de poten van een tafel of het bed op het vloerkleed en je merkt al snel dat het vloerkleed rond jute de meubels met elkaar combineert.

Vloerkleed jute is milieuvriendelijk en slijtvast

Als je eenmaal een vloerkleed jute in huis hebt liggen, kom je er maar moeilijk weer vanaf. Ook al zijn het gedroogde platvezels, een jute vloerkleed is bijzonder sterk en bijna niet kapot te krijgen! De jute plantvezels zijn zeer sterk en kunnen aardig tegen een stootje. Hoe het natuurlijke vloerkleed zo sterk komt, is te danken aan het secure productieproces. Alsof het een sprookje is.

De productie van een rond vloerkleed jute begint in landen zoals Bangladesh, China en India. De jute plant groeit in een tropische omgeving en krijgt prachtige, lange bastvezels. De stengels worden vier maanden na het zaaien geoogst. De stengels worden tot dicht bij de grond afgesneden om vervolgens in lange stroken te snijden. Hierna worden deze gebundeld en ongeveer 20 dagen in water geweekt. Dit zorgt ervoor dat de bastvezels wat weker worden en gemakkelijk kunnen worden gestript. De bastvezels worden hierna nog in lange bundels in stromend water gewassen om vervolgens 2 tot 3 dagen te laten drogen. De jute stengels worden gesorteerd op kleur, sterkte en vezellengte om vervolgens in balen geperst te worden voordat het naar de verwerker gaat. De verwerker gaat met het jute materiaal aan de slag en maakt er zo een gevlochten vloerkleed van. Deze weeftechniek zorgt er tevens voor dat je nieuwe jute vloerkleed nog sterker is doordat de vezels strak in elkaar worden gevlochten.

Het klinkt allemaal misschien wel als ‘rocketscience’ en ietwat ingenieus, maar het mooie aan dit duurzame proces, is dat het ervoor zorgt dat een vloerkleed jute een 100% natuurlijk product is. Dankzij het proces is het materiaal zeer milieuvriendelijk én biologisch afbreekbaar.

Bijzonder warm jute vloerkleed

Het neerleggen van een jute vloerkleed is niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk. Het neerleggen van een jute vloerkleed zorgt er immers voor dat jij een warmhartig en rustgevend gevoel krijgt. Dit gevoel is mede te danken door de liefde en toewijding waarmee het vloerkleed in elkaar is geweven. Uiteraard draagt ook de kleur van het vloerkleed bij aan een warme ambiance. De jarenlange zonopname zorgt ervoor dat het materiaal zelf ook een beetje lijkt te stralen. Het is dan ook niet zo gek dat het jute materiaal de bijnaam ‘golden fiber’ heeft gekregen. Het jute materiaal is mede dankzij de authentieke glans en kleur erg krachtig. Naast de stoere en rustieke look&feel, vindt het jute materiaal door haar neutrale kleuren zoals beige, zand of vloerkleed taupe met gemak een perfect plekje bij jou in huis! De simpliciteit van het materiaal en de kleuren, geven jou de gelegenheid om te mixen en matchen met je nieuwe vloerkleed jute!

jute vloerkleed naturel rond zwart jute vloerkleed

Natuurlijk materiaal vloerkleed

Het gras is niet altijd groener bij de buren. Zeker niet als je naar beneden kijkt en ziet dat je voeten op je nieuwe jute vloerkleed een plekje hebben gevonden. Jouw vloerkleed jute is een trouw product dat stabiliteit biedt en een warme ambiance creëert. Een plekje waar je graag bent en tot rust kan komen. Je nieuwe jute rond vloerkleed is een match made in heaven wat jou met beide benen op de grond houdt. Om optimaal te kunnen genieten van je nieuwe jute vloerkleed, is het belangrijk om een vloerkleed naar wens uit te zoeken! Is jute misschien niet helemaal je ding? Dan bestaan er uiteraard ook nog vele andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hennep vloerkleed of een sisal vloerkleed

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!