14-04-2017 · 5 min. leestijd

Een vintage vloerkleed ouderwets? No-way!

Nostalgie, vervlogen en geschiedenis. Eigenschappen die een vintage vloerkleed perfect omschrijven. Een vintage vloerkleed past zich perfect aan de omgeving aan. Ze hebben weinig verzorgen nodig waardoor je ze misschien snel vergeet. Toch zijn vintage vloerkleden een enorm waardevolle toevoeging aan je interieur! Wij vertellen je graag waarom.

Vintage vloerkleed in je interieur

Als het op het inrichten van onze woningen gaat, zijn we massaal bezig met een ‘revival of the fittest’. We struinen de leukste vlooienmarkten af op zoek naar de mooiste pareltjes om ons interieur mee te verrijken. Van een antiek dressoir tot aan een ouderwetse curiosa. Een retro seventies behang voor aan de muur, afgetopt met een barokke spiegel. Op de wandkast een oude LP-platenspeler die de LP van Frank Sinatra speelt.

Hoe tegenstrijdig het ook mag klinken, vintage vloerkleden zijn terug van weggeweest! Net zoals in de mode, muziek, kunst en cultuur en architectuur, passeren ook in de interieurwereld diverse trends de revue. Hierbij kan je denken aan uitbundige en fleurige bloemenprints uit de jaren ‘80, lichtgevende lavalampen uit de jaren ’90 en de ultramoderne stijl van rond de eeuwwisseling. Na een ietwat overdreven interpretatie van ‘less is more’, zijn we tegenwoordig aangekomen bij een gezonde combinatie van deze verschillende decenniatrends en hebben we de vraag in vintage vloerkleden toe zien nemen.

vintage vloerkleed medaillon

Je kan uiteraard op zoek gaan naar een tweede- derde of vierdehands vintage vloerkleed. Kennis leert dat vloerkleden door de jaren heen kunnen slijten, versloffen of hun kleur kunnen verliezen. Hoe mooi het vloerkleed ook is, je weet eigenlijk niet wat je in huis haalt en hoe lang het nog mee gaat. Waarom bestel je niet een nieuw vintage vloerkleed met een vervlogen look? Alsof het al jaren bij je in huis ligt te pronken, maar dan spiksplinternieuw!

vintage vloerkleed groen vintage groen vloerkleed

Vintage vloerkleed in verschillende kleuren en stijlen

We kunnen wel stellen dat de vintage woontrend omgeslagen is naar in vintage interieurstijl. Het aanbod in vintage vloerkleden is uitgebreid en krijgt zo zijn eigen trends. Zo is er keuze uit een vintage vloerkleed met een sierlijk medaillon, maar heb je tegenwoordig ook een vintage patchwork vloerkleed. Dit patchwork design laat zich kenmerken door de verschillende blokken, in verschillende tinten en met verschillende motieven! Een patchwork vloerkleed heeft een fris en speels uiterlijk en doet je denken aan de gezellige en landelijke sfeer die je vaak nog ervaart in grote landhuizen of knusse boerderijen. Ben je benieuwd naar hoe jij een patchwork vloerkleed kan combineren in de rest van je inrichting? Wij kunnen je vertellen dat dat een makkie is! Pak één van de kleurtjes uit het vloerkleed en laat deze terugkomen in de overige woonaccessoires in je interieur. Hierbij kan je denken aan kandelaars, dekentjes, fotolijstjes of kussens.

vintage vloerkleed groen

Natuurlijk vloerkleed groen vintage

Een vintage vloerkleed groen wordt in verschillende stijlen en kleuren gemaakt. Toch bestaan de twee populairste designs uit patchwork en een sierlijk medaillon. Ondanks het design is een vintage vloerkleed groen tijdloos en past het in iedere interieurstijl. Een vintage vloerkleed groen is niet bepaald de makkelijkste kleur. De kleur kan in combinatie gaan vloeken en staat daarom ook het beste in een neutraal kleurenpalet.

Al vroeg in de middeleeuwen sierden grootse vloerkleden met versierde randen en een kenmerkend medaillon in het midden menig kasteelvloer of zelfs de muur! Een vintage vloerkleed getuigd dan ook van een uitmuntende en tijdloze stijl. Ideeën nodig hoe je dit vloerkleed kunt combineren? Kies dan één van de twee uitersten; ga voor een extreem antieke stijl door een vloerkleed vintage te combineren met een cognackleurige Chesterfield bank, een grote fauteuil of een lange eettafel met industriële stoelen. Of ga juist voor een verrassende combinatie

waarbij je een vintage vloerkleed blauw combineert met moderne kuipstoeltjes, zachte kussens en een fijne bank om op neer te ploffen.

Het kan je niet ontgaan zijn dat vintage vloerkleden veel weg hebben van Perzische tapijten. Vooral als je voor een vintage vloerkleed in de klassieke kleur rood of roze gaat, heb je de Oosterse sferen helemaal te pakken. Vintage vloerkleden zijn ook verkrijgbaar in heldere tinten zoals ‘New Persian faded blue’ of ‘Atlantic Deep’. Een vintage vloerkleed gemaakt van een synthetisch materiaal is een uitstekend alternatief als je budget het niet echt toe laat om een echt Perzisch tapijt aan te schaffen.

Vintage vloerkleed grijs

Dat de trend van een vintage interieur is omgeslagen naar een blijvertje, wordt bewezen door het veelzijdige aanbod van vintage woonitems. Welke kleuren of vormen je ook kiest, je hebt geen virtual reality bril nodig om de schoonheid van een vintage item in te zien. De kleuren van een vintage vloerkleed zijn prachtig om in huis te halen. Eén van de prachtige kleuren is een vintage vloerkleed grijs. De kleur grijs gaat in vele tinten en zal altijd een neutrale toevoeging aan je interieur zijn. Het bijzondere aan deze kleur is dat het met ieder andere kleur kan worden gecombineerd. Wil je een wat speelsere inrichting creëren zonder daar veel kleur aan toe te moeten voegen? Dan is een rond vintage vloerkleed voor jou de oplossing. Een rond vloerkleed neerleggen zorgt ervoor dat de ruimte optisch wordt vergroot. De ronde vorm doorbreekt de rechte lijnen in huis en creëert daardoor een speelse sfeer.

vintage vloerkleed grijs vintage vloerkleed grijs
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!