Terug naar de natuur met een jute vloerkleed
Wooninspiratie / 18 May 2017

Terug naar de natuur met een jute vloerkleed


Met een jute vloerkleed haal je de zomer in huis. Hoewel knusse avonden in de wintermaanden ook haar charme hebben, staan we allemaal te popelen naar het moment dat de eerste zonnestralen ons kikkerlandje binnendringen. Op naar oneindige terrasavonden, Rokjesdag en het moment dat je naar buiten kunt zonder jas. Het liefste gaan we op pad en zoeken we het buitenshuis. Maar vergeet niet- het belangrijkste is dat hetgeen wat je thuislaat er tiptop bij hoort te liggen.

En laten wij nu net de tropische verassing klaar hebben liggen, dat jouw interieur zomerklaar maakt. Een uniek vloerkleed gemaakt van een materiaal dat nog redelijk onontdekt is in interieurland: jute.  Natuurlijk blijft het strand of de grasmat van de buren de ultieme ondergrond voor jouw blote voeten in de lente en zomer. Maar geloof ons, een jute tapijt is meer dan een seizoensflirt- het is een blijvertje. Lees mee en ontdek waarom je met een jute vloerkleed, het zonnetje in huis haalt.

Een jute vloerkleed brengt rust

Op het eerste gezicht voldoet ‘jute’ wellicht niet aan het standaard ideaalbeeld. De associatie met een ‘jute zak’ is snel gemaakt. Nu niet de meest charmante toevoeging aan je inrichting. Toch zijn wij ervan overtuigd dat jute tapijt voor die stabiliteit zorgt, die jouw vloer nodig heeft.


Jute vloerkleed ideaal voor in de zomer

Want, om te beginnen; wanneer je eenmaal een jute vloerkleed in de kamer hebt liggen, kom je er maar moeilijk weer vanaf. Het materiaal is namelijk niet kapot te krijgen. Jute is zeer sterk en kan daarom ook perfect tegen een stootje. Een goede eigenschap voor een vloerkleed. De reden dat jute zo krachtig in elkaar zit, komt door het secure productieproces.

Jute vloerkleden zijn milieuvriendelijk en slijtvast

Het begint allemaal bij een plantaardige vezel die maar op een aantal hele warme plekken ter wereld groeit. De vezels van deze plant worden in lange stroken van de stengels gesneden. Daarna volgt een gedetailleerd was- en droogproces, waarnaar de vezels in elkaar geweven worden en het materiaal klaar is om verwerkt te worden tot echte producten.

Klinkt wellicht wat ingenieus, maar het mooie aan dit duurzame proces is dat het ervoor zorgt dat jute een 100% natuurlijk product is. Het is hierdoor zeer milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar. 

Daarnaast weet je dat er in jute altijd een klein beetje liefde en toewijding zit verweven. Bovendien zorgt de jarenlange zonopname ervoor, dat het materiaal zelf ook een beetje lijkt te schijnen.


Jute vloerkleden zijn warm en gezellig

Dit brengt ons gelijk naar nog een andere mooie eigenschap van jute tapijten. Doordat het materiaal zelf al zo krachtig is en die een authentieke glans en kleur heeft, is een andere vorm van opsmuk of  tierelantijntjes overbodig. You see what you get. Naast de stoere en rustiek look&feel, vindt een jute vloerkleed door haar neutrale kleuren zoals beige, donkerbruin of goudachtig met gemak een plekje in jouw huis.

De simpliciteit van het materiaal, geeft het je de gelegenheid om te variëren met de vorm van je vloerkleed. Cirkelvormig bijvoorbeeld, net zoals de zon. Zo ontstaat die perfecte match tussen jouw interieur en het zomerse weer buiten.

Wanneer je denkt dat het gras bij de buren groener is, is het fijn om zelf naar beneden te kijken. Een trouw product, dat stabiliteit biedt, je zonnige warmte geeft en je met beide benen op de vloer houdt. Kortom: kies het jute vloerkleed dat bij jou past en je hebt vanzelf een happy end. 

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht