Mega Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel buitenkleden
Mega Vloerkleden Sale - tot 40% korting op heel veel buitenkleden
Vloerkleed-layering, kleden op elkaar leggen
Wooninspiratie / 19 Feb 2018

Vloerkleed-layering, kleden op elkaar leggen


Moeite met kiezen? Een rupsje-nooit-genoeg of ga jij graag de diepte in en houd je wel van een dubbele onderlaag? Look no further- in alle gevallen hebben wij hebben dé vloerkledentrend van het jaar voor jou: vloerkleed-layering, het combineren van vloerkleden.

Combineren van vloerkleden

Door vloerkleed-layering, ofwel het leggen van twee of meerdere vloerkleden over elkaar heen, creëer je meer diepte in de woonruimte. Echter is het zaak dat je dit op een doordachte manier doet, want je wilt niet dat het lijkt alsof er net een mini-tornado door je kamer is gewoed en de tapijten per ongeluk over elkaar heen heeft gelegd. Onder het mom van ‘hoe meer vloerkleden, hoe meer vreugd!’ namen wij de kunst van het combineren van vloerkleden voor je onder de loep en kwamen op de volgende makkelijk toe te passen opties uit.

Om te beginnen; wat is vloerkleed-layering precies? Eigenlijk houdt dit in dat je twee of meerdere vloerkleden op een verrassende manier met elkaar combineert. Deze koppeling wordt gekarakteriseerd door een gedeelte van het ene vloerkleed, ónder het andere vloerkleed te plaatsen. Op deze manier creëer je een eenheid- ongeacht hoe verschillend de tapijten zijn.

En in die ‘verschillen’- daar zit ‘m de kunst! Want welke mix & match-opties heb je precies?

Optie 1: we beginnen kalmpjes aan, met vloerkleed-layering voor beginners. Als opwarmertje de optie van het combineren van vloerkleden van hetzelfde materiaal en/of met dezelfde print, maar allen in een verschillende kleur. Met je ogen dicht voel je geen verschil aan de ondergrond, maar wanneer je je kijkers openzet komt de kleurenmix binnen. Je kunt zo ver gaan als je zelf wilt; kleuren uit dezelfde kleurenfamilie (bijv. geel/oranje, roze/rood, blauw/turkioos), een rustige tint combineren met een felle knalkleur (taupe/geel, beige/groen, lichtgrijs/roze) totaan een mix van ultieme contrasten (zwart/wit, geel/bruin) binnen het kleurenpalet. Ook het combineren van twee identieke vloerkleden qua print en materiaal- maar in verschillende kleuren geeft een verrassend effect waarbij beide vloerkleden nóg beter uit verf komen.

Stapelen maarrrrr: twee vintage vloerkleden, in verschillende kleuren zijn perfect voor deze optie.
    Vloerkleden stapelen


Optie 2: logischerwijze kun je het ook omdraaien en een stapje verder gaan. Het combineren van vloerkleden in dezelfde kleur- maar uit verschillende materialen is een vorm van vloerkleed-layering die op een subtiele manier toegepast kan worden. Mix een jute vloerkleed eens met een aardekleurig laagpolig exemplaar. Of laat een wollen vloerkleed nog zachter ogen door er een beige katoenen tapijt onder te leggen. Deze optie is gemakkelijk toe te passen in menig interieur omdat de focus ligt op het materiaal.

Stapelen maarrrrr: voor het mooiste effect leg je een vloerkleed in een rijk materiaal bovenop een tapijt dat neutraler van aard is. Zo komt het bovenliggende vloerkleed nog beter tot uiting.

Optie 3: deze optie is bedoeld voor de al wat meer gevordere ‘layeraar’. Bij deze vorm van layering gaat het om het mixen van verschillende vormen. Vinden veel mensen het al een stap om af te wijken van een rechthoekig vloerkleed, maak jij pas een écht statement wanner je niet voor één rond vloerkleed gaat, maar voor twee- (of zelfs meer!). Sowieso lenen ronde vloerkleden zich uitzonderlijk goed voor vloerkleed-layering. Er gaat namelijk nog meer aandacht uit naar jouw met zorg uitgezochte vintage, chenille of patchwork vloerkleed, wanneer je ‘m op een rond voetstuk plaatst.

Stapelen maarrrrr: met twee ronde vloerkleden op elkaar maar je pas echt een statement.

Optie 4: het ultieme layeren voor de echte pro! Hierbij geldt ‘opposites attract’. Zie jij graag een liefdesspel tussen twee totale tegen(hoge)polen wat betreft vloerkleden? Ga er dan voor en durf creatief te zijn!

De meest verrassende combinaties versterken het effect van layering enorm. Zo wordt een patchwork vloerkleed nog sierlijker op een ruige sisal-ondergrond. Een wollen vloerkleed wordt nog zachter op een vintage vloerkleed en een chenille vloerkleed glimt nog meer wanneer je ‘m op een rond, jute vloerkleed legt.
  Vloerkleden stapelen verschillende vormen

Waar kun je vloerkleed-layering toepassen? Deze trend komt eigenlijk het beste tot uiting wanneer een kamer groot genoeg is. Het moet vooral NIET lijken alsof de vloerkleden genoodzaakt op elkaar zijn geplaatst. Zorg ook voor genoeg ruimte tussen de vloerkleden en de muur. Een strook van minimaal 30 centimeter is bij meerdere vloerkleden zeker gewenst. Daarnaast geef je vloerkleed-layering de aandacht die het verdient wanneer je verder de inrichting rustig houdt.

Nog een laatste tip: laagpolige vloerkleden lenen zich het beste voor deze trend- anders wordt het risico op struikelen simpelweg te hoog.

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier werelds wonen en de laatste trend, ronde vloerkleden

Reacties:
pieter loef:
Beste mensen.Wij hebben een hoogpolig tapijt en daarop een vloerkleed [ turks tapijt ] Op een of ander manier blijft het tapijt bewegen en moeten wij het wekelijks strak trekken> Is er iets om het verschuiven te voorkomen? Met dank
Gwen - Volero:
Hi Tina, dat kan zeker! Er zijn op Pinterest vele voorbeelden te vinden waarbij een vintage vloerkleed is gecombineerd met een jute vloerkleed. Bij ons heb je overigens 2 weken zichttermijn. Mocht je twijfelen aan je combinatie mag je hem binnen het zichttermijn retourneren ;)
Tina:
Dus als ik het goed snap zou je 2 vintage kleden met elkaar kunnen combineren ieder in een andere kleur ? Zou ook bv een jutte met een vintage kunnen ?

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »