Vloerkleden Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - 25% korting op heel veel vloerkleden
Kun je een vloerkleed combineren met vloerverwarming?
Wooninspiratie / 17 Dec 2017

Kun je een vloerkleed combineren met vloerverwarming?


Koude voeten. Naast het laten hangen van nog één velletje Wc-papier en je grote teen stoten, toch wel een van de grootste ergernissen die een mens kan hebben. Zijn het niet die van jezelf, zijn het wel de voeten van je partner die aanvoelen als ijsklonten. Om het thuis gezellig te maken én te houden, is vloerverwarming een fijne toevoeging. Maar wat als je hier nog een vloerkleed op wilt leggen? De vraag luidt; gaan vloerkleden en vloerverwarming wel samen?

Om kort te zijn; het antwoord hierop is ‘ja!’. Natuurlijk zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een vloerkleed en vloerverwarming wilt combineren.

1. Een vloerkleed kan warmte tegenhouden

De meeste vloerkleden werken isolerend waardoor ze warmte van de vloerverwarming kunnen tegenhouden. Echter, als er genoeg plekken in de kamer zijn waar de warmte wél naar boven kan komen en er dubbele beglazing aanwezig is, zal dit geen storende invloed hebben op de temperatuur in de kamer.

2. Een vloerkleed kan extra snel uitdrogen

Door de warmte kan de stof van een vloerkleed extra snel uitdrogen. Bij wollen vloerkleden komt dit bijvoorbeeld tot uiting door extra pluisjes. Door het vloerkleed af en toe te besprenkelen met water of door het plaatsen van een bakje water op de verwarming, houd je de luchtvochtigheid in de kamer in balans waardoor het vloerkleed minder snel zal uitdrogen. Ook het plaatsen van planten in de kamer bevordert de luchtvochtigheid.

3. Gebruik een antislip vloerkleed

Een antislip vloerkleed is een goede manier om het vloerkleed te beschermen. Daarnaast is het een veilige toevoeging, vooral als het tapijt op een glad oppervlak zoals een tegelvloer of parket ligt.

Vloerverwarming: Gebruik een antislip

4. Wees er zeker van dat het vloerkleed antistatisch is

Tegenwoordig worden vloerkleden in de meeste gevallen tijdens de productie antistatisch gemaakt, maar om zeker te zijn is het checken van de productinformatie van het vloerkleed zeker aan te raden. Wanneer je over een vloerkleed loopt, ontstaat er namelijk een wrijving die elektrisch geladen kan zijn. Wanneer je dan een voorwerp aanraakt dat de elektrische lading geleid, kun je schokjes krijgen. Niet gevaarlijk- wel een beetje irritant.

Reacties:
René Valkenborghs:
Ik heb electrische vloerverwarming en op één bepaald deel van de vloer ligt een tapijt... als ik dit tapijt verwijder merk ik op dat de vloerbekleding daar heel donker verkleurd is en er een wolkjespatroon zichtbaar is (? van de onderliggende vloerverwarming of ondervloer?)

kan dit gevolgen hebben voor de werking van de vloerverwarming?
Petra Kleinnibbelink:
Kan het vloerkleed skyview sand op vloerverwarming (daaronder parket)?
Lars:
Beste L. van den Bergh,

Qua isolerende vloerkleden kan ik u het beste een van de volgende vloerkleden aanraden;
Wollen vloerkleden
Hoogpolige vloerkleden.

Doordat deze vloerkleden wat hoger geweven zijn houden deze meer warmte vast, dit is in de winter dan ook idealer dan bijvoorbeeld een katoenen vloerkleed.

Daarop gekomen, in de zomer raden wij u eerder een katoenen vloerkleed uit bijvoorbeeld de Dreams collectie aan. Doordat deze van katoen zijn laten ze makkelijker de warmte door.
L Van den Bergh:
Welke materialen zijn isolerend, en welke laten warmte door?
Louk Straver:
Ik lees niets over huismijt ed Tapijt is, zeker als de temperatuur nog een handje helpt, een ideale basis voor ongedierte. Kunt u daar iets over zeggen?
met dank

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »