02-10-2020 · 3. min leestijd

Woonkamer vloerkleden inspiratie!

Het is oktober en dat betekent een maand waar veel mensen bezig zijn om hun woonkamer op te frissen. Een woonmaand vol ideeën en inspiratie om jouw huis nieuw leven in te blazen, doe je natuurlijk met woonkamer vloerkleden! Daarom nemen wij jou mee naar de woonkamer, waar het ontwerpen en inrichten zal beginnen! Al benieuwd? Lees dan onze blog door.

Waarom je woonkamer opfrissen?

De woonkamer is de kamer waar wij ons thuis voelen. Het is de kamer waar jij jouw gasten welkom heet in huis. En natuurlijk voor de gasten die jij thuis ontvangt, wil jij natuurlijk een goeie indruk achterlaten. Uiteraard wil jij ook in je woonkamer thuis voelen, omdat te bereiken nemen wij een aantal woonkamer woontrends 2020 door, want een thuis creëer je door inspiratie op te doen.

#1 Maak een woonkamer compleet met woonkamer vloerkleden

In de oktober woonmaand zien wij prachtige woonkamers tevoorschijn komen door het toevoegen van woonaccessoires. Dan praten wij voornamelijk over woonkamer vloerkleden, want in een woonkamer kan een vloerkleed niet ontbreken! Woonkamer vloerkleden hebben de eigenschap om meubels in de woonkamer met elkaar te verbinden. In een woonkamer zorgt een vloerkleed er namelijk voor dat losstaande of liggende meubels 1 geheel worden. Plaats bijvoorbeeld de poot van een stoel, kruk of tafel op een vloerkleed en je zult zien hoe dit prachtig wordt omgetoverd tot een knusse woonkamer. Hoe groter het vloerkleed, hoe meer meubels er in verbinding komen te staan met het vloerkleed.

Woonkamer vloerkleden

Gelukkig komen woonkamer vloerkleden voor in vele formaten, zodat je zeker weet dat jouw ideale maat er tussen zit. Een ideale maat voor in de woonkamer is een vloerkleed 200x290cm. Qua grootte lekker groot, waardoor hij een lekker ruim oppervlakte mee pakt. Dit betekent lekker lopen over een zachte ondergrond. Mocht een vloerkleed 200x290cm te groot zijn, dan is een kleiner formaat zoals een 170x240cm ook heel populair.

#2 Haal de natuur in je woonkamer met natuurlijke vloerkleden!

In een woonkamer is het heel aantrekkelijk om natuurlijke materialen toe te passen in een interieur. Haal daarom de natuur in huis met natuurlijke vloerkleden! Een natuurlijke vibe in huis kan voor jou rustgevend werken. Gelukkig kun je met natuurlijke vloerkleden dit in huis halen. In een interieur oogt een natuurlijk vloerkleed niet alleen rustgevend, maar laat het je woonkamer ook stralen en je woonkamer krijgt een natuurlijk tintje.  

Een populaire woonkamer vloerkleed met een natuurlijke eigenschap is een rond jute kleed. Jute is afkomstig van een plant, wat alleen groeit in een vochtig en heet klimaat. Zijn harde uiterlijk maakt het voor veel mensen ideaal om op te lopen. Vergelijkbaar met de jute variant is een rond sisal vloerkleed. Net als jute is sisal afkomstig van een plant en te herkennen aan zijn harde uiterlijk.

Natuurlijk woonkamer vloerkleed

#3 Fris jouw woonkamer op met wollen vloerkleden

Natuurlijke vloerkleden zijn super populair als woonkamer vloerkleden. De woontrends 2020 brengt ons bij wollen vloerkleden. Net als jute is wol 100% natuurlijk. Echter komt wol niet van een plant, maar van een schaap. Wollen vloerkleden nemen dan ook de natuurlijke eigenschappen mee van schapenwol. Dit betekent dat een vloerkleed van wol super zacht is, is bijna niet vuil te krijgen en het heeft een antibacterieel karakter.

In een woonkamer zijn neutrale kleuren enorm in trek. Dit komt doordat ze rustgevend werken in een interieur. Bij wollen vloerkleden zien wij dit terugkomen in de kleur van het vloerkleed. Zo zijn beige en grijs mooie kleuren, die rustgevend werken. Een grijs wollen vloerkleed is neutraal en tijdloos. Ditzelfde geldt voor een beige wollen vloerkleed. Beide vloerkleden passen hierdoor perfect in een woonkamer, doordat de neutrale kleuren goed matchen met bijna alle kleuren.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!