18-02-2019 · 4. min leestijd

Cursus interieurstyling

Stijlvolle woonaccessoires kopen is niet zo heel lastig. De uitdaging ligt vaak bij het decoreren hiervan. Daarom een spoedcursus interieurstyling. Wat zijn de do’s als het gaat om het decoreren van je interieur? Ik zet een aantal adviezen voor de woonstijlen Scandinavisch wonen, Tint op tint en Ronde vormen voor je op een rijtje.

Stijladvies Scandinavisch wonen: dierenvachten

Woonstijl: deze stijl kenmerkt zich door basic, landelijk en een beetje klassieke look. De designs zijn vaak minimalistisch en tijdloos. Let op dat het niet te strak wordt. Het hoeft allemaal niet te steriel te zijn.

Kleuradvies: ga voor wit gecombineerd met wit. Combineer dit met diepblauw of inktzwart als tegenhanger. Accessoires in andere primaire kleuren mogen ook. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bruin, groen of grijs.

Stijladvies: ga voor dierenhuiden. Leg bijvoorbeeld een rendiervacht op de grond onder de (bijzet of eetkamer)tafel of een schapenvacht over een stoel of bank heen. Deze staat vaak goed over de rug-, of armleuning. Zo zorg je gegarandeerd voor een knusse winter!

Denk aan natuurlijke materialen zoals hout, riet, jute. Zo kan je hout terug laten komen in krukjes, (bijzet)tafels en stoelen. Riet in een mand of lamp en bij jute kan je denken aan een poef of vloerkleed. Styling tip: zet op de poef een dienblad met kaarsjes en vaasjes neer in dezelfde tint. Denk ook aan een dierengewei zoals eentje van een stier.  

Een vloerkleed wat past bij een Scandinavische interieur is, zoals je waarschijnlijk al vermoedde, een Scandinavisch vloerkleed. Zoals eentje met een strak design of grafisch printje. Tenslotte past ook een wollen kleed goed binnen de Scandinavische woonstijl.

scandinavisch-vloerkleed

Stijladvies Tint op tint

Woonstijl: deze stijl kenmerkt zich door een kleur volledig door te voeren in je interieur. Dit zorgt ervoor dat alles goed bij elkaar past. Dit oogt stijlvol, origineel en gewaagd.

Kleuradvies: in 2019 zien we vooral beige tinten, okergeel, donkergroen, pasteltinten (oud roze, warm grijs), donkerbruin, wijnrood, petrolblauw en donkerpaars veel voorbij komen.

Stijladvies: ga voor interieur kleuren uit dezelfde kleurgroep. Zoals verschillende tinten donkergroen. Denk hierbij aan het gebruiken van diverse materialen zoals velvet met katoen. Deze kan je bijvoorbeeld terug laten komen in kussenslopen.

Vloerkleden die geschikt zijn voor deze woonstijl zijn vrijwel alle gekleurde vloerkleden, zolang ze maar in dezelfde kleurtint als de rest van het interieur zijn.

gekleurde-vloerkleed-tint

Stijladvies Ronde vormen

Woonstijl: ronde vormen in het interieur zien we steeds vaker. Deze kom je overal tegen in het interieur. Handig is dat deze trend gemakkelijk te combineren is met andere woonstijlen.

Kleuradvies: eigenlijk is alles mogelijk. Je kan voor het combineren van verschillende kleuren gaan of het houden in dezelfde tint, zoals bij de Tint op tint woontrend.

Stijladvies: kies een ronde eetkamertafel, een rond vloerkleed, ronde kussens, ronde bijzettafels, ronde spiegel, een ronde poef of een stoel met ronde rugleuning. Combineer zoveel mogelijk rond met rond. Ook kan je rond met rechthoekig combineren. Zoals een rechthoekige fauteuil of bed met een rond vloerkleed. Let hierbij op dat je het vloerkleed onder de (voor)poten staat. Hierdoor heb je minder kans dat het vloerkleed wegglijdt en lijkt de kamer meer een geheel te vormen.

Vloerkleden die geschikt zijn voor deze woonstijl zijn uiteraard ronde vloerkleden. Deze zien we steeds vaker terug in allerlei soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan patchwork of jute vloerkleden.

rond-vloerkleed
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!