19-09-2019 · 4. min leestijd

Woonkamer vloerkleed inspiratie

Wat leuk dat je dit leest! dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat je op zoek bent naar een (nieuw) vloerkleed. Maar, uit ervaring weten we dat het kiezen van een vloerkleed niet zo makkelijk is als het lijkt. Om je een eindje op weg te helpen hebben we zo veel mogelijk woonkamer vloerkleed inspiratie voor je verzameld. Op gebied van vloerkleden zijn er veel trends die komen en gaan. Deze trends lopen veelal gelijk aan algemene trends op interieurgebied. Om je van zoveel mogelijk woonkamer vloerkleed inspiratie te voorzien leggen we je graag uit over Scandinavische, Oosterse, vintage, bohemian en shaggy vloerkleden. 

Scandinavisch vloerkleed

De Scandinavische woontrend is met stip de populairste van het afgelopen jaar. Hiermee geldt ook dat Scandinavische vloerkleden niet meer weg te denken zijn uit het moderne interieur beeld. Je ziet bijna geen vloerkleed inspiratie instagram post meer voorbij komen waarin geen Scandinavisch vloerkleed ligt. Maar, wat maakt een Scandinavisch vloerkleed dan precies Scandinavisch? Ten eerste is een dergelijk vloerkleed vaak hoogpolig, wat wil zeggen dat het dikke, zachte vloerkleden zijn. Daarnaast hebben Scandinavische vloerkleden vaak geometrische patronen, zoals driehoeken en strakke lijnen.

scandinavisch-vloerkleed

Vloerkleed inspiratie: vintage vloerkleed

Ben je opzoek naar vloerkleed inspiratie over vintage kleden? Dan zit je eigenlijk altijd goed, aangezien de vintage stijl compleet tijdloos is. een vintage vloerkleed is oorspronkelijk een vloerkleed dat minimaal 30 jaar oud is. Zo’n kleed ziet er dan doorleefd uit, iets dat veel mensen erg aanspreekt. Maar, een echt vintage vloerkleed is vaak moeilijk te vinden en is daarnaast ook erg prijzig. Daarom biedt Volero een grote collectie aan imitatie vintage vloerkleden. Dit zijn nieuw vloerkleden, maar dan met een gemaakte oude look. Dit is te herkennen aan de ‘versleten’ plekken. 

Bohemian vloerkleed

Hou je meer van de groene bohemian look? Ook dan helpen we je graag met vloerkleden inspiratie! De bohemian trend is helemaal van nu. Deze stijl is te herkennen aan de vele groene planten, veel licht en het gebruik van natuurlijke materialen. Een bohemian vloerkleed is dan ook vaak gemaakt van natuurlijk materiaal. een van de populairste materialen dit jaar is jute. In bijna elk Instagram waardig interieur zie je wel een jute vloerkleed terug komen. De structuur en de warmte kleur hiervan zorgen ervoor dat een jute kleed zo goed past in een bohemian interieur stijl. Naast jute komen ook vloerkleden van hennep en katoen veel terug in deze woonstijl. 

vintage-vloerkleed bohemian-vloerkleed

Vloerkleden inspiratie: hoogpolig vloerkleed

Met het najaar voor de deur kunnen we ons voorstellen dat je op zoek bent naar woonkamer vloerkleed inspiratie die daarbij past. Nog steeds zijn de meest verkochte vloerkleden hoogpolig. Hoogpolige vloerkleden zijn wereldwijd zelfs zo populair dat ze een eigen naam hebben gekregen: shaggy. Een shaggy is dus een heerlijk zacht vloerkleed met hoge pool dat heerlijk aanvoelt en zorgt voor warme voeten wanneer je hier het meest behoefte aan hebt. 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!