24-04-2019 · 2 min. leestijd

Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Hoe kies je het juiste vloerkleed?! In deze blog vertellen wij hoe je aan de hand van een aantal factoren bepaalt wat voor jou het juiste vloerkleed is! Met zoveel keus wil je natuurlijk wel zeker weten dat je het juiste vloerkleed binnen haalt!

Kies met deze tips het juiste vloerkleed

Uiteraard is de uitkomst van het perfecte vloerkleed afhankelijk van je eigen smaak: wat vind je mooi en bij welke kleuren voel jij je prettig? Maar daarnaast zijn er nog een aantal factoren die je niet moet vergeten bij je selectieproces.

#1 Grootte van je vloerkleed

Misschien de meest voor de hand liggende factor. Toch zien we vaak ‘Binnenkijken bij’ foto’s waarbij een te klein vloerkleed is neergelegd. Het is niet alleen onhandig, maar het laat je huis een stuk kleiner lijken. Het is veel mooier als het kleed groter is en als het ware als dienblad fungeert voor je meubels. Het laat meubels met elkaar verbinden. Een te klein vloerkleed dat alleen onder je salontafel ligt oogt echt minder stylish.  

Vintage vloerkleed Imagine

#2 Soort ondervloer

Waar ga je jouw nieuwe vloerkleed neerleggen? Heb je bijvoorbeeld vloerverwarming? Niet elk vloerkleed is bestemd voor een vloer met vloerverwarming. De ondervloer is een belangrijke factor bij het uitzoeken van je nieuwe vloerkleed. Heb je bijvoorbeeld een hele gladde vloer of een tegelvloer met grove voegen? Dan raden we je echt een onderkleed aan voor het behoudt van je vloerkleed. Je wilt niet dat je de tegels in je vloerkleed gaat zien.

#3 Doelstelling vloerkleed

Gaat je vloerkleed in de slaapkamer liggen? Of juist onder een eettafel? In je slaapkamer wil je misschien een hoogpolig vloerkleed zodat je warme voeten hebt bij het opstaan, waar je misschien kruimels van de eettafel gemakkelijk wil kunnen opzuigen onder de eettafel. Daarom raden we voor onder de eettafel juist een ‘plat’, oftewel een vloerkleed zonder pool, aan.

Kijk dus vooraf welke functie het vloerkleed moet hebben: 

  • Uitstraling en styling, bijvoorbeeld in de woonkamer
  • Warme en zachtheid aan de voeten, bijvoorbeeld in de slaapkamer
  • Dempen van geluid, bijvoorbeeld in een appartement
  • Zachte ondergrond, bijvoorbeeld voor de kinderkamer
hoogpolig vloerkleed Creme Glorious Berber vloerkleed Aicha rond

#4 Materiaal vloerkleed

Sommige mensen willen graag een natuurlijk materiaal vloerkleed; zoals een wollen vloerkleed of een jute vloerkleed. Maar wat als je allergische bent? Geen probleem! De techniek achter synthetische vloerkleden is zo goed dat een polypropeen of kunstvezel vloerkleed ook super zacht is. Natuurlijke vloerkleden zijn over het algemeen duurder dan synthetische vloerkleden.

Daarnaast kunnen natuurlijke materialen alleen binnen gebruikt worden. Synthetische materialen zoals Polyamide en Polyester verkleuren nauwelijks en kunnen vaak ook buiten gebruikt worden. 

Het je na het lezen van dit artikel nog steeds twijfel over het kiezen van een vloerkleed? Onze stylisten helpen je graag verder. 

 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!