08-02-2017 · 4. min leestijd

4x natuurlijke materialen voor in huis

Natuurlijke materialen zijn niet alleen duurzaam. Ze zorgen ook voor een stijlvolle en rustige sfeer! Veel fabrikanten gaan vaker voor duurzame materialen, waardoor je deze natuurlijke materialen steeds meer gaat zien. Ze zijn gemakkelijk met kleuren te combineren en met elkaar. Er zijn verschillende materialen waar je uit kan kiezen, zoals bamboe, jute en wol. Wij zetten 4 favorieten voor je op een rij.

Katoenen vloerkleden

Bij het materiaal katoen leggen wij de link met onze kleding, wat niet gek is! Katoen voelt namelijk lekker zacht aan, draag je een katoenen t-shirt, dan ervaar je dit natuurlijk van dichtbij. Wist je dat er naast kleding ook vloerkleden voorkomen van katoen? Een katoenen vloerkleed voelt super zacht aan en is heerlijk om op te lopen! Het voordeel van katoen is dat je katoen makkelijk kunt verven, hierdoor komt een katoenen vloerkleed voor in verschillende kleuren.

katoenen-vloerkleed

Hennep vloerkleden

Hennep is een natuurlijk materiaal wat perfect is voor een vloerkleed. Hennep vloerkleden in huis zijn een prachtig aanzicht, wat je zeker in jouw interieur moet hebben! Hennep wordt tegenwoordig verwerkt in hoog kwalitatieve producten zoals bij het produceren van zeilen, kleding en dus vloerkleden. Een hennep vloerkleed is 100% natuurlijk en staat daarom bekend om zijn milieuvriendelijkheid. Verder gaan de hennep vloerkleden lang mee, waardoor je eindeloos van ze kunt genieten!

Jute vloerkleden

Het is betaalbaar, zorgt voor rust in huis en geeft een stoere look. Jute is daardoor ideaal te combineren en tijdloos. De laatste tijd zie je jute vooral in vloerkleden en opbergmanden. Hiermee creëer je gemakkelijk een stoere doch rustieke sfeer in je huis. De neutrale kleur van een jute vloerkleed zorgt ervoor dat je kunt spelen met vormen. Dat het bij jute om een waardevol materiaal gaat, bewijst het proces van de productie ervan wel. Zo wordt jute geweven van plantaardige vezels die afkomstig zijn van een bepaalde plantsoort die voornamelijk in warme, vochtige regionen groeien.

hennep-vloerkleed jute-vloerkleed

Wollen vloerkleden

Zeker in de winter maanden is het fijn om wol in huis te hebben. Het zorgt voor warmte en een gezellige sfeer! Naast wollen vloerkleden zie je wol ook in plaids en kussenslopen terug komen. Ideaal voor met een warme chocolademelk op de bank. Wol heeft een genezende eigenschap, wat bijdraagt aan het voorkomen van allergieën, waardoor het ideaal is om een wollen vloerkleed in huis te nemen.

wollen-vloerkleed

De verschillende materialen verwerkt in vloerkleden leveren prachtige exemplaren op. De natuurlijke materialen verwerkt in vloerkleden geven jouw huis een natuurlijke uitstraling, waardoor je in je huis niet alleen de natuur in huis haalt, maar ook de rust die het met zich meebrengt, ideaal toch?! Mocht je huis al op een natuurlijke manier zijn ingericht en wil je juist net iets anders dan natuurlijke, dan is het materiaal polypropyleen een goed alternatief. Dit is een synthetisch materiaal, wat vaak wordt gebruikt bij het produceren van hoogwaardige vloerkleden. Een synthetisch vloerkleed komt net als een natuurlijk vloerkleed voor in verschillende varianten en designs, waardoor je jouw huis optimaal kunt inrichten om zo tot jouw ideale woonparadijs te komen.

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt? Lees hier

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!