24-09-2018 · 4. min leestijd

De wollen trend voor komende winter

De vraag naar een wollen vloerkleed neemt steeds vaker toe. Vooral nu de winterperiode eraan komt, is er meer interesse in deze zachte vloerkleden om de voeten warm te houden. Maar waarom is dat wollen vloerkleed zo populair, en wat zijn de voordelen?

Een schapenvacht op de grond!?

Wollen kleden worden gemaakt van, je raad het al, wol! . Een wollen tapijt is een luxe product. Door de technieken is de pluizigheid en alle stoffige rotzooi al lang weg en kan je echt genieten van een luxe wollen kleed! Er is veel meer vraag naar een hoogpolig vloerkleed of een wollen vloerkleed.

Een klein weetje: Om warm te blijven kweken deze schapen namelijk een extra vetlaagje rondom hun huid. Dit zorgt ervoor dat het gehalte aan de zogenoemde lanoline in hun huid hoger wordt, waardoor wol minder stug wordt en meer glimt. Daarnaast is de wol die afkomstig is van schapen die worden geschoren in de herfst kwalitatief het beste. Bovendien is de wol dat rondom de hals groeit, verschillend dan van de rest van het lichaam en leent zich door de fijne structuur perfect voor hele precieze ontwerpen of patronen in vloerkleden. 

wollen-kleden

Voor en nadelen

#1 Voetjes warm

Een voordeel van een wollen tapijt is dat het niet uit maakt hoe koud het buiten is, de voetjes blijven warm. En dat is niet voor niks! Het is oorspronkelijk bedoeld om de schapen een tweede huidje te geven tegen de kou in de winter. Nu helpt het ons tegen koude voeten in de winter. De structuur van de wol is ook verschillend. Sommige plekken op het schaap, waar het wol zit, heeft verschillende structuren. Zo kan het wol soms een betere structuur hebben en op deze manier betere patronen in de vloerkleden worden gezet.  

#2 Niet snel vies

In een wollen vloerkleed zijn de vezels zo verweven dat het bijna niet mogelijk is om het vuil te maken. Het is makkelijk afwasbaar en de vloerkleden kunnen gemakkelijk tegen een stootje. Oorspronkelijk is de wol ook bedoeld tegen invloeden van buiten. Zo zijn de vezels waaruit wol bestaat zo sterk in elkaar verweven dat je ze bijna niet meer uit elkaar kunt trekken. Vuil krijgt dan ook bijna geen ruimte om zich tussen de wol te nestelen.

#3 Geluid dempend

Je kinderen die door het huis stampen, een boek dat op de grond valt. Een wollen vloerkleed dempt het geluid. Het gedreun of het laten vallen van boeken hoor je veel minder. Door in de woonkamer een wollen kleed te leggen gaat de echo weg en hoor je hoogstens een ‘plof’. Hoogpolige vloerkleden werken hierin nog beter, dit zijn de beste geluidsdempers!

#4 Milieuvriendelijk

Een wollen vloerkleed is een natuurlijk vloerkleed. Wol is een sterk en duurzaam materiaal dat zich niet snel gewonnen geeft, zelfs niet aan die stouterds thuis bij jou! Het tapijt heeft een lange levensduur en kan gerecycled worden.

slaapkamer-vloerkleed-winter
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!