23-10-2018 · 3. min leestijd

Item van de maand: het wollen vloerkleed

Elke maand zetten we een woonartikel in het zonnetje. Voor de komende maand november is dat het wollen vloerkleed. Met de steeds koudere dagen en nachten krijgen we steeds meer behoefte aan warmte in huis. Waarom een wollen vloerkleed zo fijn is en welke verschillende wollen vloerkleden er zijn, zet ik voor je op een rijtje

Voordelen van een wollen vloerkleed

Hoe koud het buiten ook is, je voeten blijven op een wollen kleed altijd warm. Dit komt doordat bij schapen het wol is bedoeld als een tweede huidje. Het is dus warmte regulerend en daarnaast ook nog eens heerlijk zacht. Wanneer je over het kleed loopt, zijn warme voeten dus sowieso gegarandeerd!

De vezels van een wollen kleed zijn zo verwerven dat het makkelijk schoon te houden is. Er zit namelijk bijna geen ruimte tussen waar het vuil zich tussen kan nestelen. Het is dus gemakkelijk schoon te houden.  Ook is wol geluid dempend. Handig voor in appartementen of in gehorige huizen. Hoogpolige vloerkleden werken hierbij nog beter. Dit zijn de beste geluidsdempers.

wollen-kleden wol-vloerkleed

Ten slotte is wol milieu vriendelijk. Het is duurzaam, waardoor het een lange levensduur heeft en kan zelfs worden gerecycled.

Sooorten vloerkleden

Er zijn laagpolige en hoogpolige wollen vloerkleden. Maar wat is nou het verschil hiertussen en waarom kies je voor laagpolig of juist voor een hoogpolig vloerkleed?

Laagpolige vloerkleden

Laagpolige wollen vloerkleden zijn vaak een mix van verschillende kleuren. Vintage vloerkleden, Perzische tapijten en klassieke vloerkleden vallen dan ook onder de laagpolige vloerkleden. Deze laagpolige vloerkleden hebben vaak een platte structuur, hebben gemêleerde accenten en passen in veel interieurstijlen. Wanneer je je kleed gemakkelijk schoon wilt houden, is het laagpolige vloerkleed ideaal. Het is water afstotend en vuil afstotend. 

Hoogpolige vloerkleden

Hoogpolige vloerkleden zijn wat losser geweven en kunnen daardoor in hoogte variëren van 3 tot soms wel 15 cm hoog. Ze hebben een warme en natuurlijke uitstraling en zijn veelal in basic kleuren verkrijgbaar, maar soms hebben ze ook een patroon. De hoogpolige kleden zijn gemaakt van pure nieuwe wol, hierdoor voelt hij zeer aangenaam zacht aan de voeten aan. Een nadeel kan wel zijn dat er gemakkelijker vuil blijft liggen op het kleed.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!