22-09-2020 · 3. min leestijd

Vloerkleden trends in 2020

In het najaar hebben wij altijd een terugblik over het afgelopen jaar. Dat doen wij natuurlijk in september, het begin van het najaar. Hoe is het eigenlijk gegaan met vloerkleden dit jaar en welke trends hebben een belangrijke rol gespeeld bij de populairste vloerkleden van 2020. Ben jij ook benieuwd? Lees dan de blog door.

Een vloerkleed in huis blijft onveranderd populair

In dit jaar is er super veel gebeurd. Dit merken wij ook bij vloerkleden. Dit jaar bleven wij vaker thuis. Hierdoor zijn we met ze alle massaal meer gaan klussen in en om het huis. Thuis aangenamer maken is dan ook een van de trends van 2020. Een manier om je huis aangenamer te maken is het nemen van een kleed.

Een kleed in huis nemen is voor veel mensen de ideale oplossing om hun interieur te voorzien van opfrissing en nieuw leven. Zo kun je een kleed nemen op basis van een matchende kleur. Kleuren hebben namelijk positieve eigenschappen, die positief werken op de omgeving en op onszelf. In 2020 zijn populaire kleuren grijs, antraciet en zwart. Kleuren die alle wat met elkaar gemeen hebben.

Populaire vloerkleden 2020

Wat hebben deze kleuren met elkaar gemeen vraag jij je vast af. In een interieur hebben deze tapijten de eigenschap dat ze strak in een interieur liggen. Daarnaast gaan we van licht naar donker: Grijs – Antraciet – Zwart. Individueel hebben zij ook eigenschappen, die toebehoren aan hun kleur. Zo staat een grijs kleed bekend om zijn neutrale karakter, een vloerkleed antraciet is net als de kleur grijs neutraal en tijdloos. Deze vloerkleden passen dan ook in ieder interieur. Hoe zit het met zwart? Een vloerkleed zwart staat bekend om zijn dominante eigenschap. In een interieur ligt een zwart vloerkleed strak en komt het professioneel over.

#1 Trend: een natuurlijk tintje

In 2020 zien wij naast de kleurentrend ook een trend in het materiaal van een kleed. Zo zijn natuurlijke materialen in 2020 super populair. Zo kun je denken aan vloerkleden van jute, sisal, wol en katoen. Uiteraard zijn er nog veel meer natuurlijke materialen, die dit jaar populair zijn.

Om te beginnen kijken wij naar jute en sisal. Twee natuurlijke materialen die heel erg op mekaar lijken. Beide vloeien namelijk voort uit een plant en hebben de eigenschap dat ze een hard karakter hebben. Deze trend wordt goed doorgetrokken bij ronde varianten. Zo zijn de ronde jute vloerkleden en de ronde sisal vloerkleden echte trendsetters!

Natuurlijk vloerkleed

Andere natuurlijke materialen om in de gaten te houden zijn wol en katoen. Katoen ken je waarschijnlijk al vanwege je kleding, maar katoen komt ook voor op grond. Net als jute en sisal komt katoen van een plant. Dit maakt katoenen vloerkleden 100% natuurlijk. Een ander natuurlijk materiaal is wol. Wollen vloerkleden hebben als eigenschap dat zij de warmte goed kunnen vasthouden en lekker zacht zijn. Dit maakt wol, die afkomstig is van een schaap 100% natuurlijk.

#2 Trend: een buitenkleed 

Doordat we minder vaak op straat waren dit jaar, waren we dit jaar wel vaker in de tuin te vinden. Daarnaast speelt een warmer klimaat ook een rol om vaker de tuin op te zoeken. In de zomermaanden verhuizen wij dan ook onze woonkamer richting de tuin. En hoe maken wij de tuin aangenamer? Uiteraard met een tuinkleed.

Een tuinkleed heeft een waterafstotende eigenschap. Dit betekent dat wij een tuinkleed het gehele jaar buiten in de tuin kunnen laten liggen. Uit een onderzoek is gebleken dat wanneer wij de tuin willen opfleuren het eerste uitkomen bij een tuinkleed. Dit komt doordat een tuinkleed de harde tuingrond waar jij op loopt, voorziet van een zachte ondergrond. Daarnaast fleurt het in de buitenlucht en sluit het goed aan bij tuinmeubels.

Net als de gewone vloerkleden komen tuinvloerkleden voor in verschillende maten, kleuren en designs. Dit betekent dat jij eindeloos kan combineren met een tuinkleed. Naast de rechte lijnen komen ze ook voor in een ronde variant. Een rond tuinkleed doorbreekt rechte strepen. 

Populaire buitenkleden 2020

#3 Trend: Lopers

Een andere trend van 2020 die aanslaat op de grond zijn lopers. Dan moet je niet denken aan een schaakstuk op het schaakbord, maar aan vloerkleden die perfect tot zijn rechtkomen in een smallere ruimte zoals de gang, keuken of op het balkon. Kenmerken van lopers zijn hun prachtige designs, verschillende kleurentinten, formaten en natuurlijk hun zachte uiterlijk. In een keuken of in de gang loop je over een heerlijke zachte ondergrond, die je voetjes vast heerlijk zullen vinden. Dat vinden veel Nederlanders, die je voor zijn geweest.

Nu is de vraag ga je een loper nemen voor in de keuken of voor op het balkon? Misschien neem je wel beide? Voor in de keuken raden wij keukenlopers aan. Keukenlopers hebben als eigenschap dat zij qua kleurtoon en zachte uiterlijk goed aansluiten in iedere keuken. Balkonkleden voorzien jouw balkon van een zachte ondergrond. Dit betekent schoenen of slippers uit en lekker met je blote voeten op het balkon. Een eigenschap die toebehoort aan een balkonkleed is hun bestendigheid tegen water. Mocht het regenen buiten, dan hoef je niet bang te zijn dat jouw balkontapijt geruïneerd wordt.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!