17-10-2019 · 3. min leestijd

Woontrends van 2020

Nu de herfst is begonnen, komt het einde van 2019 echt in zicht. Dit betekent dat het de hoogste tijd is om te kijken naar de woontrends van 2020. Wat zijn de kleuren en woontrends die we blijven zien en om welke nieuwe trends en kleuren kunnen we niet heen?

Interieur kleuren

In 2020 kan je alle kanten op met kleur. We gaan namelijk nog meer kleur zien! Zowel kleuren in dezelfde tint met elkaar gecombineerd als contrasterende kleuren. Denk aan een diverse patronen en tinten die terug komen in het interieur. Ook mogen materialen en stijlen met elkaar gecombineerd worden. Er zijn veel kleuren die blijven, zoals spiced honey, de warme gele-beige interieurkleur van 2019. Ook andere kleuren zoals okergeel, kobaltblauw, groen, beige, paars en lila zijn nog steeds hot. In 2019 zagen we terra peach steeds meer bruinroze worden en in 2020 wordt hij nog donkerder. Er zit meer rood en bruin in tot roestig roze, bruinrood en baksteen. Deze kleurtrend wordt terra roza genoemd en wordt doorgetrokken tot allerlei woonaccessoires, zoals een terra vloerkleed.

Trend 1: Duurzaamheid

Door klimaatverandering en een groter bewustzijn van het milieu blijft duurzaamheid een trend. We gaan steeds bewuster leven. Denk aan de opkomst van zonnepanelen, LED lichtbronnen, eten van minder vlees en besparingsgadgets. In ons interieur zien we dit terug door gebruik van natuurlijke materialen als jute vloerkleed, hennep, wol en keramiek.

Planten en interieurkleuren als groen, spiced honey en aardetinten passen helemaal bij deze woontrend.

Trend 2: Wabi sabi

Asymmetrische patronen, de schoonheid van imperfectie en liefde voor natuur. Deze elementen vormen de basis voor de Wabi sabi woontrend. Wabi sabi is een Japanse filosofie die letterlijk de kunst van imperfectie betekend. De elementen worden bij deze woonstijl belicht door organische vormen, verschillende structureren en gevarieerde grijs- en bruintinten. Je ziet veel minimalistische ontwerpen waarin eenvoud centraal staat. Handwerk en vakmanschap staan spelen een grote rol doordat het bij Wabi sabi gaat om het omarmen van imperfecties. Ieder product heeft unieke details waardoor geen enkele hetzelfde is. Het interieur heeft een ingetogen sfeer, hierdoor vallen woonitems op door hun eenvoud. Houd je wel van contrast? Ga dan voor okergeel als kleur met koper materiaal, waardoor je een combinatie van licht en donker krijgt. Ook natuurlijke materialen zoals hout, riet en jute mogen hierbij niet ontbreken.

Trend 3: In the mix

We showen op social media graag ons interieur. Daarom zien we steeds vaker interieurs die rechtstreeks uit een filmset of design hotel lijken te komen. Tegenwoordig is het namelijk steeds lastiger om op te vallen, waardoor thematiseren helemaal hot is. Denk aan gewaagde kleuren, opvallende combinaties en contrasten. Zo zien we tegenpolen terug als vierkant versus rond vloerkleed. Onze zintuigen mogen geprikkeld worden door contrast. Deze trend heeft veel weg van de color blocking woontrend. Dit is een tegenbeweging tegen de egale beeldschermen van elektronische apparaten waar we zoveel gebruik van maken. Kleuren die bij deze trend passen zijn uitgesproken zoals kobaltblauw, okergeel en terra roze. Eventueel gecombineerd met grijs of wit.

rond-vloerkleed velours-vloerkleed

Trend 4: Slim interieur

We wonen steeds vaker op minder vierkante meters. Daarom is multifunctionaliteit van meubels steeds meer van belang. Wandkasten kunnen bijvoorbeeld zowel gebruikt worden als bergruimte als voor het uitstallen van woonaccessoires. Ook technologische snufjes helpen om ons huis zo efficiënt mogelijk in te richten. Lampen die draadloos via spraakbesturing of mobiel worden aangestuurd zijn ideaal om je woongemak te vergroten. Tevens zijn ze heel geschikt om je inrichting strak te houden, want je hoeft geen kabels weg te werken. Hoe fijn is dat?

Must haves

Een aantal items zijn onmisbaar in je interieur als je helemaal mee wilt gaan met de woontrends van 2020. Denk aan meubels met kleur en fijne stofjes. Bijvoorbeeld velours, deze blijven we veel terug zien op stoelen, banken, poefen, kussenslopen en velvet vloerkleden. Vloerkleden met kleurige patronen gaan we veel zien, zoals Kelim of Patchwork vloerkleden. Daartegenover staan de vloerkleden van natuurlijke materialen zoals jute of wollen vloerkleden. Ook gaan we weer meer hoogpolige vloerkleden met motieven zien. Deze zijn heerlijk zacht voor de voetjes. Tenslotte mogen planten natuurlijk niet ontbreken!

Samengevat blijven we bij alle woontrends duurzaamheid, veel planten en natuurlijke materialen zien. Nieuw is Wabi sabi die zich kenmerkt door zijn eenvoud, interieurs met thema’s en vernieuwingen op het gebied van technologie en multifunctionaliteit. Kortom je kan met je interieur alle kanten op!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!