30-05-2023 · 3 min. leestijd

Staycation? 3x buitenkleden voor een vakantiegevoel in eigen tuin

Een cocktail drinken aan het zwembad, een duik nemen in het koele water of een strandwandeling maken. We weten allemaal hoe fijn het is om er even tussenuit te zijn. Even een stapje terug uit het drukke bestaan om weer helemaal op te laden. Heb je dit jaar geen vakantie in het vooruitzicht, maar wil je wel het vakantiegevoel ervaren? We got you! In deze blog vertellen we je precies hoe je dat fijne vakantiegevoel creëert in jouw eigen buitenruimte!

Haal binnen naar buiten

Tijdens een vakantie geniet je extra van het buitenleven. Of je nu houdt van kamperen, graag verblijft in luxe oorden of liever steden verkent. Voor het
ultieme vakantiegevoel is het daarom wel belangrijk dat je naar buiten kunt. Om écht tot rust te kunnen komen in jouw buitenruimte haal je de gezellige en uitnodigende sfeer van binnen naar buiten. Om te beginnen is een comfortabele zitplek, waar je alleen of samen kunt genieten van koffiemomentjes, een goed boek of barbecues een echte must. Afhankelijk van het budget en de ruimte kun je nog een stapje verder gaan door extra hoekjes in te richten, bijvoorbeeld met een ligbed, schommelstoel of hangmat.

Een zithoek of eethoek in de tuin maak je nog comfortabeler met een buitenkleed. Niet alleen omdat buitenkleden een hoop kunnen doen voor de sfeer en de uitstraling van een buitenruimte, ook omdat je dan lekker op blote voeten door de tuin kunt paraderen. Welke buitenkleden kies je dan om het ideale vakantiegevoel te creëren? Door het gebruik van de juiste kleuren en materialen kun je eenvoudig buitenlandse sferen in huis halen. Met deze drie buitenkleden is het altijd zomer in jouw tuin!

Balinese tuin

Balinese tuin met jute buitenkleden

De Balinese sfeer staat bekend om zijn rustgevende en natuurlijke uitstraling. De ideale tuinstijl waar je spontaan een vakantiegevoel van krijgt dus! Een belangrijk onderdeel van de Balinese stijl is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Er is geen betere aanvulling daarop dan een jute buitenkleed! Als je dan ook kiest voor een natuurlijke kleur, zoals beige, bruin, taupe of zand, versterk je de Bali vibes. Combineer jouw jute buitenkleed met andere natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe en zeegras. Gezien de tropische oorsprong van deze planten, creëer je hiermee het gevoel van een tropische vakantiebestemming. Precies wat we willen!

Ibiza buitenkleden

Welcome to Ibiza (buitenkleden)!

De Ibiza tuin stijl kenmerkt zich door een lichte basis, aangevuld met natuurlijke materialen en kleurrijke details. Wil je het laid-back eiland gevoel in huis halen? Begin bij een basis van wit of crème. De meeste huizen op Ibiza zijn namelijk gemaakt van witte klei. Ook in deze stijl zijn natuurlijke materialen onmisbaar en zien we ze vaak terug in het tuinmeubilair. Een comfortabele loungeset gemaakt van bamboe of rotan passen perfect bij de Ibiza stijl. Breng vervolgens kleur in het geheel door middel van accessoires. Het eiland is immers ook vele hippiemarkten rijk en dat mag je best terug laten komen! Gezellige kussens, plaids, plantenhangers, wanddecoratie en natuurlijk een Ibiza buitenkleed!

Japandi buitenkleed

Namasté Japandi buitenkleden

Als je denkt aan vakantie, denk je misschien niet aan de Japandi woonstijl. Toch kan deze stijl jou het ultieme zen gevoel geven. Hoe dat komt? De basiselementen van planten, water en rotsen uit het Japanse landschap gecombineerd met Scandinavisch minimalisme zorgen voor een spa-achtige vibe. Eigenlijk is de Japandi stijl is een prachtige en stijlvolle vertaling van eenvoud en minimalisme, wat zorgt voor rust en balans. Juist, precies hetgeen wat een ontspannen vakantie teweeg hoort te brengen! Hoewel de basis wederom licht is, mogen er best wat contrasten zijn. Denk aan meubels van donker hout of accessoires. Verder spelen organische vormen een belangrijke rol bij het creëren van deze stijl. Strakke lijnen afgewisseld met afgeronde vormen zorgen voor een verrassend contrast. Evenals een mix van verschillende materialen en texturen. Ronde buitenkleden kunnen een mooie aanvulling zijn op de strakke lijnen en kunnen heel goed helpen bij het verzachten van de uitstraling.

Of je nu op vakantie gaat of niet, investeren in jouw buitenruimte is nooit een overbodige luxe. Een vakantiegevoel in eigen tuin zorgt ervoor dat je het hele jaar door heerlijk kunt ontspannen!

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!