Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
4 tips voor werelds wonen
Wooninspiratie / 22 Jan 2018

4 tips voor werelds wonen


Het ontdekken van verschillende culturen en religies, het proeven van lokale lekkernijen en het bezoeken van prachtige plekken. Reizen naar verre landen, we lijken er maar geen genoeg van te krijgen. Wil je een interieur waarin je dit reislustige gevoel nog even vast kan houden? Dan is werelds wonen wellicht iets voor jou! Met een aantal accessoires kan je hier al voor zorgen.

Werelds wonen is te herkennen aan verschillende patronen en kleuren. Het kan je doen denken aan bohemian en er zijn vaak vintage elementen. Bij werelds wonen is veel mogelijk. Houd je van een rustig interieur? Ga dan voor wit als basiskleur met natuurlijke materialen als hout, jute en riet. Wit kan je combineren met grijs en zwart of aardetinten. Onder aardetinten vallen rood, bruin, oranje, geel en lichtgroen. Deze kan je in meubels of accessoires terug laten komen. Tevens mogen planten niet ontbreken! Werelds wonen sluit dan ook goed aan bij botanisch wonen en de groen trend. Houd je van kleur en ben je niet bang om te combineren? Ga dan voor diverse patronen en mix zoveel je wil! Als basiskleur kan je gaan voor één of meerdere aardetinten.

Werelds wonen


Zo creëer je het werelds wonen

Alhoewel niets leuker is om je eigen souvenirs een plekje in huis te geven, hoef je gelukkig niet langs verre bestemmingen om deze in te slaan. Veel hiervan zijn tegenwoordig ook in Nederland te verkrijgen! Met een aantal accessoires en aanpassingen kan je al zorgen voor een wereldse sfeer in huis. Ik zet 4 tips voor je op een rijtje.

Tip 1: ga voor dierlijk

Een dierenvacht, zoals een schapenvacht, rendiervacht of zebravel past goed binnen deze woonstijl. Je kan ook gaan voor een dierlijk accessoire zoals een bull head of een exotische kogelvis of schildpad op statief. Tevens kan je ervoor kiezen om dieren terug te laten komen op muurdecoratie of op een kussensloop.

Tip 2: haal groen in huis

Cactussen en groene kamerplanten zoals de goudpalm en vioolplant zijn niet alleen mooi, maar ook gemakkelijk te verzorgen. Dit komt omdat ze niet dagelijks water nodig hebben. Wanneer je groen bij elkaar zet, zorgt dit voor een botanische en tropische sfeer in huis. Wist je al dat het daarnaast gezond is om planten in huis te hebben? Ze halen namelijk kooldioxide uit de lucht en zetten dit om in zuurstof.

Werelds wonen - haal groen in huis


Tip 3: mix & match

Combineer verschillende patronen en designs. Deze kan je op allerlei manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld in kussens of vloerkleden. Bij kussens kan je denken aan diverse patronen, kleuren en stoffen als fluweel en satijn. Eigenlijk is wat vloerkleden betreft alles mogelijk; van Perzische patronen, patchwork en vintage tot jute en wol. Vloerkleden zorgen al snel voor een oosters tintje.

Tip 4: stal je aanwinsten uit

Of het nu maskers, vakantiefoto’s of manden zijn, wanneer je je collectie (bij elkaar) uitstalt, zorgt dit direct voor herinneringen. Je kan ze uitstallen in een open wandkast, een wandrek of direct bevestigen aan de muur. Sla je liever geen spijkers in je muur? Ga dan voor plakspijkers. Deze bevestig je met een sticker op de muur en kan tot circa 3 kilo gewicht dragen. Als je het rustig wil houden, zorg er dan voor dat de kleuren van je aanwinsten in dezelfde tint zijn of houd de rest van je interieur in deze tinten. Wanneer je geen souvenirs hebt, kan je ook denken aan rieten manden, foto’s van (wilde) dieren of etnische portretten.

Werelds wonen - Stal je aanwinsten uit

Of je meerdere tips doorvoert of bijvoorbeeld alleen je aanwinsten uitstalt eigenlijk kan alles bij werelds wonen. Het handige is dat het binnen elke woonstijl past; van industrieel en modern tot vintage en romantisch. Doe waar je je goed bij voelt en zorg zo voor een geheel eigen wereldse sfeer in huis! Hiermee waan je je zo nu en dan weer op vakantie.

Reacties:
Berber Overmars:
Super gaaf, wil dit zeker in m'n volgende huis. Waar kan ik die portretten vinden van de foto met zebra kleed?

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »