19-01-2022 · 3. min leestijd

Vloerkleed Aardetinten: dé woontrend van 2022!

2022 is hét jaar van aardetinten, organische vormen en less is more. Deze trend is mede ontstaan door de roerige en onvergetelijke coronaperiode. De tijd waarin thuiswerken en –onderwijs de norm was en we dus enorm veel tijd spendeerden tussen vier muren. Doordat thuis ineens een rustplek, werkplek én school in één was, groeide de behoefte aan rust. Hoe creëer je die rust in huis en zorg je ervoor dat de net geverfde muren niet op je afkomen? Gelukkig is daar de vloerkleed aardetinten trend! Lees mee hoe je deze trend kan integreren in jouw interieur!

Back to nature met een vloerkleed aardetinten!

Hoe komt het dat aardetinten zo een rustgevende werking hebben in huis? Het woord ‘aarde’ draagt eigenlijk het antwoord al. Het aardetintenpalet is namelijk een verzameling van kleuren die voorkomen in de natuur. Denk maar eens aan de kleuren die je tegenkomt als je op een mooie herfstdag een boswandeling maakt. Onder andere mosgroen, kastanjebruin, eikenbruin en zand zijn kleuren die geïnspireerd zijn op elementen uit de natuur. Omgeven zijn door natuur heeft een positieve werking op de mens, zowel fysiek als mentaal. De frisse lucht en vitamine D doen namelijk je bloeddruk en stresswaarden dalen. De natuur is een toevlucht van het drukke leven, het gehaast en alle ruis. Door deze aardetinten in huis te halen, bijvoorbeeld met een zand vloerkleed, kun je dat gevoel enigszins ook in huis creëren. Combineer jouw aardetinten vloerkleed met organische vormen en natuurlijke materialen om jouw natuurlijke interieur helemaal af te maken!

Vloerkleed aardetinten

Een aardetinten interieur saai zeg je? Je hoeft je echt niet alleen te beperken tot eentonige bruintinten! Doordat het aardetinten palet zo breed is, kun je gerust een uitstapje maken naar minder voor de hand liggende tinten, zoals geel of terracotta. Het fijne hiervan is dat je bijna alle aardetinten wel met elkaar kunt combineren. Mixen en matchen maar! Om de rust te behouden, is subtiliteit het sleutelwoord. Investeer in neutrale staple pieces en wees wat speelser met accessoires. Een kussen, plaid of vaas in een fellere kleur is helemaal oké. Was je vorig seizoen helemaal weg van bladgroen en is okergeel nu totaal jouw ding? Door deze balans is afwisselen ook een stuk makkelijker. Zo houd je jouw interieur fris, dynamisch en spannend! Doe hier inspiratie op met onze top 10 aardetinten vloerkleden

Even aarden met een aardetinten vloerkleed

Zoek je een toevlucht van jouw drukke bestaan en wil je weer even tot jezelf komen? Jezelf opsluiten in de badkamer of bomen knuffelen in de tuin van de buren zijn eventueel opties, maar hoe fijn zou het zijn om in je eigen huiskamer tot rust te kunnen komen? Een aardetinten vloerkleed is hét ingrediënt voor comfort. Niet alleen voor de voeten, maar ook voor het oog. Een aardetinten vloerkleed heeft namelijk de kracht om meubels met elkaar verbinden en één geheel te maken van de ruimte. Dat zorgt optisch voor rust en een opgeruimd gevoel.

Aardetinten vloerkleed

Om het dan nog niet eens te hebben over de zachtheid van een vloerkleed aardetinten! Een avond op de bank of met blote voeten door de woonkamer paraderen is nog nooit zo zacht geweest! Wil je jouw interieur verduurzamen of gewoon een natuurlijke boost geven? Kies dan voor natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld een jute of een wollen vloerkleed aardetinten. Even met je voeten in jouw natuurlijke aardetinten vloerkleed en (bijna) alle stress verdwijnt als sneeuw voor de zon! Benieuwd naar ons advies over het kiezen van het juiste materiaal vloerkleed? Lees dan snel de blog van onze vloerkleden specialist!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!