30-05-2022 · 3. min leestijd

Trend alert: Japandi stijl vloerkleden

De Japandi stijl is een relatief nieuwe woonstijl die staat voor minimalisme en rust. In een Japandi interieur worden strakke Scandinavische designs gecombineerd met Japanse invloeden. Hoewel deze landen geografisch gezien ver uit elkaar liggen, gaan de woonstijlen perfect samen! Hoe ziet deze liefdesbaby er precies uit en welke vloerkleden passen bij de Japandi stijl? Je leest alles over het Japandi vloerkleed in deze blog!

Japandi stijl vloerkleed 

Op het eerste gezicht lijken de Scandinavische en Japanse woonstijl erg op elkaar. Zo is de Scandi stijl, net als de Japanse stijl, minimalistisch en clean. Met weinig spullen een sfeervol interieur creëren is een kunst die beide landen als geen ander beheersen. Waar in een Scandinavisch interieur veelal wordt gekozen voor lichte kleuren, draait een Japans interieur veel meer om contrast. Niet alleen wordt contrast ingebracht door middel van kleur, ook worden verschillende texturen met elkaar gecombineerd. Het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen is kenmerkend voor een Japans interieur. Denk bijvoorbeeld aan hout, aardewerk, linnen en rotan. Ook worden vormen die regelrecht op de natuur zijn geïnspireerd verwerkt in het interieur, zoals een organisch vloerkleed en organische spiegels, vazen en wanddecoratie.

Japandi stijl vloerkleed

Vloerkleed Japandi stijl toepassen

In een Japandi interieur komt het beste van beide stijlen bij elkaar samen. Een lichte basis met donkere contrasten, organische vormen en de combinatie van verschillende natuurlijke materialen en texturen. Welke vloerkleden passen nu het beste bij de Japandi stijl?

Wollen vloerkleden
Wollen vloerkleden worden veel gekozen in een Japandi interieur, omdat natuurlijk materialen bijzonder goed zijn in het versterken van die serene sfeer in huis. De subtiele bolletjesstructuur zorgt precies voor de juiste hoeveelheid contrast in een ruimte. Ga voor een compleet effen vloerkleed of kies juist voor een melange van verschillende tinten. De collecties Feline vloerkleden en Wise vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende creme-, grijs en aardetinten en komen zowel in rechthoek als rond.

Jute vloerkleden
Ook jute vloerkleden hebben de kracht om een ruimte te voorzien van rust. De gevlochten structuur en natuurlijke goudbruine kleur ademen ‘wabi sabi’. Doordat jute vloerkleden met de hand worden gevlochten, is ieder vloerkleed uniek.

Vloerkleed Japandi stijl

Tips voor een zen Japandi interieur! 

Is jouw behoefte aan rust aangewakkerd? Dan is het tijd om een Japandi stijl vloerkleed in huis te halen! Een vloerkleed verenigen in de woonkamer of slaapkamer is een relatief kleine ingreep die al snel een groot verschil maakt. Een vloerkleed zorgt namelijk voor verbinding tussen de meubels en daarmee ook voor een aangename eenheid. Wist je dat de manier waarop je een vloerkleed neerlegt ook invloed heeft hierop? Is jouw doel om losse elementen met elkaar te verbinden of één geheel te maken van de inrichting? Plaats de meubels dan gedeeltelijk óp het vloerkleed. In het geval van een bank, schuif je het vloerkleed onder de voorste poten. Heb je nog een losse fauteuil? Ook die plaats je gedeeltelijk onder het vloerkleed. Zo baken je de zithoek af en creëer je als het ware een 'eiland'. Deze zones in huis zijn hét geheim voor een rustgevende uitstraling.

Japandi interieur
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!