Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden
Oktober Woonmaand - tot 30 % korting op heel veel vloerkleden

Een vloerkleed met verschillende vakken, een vloerkleed met lijnen, een stralend vloerkleed, kunst en figuurlijk. Zo kunnen wij het beste een geometrisch vloerkleed omschrijven, maar wat betekenen deze eigenschappen in jouw interieur? Of beter gezegd waarom zou je überhaupt geometrische vloerkleden in huis halen? Veel gestelde vragen die toegelicht zullen worden. Al benieuwd? Lees dan verder.

Een geometrisch vloerkleed is kunst!

Geometrie is afkomstig van oud-Griekse kunst, wat bekend staat om zijn abstracte kunstvormen. Hier wordt voornamelijk gebruik gemaakt van geometrische vormen. Tegenwoordig wordt deze abstracte kunstvorm overal toegepast waaronder dus ook in een vloerkleed. In de praktijk betekent dit prachtige designs die sterk naar voren komen op een vloerkleed. Zo komen vierkantjes, rechthoeken, cirkels en driehoeken goed naar boven bij een geometrisch vloerkleed. Zodanig dat er soms een abstract vloerkleed ontstaat! 

Vloerkleed geometrisch is de sfeermaker in huis

Om ons interieur op te fleuren zijn we op zoek naar woonaccessoires, die iets extra’s te bieden hebben. Vloerkleden met geometrische designs zijn hier een mooi voorbeeld van. Het zijn de Leonardo Da Vinci’s onder de vloerkleden. Voor een echte sfeermaker in huis kun je dus niet om een geometrisch vloerkleed heen. Kenmerken die toebehoren aan dit design zijn de rechte lijnen in de vormen. Deze sluiten namelijk goed aan bij een interieur dat ook voornamelijk uit rechte lijnen bestaan, ditzelfde geldt ook voor een zig zag vloerkleed. Daarnaast is er ook nog een grafisch vloerkleed, dat gekenmerkt wordt door printen en designs die digitaal vorm zijn gegeven. Grafische vloerkleden komen praktisch gezien regelrecht van de ontwerptafel af! 

Hoe zit het met de kleuren van een vloerkleed met een geometrisch design?

Uiteraard zijn vloerkleden met een geometrisch design kleurrijk. De verschillende vormen zijn vaak voorzien van een ander kleurtje. De kleurovergangen tussen de abstracte vormen zorgen ervoor dat een design straalt in een interieur. Voor de omgeving betekent een vloerkleed met een geometrisch design: positiviteit, aantrekkelijk en vrolijk. Populaire kleuren die terug komen bij een vloerkleed met een geometrisch design zijn lichtblauw en olijfgroen. Een lichtblauw vloerkleed straalt rust uit en een olijfgroen vloerkleed werkt ontspannend. 

Geometrische vloerkleden zijn design vloerkleden

Vaak wordt er gezocht naar vloerkleden met een design. Bij geometrische vloerkleden komen designs goed naar boven, waarbij de designs doordacht zijn en zelfs een beetje wiskunde meenemen! Design vloerkleden zijn in het algemeen populair. Populaire design vloerkleden zijn bloemen vloerkleden waarbij de bloemen opfleurend werken in een interieur. Ben je op zoek naar meer allure en luxe in huis? Neem dan een kijkje bij onze art deco vloerkleden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »