Checkerboard vloerkleed

Ga je voor een zwart-wit checkerboard vloerkleed of juist lila, groen of beige? Het dambord vloerkleed geeft een nieuwe twist aan je interieur. De keuze is aan jou!

1 - 13 van 13 producten

Ben je op zoek naar een vloerkleed die nét even anders is dan normaal? Kies dan voor een checkerboard vloerkleed! De checkerboard trend draait om het gebruik van het klassieke dambordpatroon in verschillende kleurencombinaties. De trend heeft zijn oorsprong in de traditionele schaakbordvloeren die vaak werden gezien in historische herenhuizen en paleizen van vroeger, maar is momenteel steeds vaker terug te vinden in het interieur. Haal met een checkerboard vloerkleed een speelse touch in huis!

Checkerboard vloerkleden zijn helemaal on-trend

In de wereld van interieurdesign zijn checkerboard vloerkleden momenteel helemaal hip. Met hun klassieke patroon en tijdloze uitstraling voegen ze een sprankje speelsheid toe aan elke ruimte. Of je nu een modern, industrieel of een knus, eclectisch appartement hebt; een checkerboard vloerkleed past perfect bij verschillende interieurstijlen. Het unieke patroon van afwisselende gekleurde vierkanten geeft een dynamisch effect aan de vloer en trekt meteen de aandacht. Zo steel jij thuis de show!

Diverse varianten van het dambord vloerkleed

Vloerkleden met dambordpatroon komen in verschillende varianten voor, waardoor je eindeloos kunt experimenteren met kleuren, materialen en afmetingen. Voor liefhebbers van een traditionele look zijn er vloerkleden met een zwart-wit patroon die een tijdloze uitstraling geven. Deze klassieke variant past perfect in zowel moderne als vintage interieurs en voegt een vleugje nostalgie toe aan de ruimte. Onze geblokte vloerkleden zijn beschikbaar in verschillende maten, de keuze is aan jou!

Voor een eigentijdse twist kun je kiezen voor checkerboard vloerkleed met gedurfde kleurencombinaties. Denk aan levendige tinten zoals lila, groen of bruin die zorgen voor een energiek gevoel in de ruimte. Checkerboard vloerkleden zijn perfect voor mensen die durven te experimenteren en hun persoonlijkheid willen laten zien in hun interieur. Uiteraard kun je met een buitenkleed ook de checkered trend in huis, of beter gezegd tuin, halen.
Of je nu kiest voor een traditioneel zwart-wit vloerkleed, een ingetogen beige-wit checkered vloerkleed of een gedurfde kleurencombinatie, een vloerkleed met dit gewaagde blokjes patroon is een veelzijdige en stijlvolle toevoeging aan elke ruimte. Kortom: met diverse varianten in ons assortiment kun je eindeloos combineren en experimenteren om een unieke en persoonlijke uitstraling te creëren in jouw huis!

Veelgestelde vragen over 

  • Het voordeel van een checkerboard vloerkleed is dat deze een speelse touch en dynamisch effect geeft aan iedere ruimte. Het klassieke patroon en de tijdloze uitstraling passen bij verschillende interieurstijlen, van modern, retro tot vintage en trekt daarmee ook meteen de aandacht. Dit type vloerkleed kan een ruimte visueel groter laten lijken en een vleugje nostalgie toevoegen.
  • Een checkerboard vloerkleed werkt het beste als statement piece in je interieur. Combineer het met neutrale meubels en accessoires om het patroon te laten opvallen zonder te overheersen. Kies voor kleuren die elkaar versterken en voor eenvoudige vormen in de rest van je inrichting. Dit zorgt voor een samenhangende uitstraling.
  • Het onderhoud van een vloerkleed met dambordpatroon verschilt per soort vloerkleed. Regelmatig stofzuigen is essentieel om vuil en stof te verwijderen. Voor hardnekkige vlekken gebruik je een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel. Professionele reiniging eens per jaar helpt ook om het checkerboard vloerkleed fris en mooi te houden.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!