Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden

Het materiaal ‘Jute’ is afkomstig uit India en Bangladesh. Jute stond in het begin wat meer op de achtergrond in vergelijking tot andere textielproducten. Voor de handel was het nog niet erg waardevol. Tegenwoordig is dit wel anders (en gelukkig maar). De kracht van het glansrijke doch sterke karakter van Jute wordt erkend! Jute siert vele woonkamers in de vorm van een jute vloerkleden, vloerbedekkingen, maar wordt ook omgetoverd tot kledingstukken! Hoe wordt een jute vloerkleed eigenlijk gemaakt en waar kan je het goed mee combineren in huis? Bestaan er ook jute vloerkleden met kleur? Deze tekst vertelt jou alles wat je moet weten over ‘t jute vloerkleed!

Hoe wordt een jute vloerkleed gemaakt?

De jute plant is de bron van de natuurlijke jute vezel. Bij het oogsten worden jute draden verzameld, deze komen met name uit de stam van de plant. Vervolgens is het de bedoeling dat de vezels worden gewassen met water. Dit is een manier om het achtergebleven vuil weg te krijgen. Na deze handeling kan men beginnen met het spinnen van een vloerkleed. Jute touw is an sich erg stevig én jute beschikt ook over een natuurlijke glans. Al deze stappen zorgen voor een mooie basis voor een jute vloerkleed! Wanneer duidelijk is hoe het jute vloerkleed eruit gaat zien, kan de fabrikant aan de slag.

Haal een jute vloerkleed in huis; de golden fiber

Jute heeft een goudkleurige look over zich heen, vandaar dat jute ook wel de ‘golden fiber’ wordt genoemd. Het robuuste materiaal wordt niet snel lelijk, waardoor het de naam golden fiber helemaal verdient. Wil jij al een jute vloerkleed in huis? Jute is ideaal voor liefhebbers van neutrale tinten in huis, het weet een koude uitstraling warmte te geven. Daarbij is het ook mogelijk om jute te verven. Koop een jute vloerkleed met kleur! Zijn veel kleuren niet jouw ding? Misschien verrast een rond jute vloerkleed je, net wat anders qua vorm. Welk vloerkleed je ook kiest, de kracht van jute is dat het interieur laat samenkomen en een stijlvolle, natuurlijke uitstraling geeft. Vergelijkbaar met jute is een sisal vloerkleed of een rotan vloerkleed

Rond het duurzaam; het jute vloerkleed

Jute vloerkleden zijn beschikbaar in verschillende maten én vormen! Zo is er ook het rond vloerkleed van jute. Niet alleen valt een rond vloerkleed van jute op, het is ook duurzaam van aard. Ook ronde jute sisal vloerkleden zijn populair. De bron van jute, de jute plant, zorgt namelijk goed voor ons milieu! Wist je bijvoorbeeld dat bij het verbouwen van de jute plant weinig kunstmest nodig is? Er worden nauwelijks chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt om jute vrij te houden van ongedierte tijdens het kweekproces. Jute komt het broeikaseffect ook nog ten goede. Dit komt omdat het een noemenswaardige hoeveelheid CO2 in zich opneemt. Eigenlijk reinigt de jute plant de lucht. Prachtig toch? Nog meer reden om dit duurzame vloerkleed in huis te halen. Voor een aardse look en feel. Tot slot is het jute vloerkleed ook nog duurzaam in gebruik. De kwaliteit van jouw jute tapijt gaat niet snel verloren en blijft lang glanzen mooi! Neem jij een rond vloerkleed van jute of ga je voor een jute vloerkleed met kleur?

 

 • Is een jute vloerkleed geschikt voor buiten?

  Jute vloerkleden zijn gemaakt van jute. Jute is een plantenvezel en 100% natuurlijk. Dit maakt ook dat het een afbreekbaar materiaal is. Jute kan dus wel tegen wat water, maar niet tegen flinke regenbuien. Ons advies: ga voor een look-a-like jute buitenkleed.
 • Is een jute vloerkleed dubbelzijdig?

  Jazeker! Dus dat betekent dubbel zo lang plezier. Ziet je jute vloerkleed er na een poosje intensief gebruik niet meer zo fraai uit? Omdat de voor- en achterkant identiek zijn draai je het jute vloerkleed eenvoudig om en kun je er extra lang van genieten!
 • Hoe maak je een jute vloerkleed schoon?

  Stofzuigen! En heb je iets gemorst op je jute vloerkleed? Dan geldt altijd de regel: deppen en niet wrijven. Droog het daarna goed af.
 • Hoe combineer je een jute vloerkleed?

  Jute vloerkleden zijn op talloze manieren te combineren! Ga voor de ultieme Ibiza sfeer in huis door je jute vloerkleed te combineren met rotan accessoires, bamboe meubels en een paar opvallende planten. Of ga voor krachtige contrasten met een betonlook vloer en leren bank. Ben jij meer van rust en eenheid in huis? Kies dan voor zachte en warme materialen. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »