Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Vloerkleden Sale - tot 30% korting op heel veel vloerkleden
Zelfklevend onderkleed: goed idee!
Wooninspiratie / 15 Jan 2020

Zelfklevend onderkleed: goed idee!


Een zelfklevend ondertapijt? Klinkt als een onderkleed dat vanzelf aan jouw tapijt plakt, om het geheel beter op één plek te laten blijven? Dat klopt! Wat is dan het verschil tussen een anti-slip onderkleed en een zelfklevend ondertapijt? In werkelijkheid is een zelfklevend ondertapijt niets anders dan een anti-slip onderkleed. Nog één keer de redenen op een rij waarom een zelfklevend ondertapijt een goed idee is! Hoe werkt het en waarom gaat een zelfklevend ondertapijt jou, jouw vloer én jouw vloerkleed blij maken? 

Zelfklevend ondertapijt, hoe zit dat precies? 

Allereerst het zelfklevend ondertapijt voor dummies: wat is het precies? Onder het zelfklevende ondertapijt (ook wel anti-slip vloerkleed), zit een extra laagje. Deze onderlaag bestaat eigenlijk uit lijm waardoor een onderkleed vanzelf aan de vloer en jouw vloerkleed plakt, zelfklevend dus. Na de aankoop hoeft er dus weinig te gebeuren, leg alleen je tapijt op de vloer. Bij een vloerkleed met een ronde vorm, knip je het zelfklevende ondertapijt eerst iets bij en dan is het klaar voor gebruik. 

Voorkom verwaarlozing van je kleed met een zelfklevend ondertapijt

We weten nu dat een zelfklevend ondertapijt gemakkelijk is in gebruik. Fijn! Daarbij biedt het nog vele andere voordelen, zoals het waarborgen van de kwaliteit van jouw vloerkleed. Door een onderkleed dat kleeft aan zowel de vloer als het vloerkleed aan te schaffen, voorkom je krullende hoeken. Een jute vloerkleed met veel hobbels ziet er toch net wat minder goed uit dan een glad tapijt. Voor diegene die ook graag duurzame aankopen maakt, is het onderkleed ook een oplossing. Je vloerkleed gaat namelijk veel langer mee! Dit geldt ook voor de vloer, want krassen, ho maar. Die zijn passé.

jute-vloerkleed

Een zelfklevend ondertapijt dempt geluid!

Heb je onderburen en maak je, je wel eens druk dat je geluidsoverlast veroorzaakt? Een dubbele laag tapijt, met zelfklevend ondertapijt houdt niet alleen warmte vast, het is ook nog eens goed voor het dempen van geluid. Met een zelfklevend onderkleed maak je jouw buren happy en echoën geluiden van wandelende gasten minder door de kamer. Waarom nog een koptelefoon kopen als het zelfklevend ondertapijt ook kan bijdragen aan de rust in huis?

Blije kids, blije ouder met een zelfklevend ondertapijt

Met kleine kinderen in huis vrees je af en toe voor je nieuwe interieur aankopen. Echter, de veiligheid in huis is nog veel belangrijker dan jouw woonaccessoires. Dit is nog een gebied waarin een zelfklevend ondertapijt uitkomst biedt! Het zelfklevend ondertapijt voorkomt dat jouw kleine peuter wegglijdt met ‘t vloerkleed en valt. Voorkom val- en kukel partijen. Neem het zekere voor het onzekere. Dat scheelt weer een hoop zorgen én kan je meer genieten van de tijd die je samen doorbrengt in huis!

kinderkleed

Zelfklevend onderkleed verhoogt het wooncomfort

Al met al verhoogt het zelfklevende ondertapijt het wooncomfort. Zoals hierboven genoemd blijkt dat ouder en kind er gelukkig van worden! Een hele belangrijke reden om een ondertapijt aan te schaffen is dat het de kwaliteit (en plezier) dat je beleeft aan jouw vloerkleed groter maakt. Het maakt een vloerkleed extra dik en daarom wil je nóg liever met blote voeten op jouw vloerkleed zitten. Laagpolig, hoogpolig of een dierenhuid, jouw vloerkleed wordt extra verstevigd en geeft ook nog een comfortabeler aanblik! 

Heb jij al een zelfklevend ondertapijt? Waar wacht je nog op! Een zelfklevend onderkleed verhoogt jouw woongeluk!

Laat een reactie achter


Terug naar overzicht
Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »