Welk vloerkleed op een lichte vloer?

In huis heb je laminaat laten leggen in een lichte kleur. Het resultaat stemt je erg gelukkig, maar hoe vind je daar een passend vloerkleed bij? Of het nu gaat om een lichtgrijze, lichtbruine of crèmekleurige vloer, je bent op zoek naar wijsheid om een weloverwogen keuze te maken voor een vloerkleed. In deze blog behandelen we een aantal woonstijlen, met vloerkleed suggesties voor verschillende soorten vloeren. Word een expert in het maken van eindeloze combinaties bij een lichte vloer. Lees mee voor handige tips en tricks! 

Een natuurlijk vloerkleed bij een lichte vloer 

In jouw huis staan veel planten, terra-kleurige potten en bruine woonaccessoires. Je bent een echte natuurliefhebber. Jouw vloer is crèmekleurig en van vinyl. Welk vloerkleed past bij een natuurlijke woonstijl? Ga voor een jute vloerkleed op een lichte vloer, voor nog meer natuur in huis. Een vloerkleed gemaakt van natuurlijke vezel is de ideale combinatie. Maak met het jute vloerkleed oneindig veel combinaties met terra, taupe en groen. Een olijfgroen jute vloerkleed matcht ook nog eens perfect bij jouw urban jungle. Welke kleur jute vloerkleed je ook kiest, de natuurlijke look past perfect bij een lichte vloer.

Natuurlijk vloerkleed lichte vloer

Een retro vloerkleed op een lichte vloer 

Pimp jouw lichte vloer op met een retro vloerkleed. Retro vloerkleden mengen oude en nieuwe invloeden in één vloerkleed. Een ruit of vierkant patroon staat goed bij een lichte vloer, omdat dit voor een speels contrast zorgt. De patronen zijn vaak wit of creme gekleurd, wat mooi staat bij de basis van de lichte vloer. Of je gaat voor een opvallendere kleur, zoals okergeel of baby roze. Je bent hier nog helemaal vrij in! Welke kleur retro tapijt het ook mag worden, het staat hoe dan ook lekker funky.

Een crème vloerkleed bij lichte vloer

De ondergrond in jouw woonkamer is lichtbruin gelamineerd. Je houdt van rust en warmte in huis. Dit is terug te zien in zachte kleuren en materialen. Welk vloerkleed past bij dit type woonstijl en de lichte vloer? Kies een vloerkleed die de sereniteit in huis behoudt. Crème- of wit kleurige tapijten zijn uitermate geschikt. Overweeg een hoogpolig of wollen vloerkleed voor de zachte look en feel. Voor een nog knusser geheel! Voeg daar meteen een zacht schapenvacht aan toe voor over een luie stoel. Deze aaibare accessoire maakt de combinatie van de lichte vloer en het vloerkleed helemaal af!

Een koeienhuid tapijt op een lichte vloer

Heb je een lichte vloer en zijn donkere tinten jouw favoriet? Kleur bekennen is oké! Schaf een zwart of donkerbruin vloerkleed aan bij een lichte vloer. Je kunt gaan voor een koeienhuid tapijt, waar crème en zwart op samenkomen. Dierenhuid? Ja, gemaakt van goede kwaliteit leer of faux leer haal je een echte eyecatcher in huis. De perfecte stoere aanvulling op een industriële inrichting. Of je nu een lichte vloer van laminaat, vinyl of tegels hebt, een vloerkleed van koeienhuid past altijd bij deze materialen. 

Heb je een industriële, hotel chique of klassieke woonstijl en ontvang je graag stijladvies van onze vloerkledenspecialisten? Lees hier welke vloerkleden voor een donkere vloer geschikt zijn!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!