Welk vloerkleed op een donkere vloer?

Een donkere vloer kan stoer en tegelijkertijd erg sfeervol zijn. Feit blijft wel dat de ruimte met een donkere vloer al snel kleiner kan ogen, mits er goed is nagedacht over andere factoren. Licht, contrast en kleuren zijn cruciaal als je goed weg wilt komen met een donkere vloer. Een woonitem dat met een donkere vloer niet kan ontbreken, is een vloerkleed. Het uitkiezen van een vloerkleed op een donkere vloer kan wellicht wat haken en ogen hebben. In dit artikel vertellen we je precies welke kleur vloerkleed past bij een donkere vloer en hoe je jouw donkere vloer kan laten stralen!

Opvallen met een vloerkleed op een donkere vloer

Wil je dat jouw vloerkleed dé eyecatcher is van de ruimte? Zorg er dan voor dat de kleur van het vloerkleed in contrast staat met de vloer. Met een donkere vloer betekent dit dus dat je voor een lichter vloerkleed kiest. Let wel dat het contrast niet té groot wordt, zoals met zwart en wit. Dit kan namelijk nogal kil overkomen. Zoek daarom de middenweg op met bijvoorbeeld een grijs vloerkleed. De kleur grijs biedt vele mogelijkheden, gaat in vele tinten en kan ontzettend veel in de ruimte betekenen! Afhankelijk van de basiskleuren waar je mee werkt in de ruimte, kom je ook met een beige vloerkleed aardig uit de voeten!

Zachte look en feel: wollen vloerkleed donkere vloer

Een donkere vloer is chique en elegant, maar kan desondanks wat hard ogen. Wil je dat harde randje minimaliseren dan zit je met een wollen vloerkleed helemaal goed. Wol is niet alleen zacht voor de voeten, het geeft meteen een huiselijke en warme sfeer aan iedere ruimte.

Heb je liever dat bepaalde kleuraccenten in de ruimte naar voren komen, omdat je dat ene, leuke woonaccessoire een plekje wil geven in huis? Als je wilt dat jouw vloerkleed de kleuren in huis versterkt, geldt ook hier de vuistregel: ga niet voor een te donker vloerkleed. ‘Black on black’ is een fantastische modetrend, maar minder succesvol in een interieur. Het zou immers zonde zijn als het vloerkleed compleet wegvalt in de kleur van de vloer. Met een vintage vloerkleed blauw haal je een karakteristiek vloerkleed in huis dat prachtig kleurt bij hout en bruintinten. Het biedt voldoende contrast tegen de donkere vloer en fleurt de ruimte binnen een handomdraai op!

Zo combineer je een vloerkleed met een donkere vloer

Zoals eerder benoemd, moet je ervoor waken dat de contrasten te groot worden. Het contrast tussen de vloer en de muur kan je doorbreken door een vloerkleed te kiezen dat qua kleur tussen beiden in zit. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de bank. Twijfel je over de kleur? Lees hier wat voor kleur vloerkleed het beste past in jouw interieur.

Hoe kan je een ruimte nog meer oplichten? Precies, met licht dus! Afhankelijk van de hoeveelheid daglicht die het huis binnendringt, kan je dit verder aanvullen met sfeerverlichting. Niet alleen zorgt dit voor een aangename sfeer, het leidt de aandacht af van de donkere vloer. Bij binnenkomst ligt de aandacht niet langer volledig op de donkere vloer, maar wordt jouw blik gevangen door het licht. Hierdoor lijkt een ruimte optisch groter. 

Welke maat vloerkleed bij een donkere vloer?

Nu je een kleurkeuze hebt kunnen maken voor een vloerkleed bij een donkere vloer, beland je meteen in het volgende dilemma: ‘welke maat vloerkleed is geschikt?’. Je hebt natuurlijk niet voor niks voor een donkere vloer gekozen. Je wilt dat jouw donkere vloer ten alle tijden goed tot zijn recht komt. Heb je een wat kleinere woonkamer, is het niet heel raadzaam om een groot vloerkleed neer te leggen. Het vloerkleed bedekt het grootste gedeelte van de ruimte en zorgt ervoor dat jouw prachtige donkere vloer dus voor een groot deel verdwijnt. Zonde! We adviseren je dan ook om vooraf het formaat door middel van schilders tape op de vloer uit te lijnen. Zo heb je direct een beeld van hoe groot het vloerkleed moet zijn en wat dit met de ruimte doet! Misschien kom je wel tot de ontdekking dat je graag eens een keer iets anders wilt en kies je voor een rond vloerkleed.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!