26-07-2017 · 4 min. leestijd

Botanisch interieur: welk vloerkleed past bij jou?

Dat een botanisch interieur hot and happening is hoeven wij jou vast niet meer te vertellen. Deze prachtige, groene woontrend zien we al wat langer voorbij komen en is bijna niet meer uit de woon-magazines weg te slaan. Hoe je een botanisch interieur herkend? Heel simpel. Kleurrijke prints in combinatie met natuurlijke materialen én uiteraard een overvloed aan verschillende planten. Je favoriete rotan fauteuil staat voor je klaar om je na een lange dag een comfortabele zit aan te bieden.

Een fijn kenmerk aan de botanische woontrend is dat de basiskleur groen heel makkelijk te matchen is met grijs- en blauwtinten. Gelukkig zien wij steeds vaker de botanische interieurstijl ook terugkomen op de grond. Is het niet zonde om een plant op de grond te leggen? Welnee! Het is geen echte plant, maar een vloerkleed. Binnen de botanische interieurstijl zijn er een aantal vloerkleden die zich in jouw huis helemaal thuis zullen voelen.

jute vloerkleed botanisch interieur

Vloerkleed botanisch

Er zijn genoeg mogelijkheden als je voor een botanische look wilt gaan op je vloer. Heb je jouw muur groen geschilderd en wil je daardoor de rest van je interieur rustig houden? Kies dan voor een katoenen vloerkleed botanisch of een wollen vloerkleed! Zowel een katoenen vloerkleed als een wollen vloerkleed zijn een rustgevende basis én zijn zeer gemakkelijk te combineren! De groene kleur aan de muur kan je matchen met designs in lichte kleuren. Zo kan je bijvoorbeeld een zacht schapenvacht op de bank neerleggen. Heb je meer natureltinten in huis? Dan is het goed om deze te doorbreken met kleuraccenten zoals blauw, oranje of geel.  

Heb je gekozen voor een neutrale kleur op de muur zoals bijvoorbeeld wit of grijs, dan kan je ervoor kiezen om meer kleur in huis te brengen. Dit kan je doen middels woonaccessoires of een bohemian vloerkleed in de kleurtinten groen en/of blauw. Krijg je maar geen genoeg van kleur? Ga dan all-in! Als tip willen we je graag meegeven om in dezelfde tinten te blijven. Op die manier zorg je ervoor dat jouw botanische interieur wel een geheel blijft.

Stylingtips voor met een bohemian vloerkleed

Vind jij dat ene bohemian vloerkleed fantastisch en kan je die niet aan je voorbij laten schieten? Dan wordt jouw interieur natuurlijk compleet aangepast zodat jouw vloerkleed het middelpunt van de belangstelling is. Je botanische woonkamer voorzie je van een tropische kamerplant zoals de boomvaren en een palm. Net alsof je op Ibiza bent en verkeert in een oase van rust. Ligt jouw bohemian kleed te pronken in de ‘wat-minder-grote’ slaapkamer? Hang en plaats dan wat kleine plantjes zoals een cactus of een varen. Het interieur kan je verder leuk combineren met koperachtige, vintage accessoires en natuurlijke materialen zoals rotan, hennep of jute. Wist je dat bohemian vloerkleden niet helemaal bestaan uit vloerkleden met een plantenprint? We maken zelfs een vloerkleed van een plant! Het neerleggen van een jute vloerkleed draagt perfect bij aan de botanische sfeer! Gemaakt van een plant en verwerkt tot een vloerkleed. Hoe kan het toch allemaal?! Wist je dat een jute vloerkleed ook wel de ‘golden fiber’ wordt genoemd? Jute is goudkleurig en brengt met de kleur al een warme en fijne ambiance. Dus wie wordt nu het zonnetje in huis?

jute vloerkleed rond
botanisch interieur tuin

Bohemian vloerkleed 

Laten we nog een natuurlijk materiaal toevoegen een de bohemian vloerkleden! Eerder hebben we het al laten vallen, maar ook katoenen en wollen vloerkleden kunnen mooi gecombineerd worden in een botanische woonstijl. Alle natuurlijke vloerkleden zijn super populair om een echte bohemian sfeer in huis te halen! Bohemian vloerkleden kunnen tevens perfect gecombineerd worden met dierenhuiden en dierlijke woonaccessoires. Wil jij je bohemian interieur doortrekken naar buiten? Dat kan! Met een bohemian buitenkleed haal jij hetzelfde sfeertje van binnen naar buiten! Buitenkleden zijn dankzij het materiaal polypropyleen weersbestendig en kunnen daarmee perfect buiten blijven liggen. Zelfs tijdens de meest tropische regenbui!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!