Hanglampen

Grote oppervlaktes belicht je gemakkelijk met hanglampen, kies bijvoorbeeld voor een hanglamp boven je eettafel, ...

1 - 0 van 0 producten

De hanglamp kan dienen als pronkstuk in de studeerkamer, de algehele sfeer verhogen in de woonkamer of de zithoek in de keuken net wat extra accent geven! Dit zijn slechts een paar voorbeelden waar de hanglamp zoal goed voor is, in welke verschijningsvorm dan ook. 

Toen het licht werd uitgevonden had de hanglamp slechts één functie en dat was het verlichten van een ruimte. Tegenwoordig is de hanglamp veel meer dan alleen een bron van licht. De hanglamp is een designer item geworden. Van open tot dicht, van koper tot papiermache en rond- tot triangelvormig je vindt ze hier!

Laten we daar eens wat licht op schijnen. Voor iedere woonstijl is er namelijk wel een passend design qua lamp te vinden! Wat jouw stijl ook is, Scandinavisch, modern of landelijk, een hanglamp kan een mooi contrast vormen met de rest van de inboedel (of juist zorgen voor de ideale balans). Wat we op het moment veel zien is de industriële lampenkap, maar ook klassieke modellen van natuurlijk materiaal zijn hip. De hanglamp Sofia uit ons arrangement is gemaakt van eucalyptushout en matched goed met andere natuurlijke elementen in een kamer, ideaal te combineren met een landelijke woonstijl!

Met de bron van licht wordt ook veel gespeeld, door te kiezen voor grappige designs als geo-vormige, druppelvormige of triangelvormige lampen. Bij een open lampenkap is de lamp zelf goed zichtbaar. Een wat groter formaat lamp kan hierbij leuk staan! Eigenlijk ben je op zoek naar dé perfecte harmonie tussen de lampenkap en de lamp zelf. Tot slot is de kleur van de lampenkap bepalend. Neem bijvoorbeeld deze arlene hanglamp, het model is wat strakker maar de bronzen afwerking geeft de wat stoerdere lamp tóch een warme touch. Zo zie je maar weer, de afwerking kan een hanglamp een hele eigen sfeer meegeven.

Meervoud is goed!

Wie zegt trouwens dat de keukentafel voldoende wordt verlicht met slechts één hanglamp? Bestel meerdere hanglampen van één ontwerp vul je een kamer met veel licht én een fris design. Zo krijgt bijvoorbeeld de knusse zithoek in de woonkamer nóg meer sfeer. Sommige varianten bestaan vanzelfsprekend uit meerdere hanglampen; deze woonaccessoire zal niemand ontgaan. Is jouw inrichting wat minimalistisch? Koop een ludieke, grote lamp. Dit kan veel doen voor de ruimte en de rust op behaaglijke wijze aanvullen.

Accentueren met licht

Spelen met licht, we kennen het al van de fotografie, maar ook bij het kopen van een hanglamp is dit belangrijk om in je achterhoofd te houden. Experimenteer eens met de compositie (dit geldt overigens ook voor meerdere lampen)! Waar mag het accent op komen te liggen in de leefruimte? De plek van een hanglamp en een (open) model kunnen een kamer veel ruimtelijker doen lijken. Erg leuk voor kleine ruimtes!

Waar hang je een lamp aan op?

Ooit nagedacht over de draad waar een lamp aan hangt? Soms wordt hier binnen een design al over nagedacht maar wellicht ook een leuke ‘do it yourself’. Een simpele hanglamp krijgt al snel een industriële uitstraling door deze op te hangen aan een dikke zwarte kabel of een katrol. Het draad van de lamp is zelfs een punt van aandacht in de huidige trend, of deze nu dik, dun of van touw is.

Kortom, de stijlvolle hanglamp is een woonaccessoire die niet meer weg is te denken in het geheel. Het maakt een ensemble aan meubels compleet. Bestel een open antieke, dichte stoere of pastelkleurige, ronde lamp. De ideale hanglamp geeft jou in ieder geval het gevoel van verlichting!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
23.468 klantbeoordelingen | 9.2 / 10
Niks missen? Volg ons!