Top 10 Perzische tapijten

Benieuwd welk tapijt jouw interieur meer sfeer zal geven? Bekijk dan eens onze Perzische tapijten! Om je een beeld te geven welke tapijten wij hebben, hebben wij een overzicht gemaakt van de 10 meest gewilde Perzische tapijten van dit moment!

1 - 10 van 10 producten

Benieuwd welk tapijt jouw interieur meer sfeer zal geven? Bekijk dan eens onze Perzische tapijten! Om je een beeld te geven welke tapijten wij hebben, hebben wij een overzicht gemaakt van de 10 meest gewilde Perzische tapijten van dit moment!

De populairste Perzische tapijten van dit jaar

Een top 10 is voor veel mensen echt een inspiratiebron voor hun huis. Ben jij zelf op zoek naar inspiratie? Laat je inspireren en ontdek hoe jij met prachtige kleuren en een Perzisch vloerkleed jouw interieur zo veel meer sfeer kan geven. Zo kun je in onze top 10 zien dat de kleuren blauw en rood goed samen gaan.

Wat maakt een top 10 Perzische tapijt zo speciaal?

Het verhaal van een Perzisch tapijt is vaak een reis door de tijd. Om het verhaal beter te begrijpen gaan we meer dan 2500 jaar terug in de tijd, waar de tapijten met de hand werden gemaakt. Hierbij gaan we terug naar de tijd van het Perzisch Rijk. In die tijd was het Perzisch tapijt een schat aan vermogen in huis. Tegenwoordig speelt de moderne tapijtindustrie nog steeds een grote rol in vele huishoudens. Waar vroeger een Perzisch tapijt onbetaalbaar was, zijn de meeste Perzische tapijten nu betaalbaar en kunnen ze in grotere getallen geproduceerd worden.

Prachtige kenmerken die terugkomen bij een Perzisch tapijt zijn de vervaardiging en designs, die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Je haalt met een Perzisch vloerkleed echt vakmanschap in huis! De prachtige designs die vol staan met talloze kleuren, unieke ontwerpen en oog voor detail, geven jouw interieur net dat beetje extra waar vele huishoudens van dromen. Je haalt met een Perzisch tapijt niet alleen een design vloerkleed in huis, maar ook een prachtig multicolor vloerkleed.

Een Perzisch tapijt in de top 10 is beschikbaar in vele soorten

Waar vroeger alles met de hand werd gemaakt, wordt er hedendaags gebruik gemaakt van moderne technologie. Dit betekent niet alleen meer variatie in bijvoorbeeld de kleur van jouw tapijt, ook in soorten en maten. Populair in de top 10 zijn de tapijten met een medaillon. Echter doet een patchwork vloerkleed het ook goed in de top 10 van Perzische tapijten. Of wat dacht je van een rond Perzisch tapijt? Een vloerkleed hoeft niet altijd een hoek te hebben, want ronde vloerkleden doen zeker niet onder!

Ga voor kwaliteit met een van de top 10 Perzische tapijten

Net benoemden wij al de positieve kenmerken van Perzische tapijten. Om je een nog beter beeld te geven waarom deze Perzische tapijten thuis horen in de top 10, bespreken wij het detail van de top 10. Opvallend aan de top 10 is dat heel veel Perzische tapijten een rood tintje hebben. Vroeger stond het Perzisch rood symbool voor moed en vreugde. In Azië staat de kleur rood nog steeds symbool voor geluk. Een ander eigenschap dat veel terugkomt in de top 10, is het medaillon in het midden van een Perzisch vloerkleed. Het medaillon staat voor geluk en welzijn. Bij kleinere medaillons zie je dat het tapijt meer wordt opgevuld met symbolen. De rode kleur en prachtige designs slaat ook aan in de Westerse cultuur. Het is dan ook niet gek dat onze top 10 Perzische tapijten gevuld is met rode tapijten met een medaillon. Veel Perzische tapijten hebben een vintage uiterlijk. Bekijk daarom ook onze 10 vintage vloerkleden!

Veelgestelde vragen over 

  • Een Perzisch tapijt is een handgeweven tapijt afkomstig uit het oude Perzië. Perzische tapijten hebben een rijke geschiedenis en staan bekend om hun vakmanschap, verfijnde ontwerpen en hoogwaardige materialen.
  • Van oorsprong werden Perzische tapijten met de hand geweven door ambachtslieden, vaak met behulp van traditionele weefgetouwen. Tegenwoordig kunnen Perzische tapijten ook machinaal worden vervaardigd. Hoewel dit geen originele Perzische tapijten zijn, zijn ze even mooi versierd, een stuk betaalbaarder en passend bij de stijl van nu.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!