Rond Perzisch tapijt

Voeg meer kleur toe in huis met een rond Perzisch tapijt! Deze Oosterse invloeden zorgen voor de nodige warmte en knusheid in jouw inrichting. Ontdek snel het ruime assortiment in ronde Perzische tapijten!

1 - 10 van 10 producten

Breng Oosterse sferen in huis met een Perzisch vloerkleed rond! Onze ronde Perzische tapijten zijn geïnspireerd op de originele handgeknoopte tapijten uit het oude Perzië. Die hebben we natuurlijk wel in een modern jasje gestoken om het toegankelijker te maken voor verschillende woonstijlen. Lichte materialen, verfrissende kleurencombinaties en hedendaagse designs kenmerken onze ronde Perzische tapijten. Bovendien zijn ze een stuk betaalbaarder! Ben je net zo gecharmeerd van deze unieke schatten met een rijke historie? Lees dan snel verder!

De oorsprong van een Rond Perzisch tapijt

Perzische tapijten komen oorspronkelijk uit Perzië, het gebied vanaf Centraal- en Zuid-Azië tot aan het Midden-Oosten. Deze streek is niet voor niks de plek waar de vertellingen van 1001 nacht hun oorsprong vinden. Net zoals de verhalen zijn onze ronde Oosterse tapijten sprookjesachtig, kleurrijk en dragen zij een bijzondere historie. Van generatie op generatie wordt deze ambacht doorgegeven, wat maakt dat ieder exemplaar uniek is. Een rond Perzisch tapijt kan je daarom ook bestempelen als kunst. Vroeger werden deze kleden al gebruikt om heiligdommen te versieren. Later werden Oosterse tapijten door handelslieden meegenomen als handelswaar en maakten deze prachtige ornamenten hun intrede in de rest van de wereld.

Een rond Perzisch tapijt is een soort die valt onder de bredere term Oosterse tapijten. De twee liggen erg dicht bij elkaar. Een Perzisch tapijt zonder pool draagt de naam kelim. En dan bestaat er ook nog een berber vloerkleed. Deze vloerkleden worden vaak gemaakt van wol en komen oorspronkelijk uit Arabië. Vaak kan je dit verschil zien aan de weeftechniek, kleuren en patronen.

Perzisch tapijt rond in allerlei maten

Een Perzisch tapijt rond is in ons assortiment verkrijgbaar in verschillende maten, waarbij de meest gangbare maten 120cm, 160cm en 200cm zijn.  Het kleinste formaat is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Denk maar eens aan een kinderkamer vloerkleed of een voerkleed in de speelhoek. Een Perzisch tapijt rond fleurt de ruimte op en zorgt ervoor dat de kleintjes fijn kunnen spelen op een zachte ondergrond. Ook loungehoekjes geef je een compleet nieuwe look met de toevoeging van een rond Perzisch tapijt. De grotere maten zijn goed te plaatsen onder de eettafel of bij de bank. De ronde vorm is een speelse toevoeging op de rechte lijnen in huis en komt de ruimtelijkheid ten goede.

Ook zijn de ronde Perzische tapijten verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Binnen ons assortiment is er een ruime keuze aan traditionele exemplaren met een gecentreerd medaillon en een kleurencombinatie van rood en blauw. Ook modernere uitvoeringen bieden wij aan met een vervlogen uitstraling en/of pastelkleuren. Zo vind je altijd iets wat bij jou past! Ben je er nog niet helemaal over uit? Dan kan je zelfs kiezen voor een patchwork vloerkleed waarin grote vakken zijn afgewerkt met verschillende prints. Daarmee haal je dus een echte eyecatcher in huis!

Hoe stijl je een Perzisch rond tapijt?

Een Perzisch rond tapijt is een prachtige vorm van decoratie in huis. Stem jouw Perzisch rond tapijt af op het interieur, zodat het vloerkleed een mooi geheel vormt met de rest van de inrichting.

Je denkt misschien aan een klassieke inrichting als je denkt aan een Perzisch tapijt. Tegenwoordig gaat het goed samen met véél meer stijlen. Een Perzisch tapijt heeft een sierlijk patroon dat voor meer warmte en gezelligheid kan zorgen in je interieur. Zeker als je een modern interieur hebt, kan een Perzisch rond tapijt een echte eyecatcher in huis zijn. Ook in een industriële inrichting kunnen Oosterse toevoegingen voor de nodige warmte zorgen. Ga bijvoorbeeld voor een stonewashed look die deze stoere woonstijl nog meer complementeert!

Veelgestelde vragen over 

  • Een Perzisch tapijt is een handgeweven tapijt afkomstig uit het oude Perzië. Perzische tapijten hebben een rijke geschiedenis en staan bekend om hun vakmanschap, verfijnde ontwerpen en hoogwaardige materialen.
  • Van oorsprong werden Perzische tapijten met de hand geweven door ambachtslieden, vaak met behulp van traditionele weefgetouwen. Tegenwoordig kunnen Perzische tapijten ook machinaal worden vervaardigd. Hoewel dit geen originele Perzische tapijten zijn, zijn ze even mooi versierd, een stuk betaalbaarder en passend bij de stijl van nu.
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!