16-10-2020 · 5 min. leestijd

Inspiratie: Vloerkleed babykamer

Ben jij in verwachting en komt de kleine er binnenkort aan? Dan wil jij natuurlijk dat de babykamer er tiptop uitziet. Een baby vloerkleed kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Het is dan ook niet gek dat jonge ouders in Google typen: ‘Vloerkleed babykamer’. Want welke ouder wordt er nou niet enthousiast met het inrichten van de babykamer?! Laat je daarom inspireren op het gebied van het baby speelkleed en ontdek welke het beste past bij jouw interieur.

Baby’s slapen beter met een baby vloerkleed

De gezondheid van een baby is de grootste zorg van iedere ouder. Een van de belangrijkste kenmerken die een grote rol spelen bij de gezondheid van baby's is hun nachtrust. Hoe verbeter je een baby zijn of haar nachtrust? Een manier om de nachtrust van een baby te verbeteren is door het interieur van een babykamer rust uit te laten stralen. Hier kan een baby vloerkleed een goed hulpmiddel zijn!

Babykleed

Een baby vloerkleed heeft met zijn zachte kleuren een positieve werking op het interieur van een babykamer. De zachte kleuren hebben namelijk een rustgevend karakter. Populaire kleuren die terugkomen in een baby vloerkleed zijn roze, lichtblauw en grijs. Een lichtblauw vloerkleed past goed bij een jongenskamer. De blauwe kleur zorgt voor rust en geeft een vertrouwd gevoel. Een roze kleur past goed in een meisjeskamer. Een roze vloerkleed straalt liefde en kalmte uit. Last but not least hebben we een grijs vloerkleed. Grijs is neutraal, rustgevend en tijdloos, waardoor een grijs vloerkleed perfect pas in elk kinderkamer. Dit maakt de grijze kleur perfect als babykamer vloerkleed. 

Speelkleed baby groot voor drukke baby’s

Merk jij al vroeg dat je baby een druktemakertje is en veel ruimte nodig heeft? Dan is een speelkleed baby groot echt iets voor jouw baby! Met een groot speelkleed wordt een groot stuk van de vloer voorzien van een zachte ondergrond. Hierdoor kan je baby kruipen of spelen op een zacht ondergrond. Een ander positieve eigenschap van een speelkleed baby groot is de uitstraling. In een babykamer staat een baby speelkleed namelijk prachtig. Een speelkleed geeft vaak de finishing touch en tovert een saaie standaard kamer om tot een sfeervolle babykamer.

Speelkleden staan bekend om hun speelse eigenschap. Een baby kan namelijk spelen op een baby speelkleed. Neem bijvoorbeeld een auto vloerkleed. Hierop staan verschillende wegen waar jouw kleintje met een speelgoedautootje overheen kan rijden. Een auto kleed wordt ook wel een verkeerskleed genoemd. Hoe groter het speelkleed, hoe meer plezier ze eraan beleven. Het is dan ook niet gek dat tegenwoordig een speelkleed baby groot populair is, want grote speelkleden slaan gewoon goed aan bij baby’s en jonge kinderen. En ja welk kind houdt er nou niet van groot?

Een babykamer vloerkleed is mooi met een motief of dieren printje

Je bent online het internet aan het afspeuren naar een passend babykamer vloerkleed, maar je weet niet waar je moet beginnen. Veel jonge ouders lopen tegen dit probleem aan. Veel jonge ouders zijn namelijk op zoek naar vloerkleden, die een babykamer voorzien van rust en tegelijkertijd de babykamer opfleuren. Als we om ons heen kijken dan zien wij dat er online veel gezocht wordt naar vloerkleden met een motiefje of een dierenprintje.

baby-speelkleed vloerkleed-babykamer

Laten we beginnen bij een motief op een vloerkleed. Zo zijn er vele voordelen te benoemen aan een motief. Van motieven kunnen kinderen vrolijk worden en het kan educatief werken voor een kind. Zo leren jonge kinderen de namen van de motieven op een vloerkleed. Ook bij dieren is dit het geval. Een van de populairste motiefjes op een babykamer vloerkleed is een wolkje. Wanneer je naar een wolk kijkt, merk je hoe rustgevend dit kan zijn. Ditzelfde werkt ook voor baby’s. En natuurlijk komt een wolkje dan ook terug op een babykleed. Laat je baby lekker slapen met een wolkjes vloerkleed.

Net als bij motieven zijn er ook positieve eigenschappen bij dieren, die ten goede komen voor jouw baby. Een van de belangrijkste eigenschappen die een dieren vloerkleed te bieden heeft is vertrouwen. Neem bijvoorbeeld een olifanten vloerkleed. Een olifant staat bekend als groot en zachtaardig en is bovendien erg beschermend over haar kleintjes. Dit gevoel komt ook terug bij baby vloerkleden, waar de olifant een vertrouwd en veilig gevoel aan baby's.

Naast de olifant zijn beren gewilde dieren op een vloerkleed. Een beren vloerkleed is super populair! Beren zijn misschien wel een van de populairste knuffeldieren die een baby kan wensen in zijn of haar kamer. De naam zegt het al: ‘knuffelberen’. Beren zijn extreem knuffelbaar, lekker zacht en zien er ook nog eens leuk uit! Overigens geven beren net als olifanten een vertrouwd gevoel mee. Of je nu een olifant of beer neemt op een vloerkleed, een babykamer vloerkleed is een goede keuze! 

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt, lees hier woonkamer vloerkleden inspiratie en hallo voorjaarstuin!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!