04-12-2018 · 2 min. leestijd

3 tips voor een vloerkleed in de kinderkamer!

Je bent begonnen met het inrichten van de baby of kinderkamer maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Geen paniek! Wij hebben alvast 3 tips voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder en ontdek de voordelen van een baby of kinderkleed!

Heerlijk zacht vloerkleed

Voordat de baby zijn eerste stapjes zet, begint hij met rollen en kruipen. Hoe fijn is het als hij dat op een fijne, zachte ondergrond kan doen? Een zacht vloerkleed in de de babykamer is dan ook heerlijk voor de baby die er naar hartenlust op kan rollen, kruipen en liggen.

Ook voor oudere kinderen is het fijn als ze warm en zacht op hun kamer kunnen spelen op een speelkleed of speelmat. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de hoogpolige kindercollecties Huggy of Jungle.

Een echte sfeermaker in huis

Vaak is het wiegje of bed het middelpunt van de baby-, of kinderkamer. Deze zet je extra op een voetstuk door er een mooi kindervloerkleed (deels) onder te leggen. Zorg hierbij wel dat je niet kunt struikelen over de randen van het speelkleed of speelmat wanneer je door de kamer loopt.

Naast de praktische voordelen is een kindervloerkleed in de kinderkamer vooral een mooie eyecatcher en kan het de fantasie van je kleintje goed stimuleren. Draaide jouw baby meerdere pirouetten in de buik tijdens de zwangerschap? Moedig de danskunsten aan en kies een vloerkleed met een ballerina erop! Zie jij in de oogjes van jouw baby’tje dat je te maken hebt met een echte dromer? Prikkel die fantasie nog eens extra met een vloerkleed vol eenhoorns, dinosaurussen of zeemeerminnen.

kindervloerkleed zacht fluffy vloerkleed

Hoog knuffelgehalte 

Ook zijn dieren altijd graag geziene gasten in de baby-, en kinderkamer. Een speelkleed met olifanten, honden, giraffen, beren en zelfs pinguïns hebben een hoog knuffelgehalte en zorgen voor een gezellige beestenboel. En natuurlijk zijn daar ook vloerkleden voor de traditionele kinderkamer in babyblauw en zachtroze. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Waaraan voldoet een geschikt kinderkleed?

Een geschikt speelkleed voor de kinderkamer is een zacht, liefst hoogpolig vloerkleed. Je wilt natuurlijk wel dat de kamer zo veilig mogelijk is, daarom is een antislip vloerkleed aan te raden. Deze leg je onder het vloerkleed, zodat je niet over het kleed uit kan glijden. 

Een ander essentieel punt voor de kinderkamer is de hygiëne. Het is wel zo fijn als het speelkleed gemakkelijk schoon gehouden kan worden met de stofzuiger. Bij vloerkleden van wol of synthetische stoffen hoef je tevens niet bang te zijn voor eczeem of andere allergische reacties bij je kleintje daar deze hypoallergeen zijn.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!