09-08-2019 · 3. min leestijd

Nieuw schooljaar, nieuwe kinderkamer

Nog drie weken en de schoolvakantie is alweer voorbij. De zomervakantie is een periode van ontspanning, maar ook een moment om je kind voor te bereiden op een nieuw schooljaar. Graag geven we je inspiratie om samen met je kinderen deze zomer op relatief simpele wijze de kinderkamer mee te laten groeien.

Kinderkamer vloerkleed make-over

Voor je het weet gaan ze op zichzelf wonen. Kinderen groeien hard en je wil ze een ruimte geven die met ze meegroeit. Echter kan de smaak van kinderen nogal wispelturig zijn en het laatste wat je wil is elke zomer een kamer opnieuw moeten schilderen want ‘Ja mam deze kleur is echt stom’. Een kinderkamer inrichten kan dus lastig zijn, kinderen zelf zijn nog aan het ontdekken wat hun smaak is en waar ze hun spullen kwijt kunnen. Het verstandigste is dus om te werken met accessoires en kleur details. Een vloerkleed kan in een handomdraai een verschil maken in de kinderkamer.

jongens-vloerkleed

Inrichting vloerkleed kinderkamer

Bij het inrichten van de kinderkamer zijn een aantal belangrijk zaken om in gedachte te houden. Kinderen hebben een kamer nodig waar ze zich veilig voelen, waar ze zich kunnen concentreren op hun huiswerk maar waar ze ook ruimte hebben om te ontspannen. Ze studeren er, slapen er en spelen er. De grootste uitdaging is misschien nog wel het vinden van de juiste balans tussen deze drie facetten en er een stijlvol samenhang van te maken. Het plaatsen van een vloerkleed kan helpen bij het creëren van deze verschillende ruimtes in één kinderkamer.

Jongens vloerkleed kinderkamer make-over

Jonge jongens starten dit jaar weer met een nieuw schooljaar en een nieuwe (vaak stoerdere) uitstraling. Laat ze het jaar veroveren met een goede basis. Jongens rennen vaak rond op hun blote voeten. Een warm vloerkleed op de grond is dan eigenlijk onmisbaar. Plaats het vloerkleed een stukje onder het bed, en ze staan ’s winters op met warme voeten. Leuk te combineren met een stoer stoeltje of bankje die weer handig is voor hun schooltas. Is je zoon al wat ouder? Helaas moet hij dan huiswerk maken. Een leeg bureau helpt hem om te starten met studeren. Een vloerkleed met een goede bureaustoel creëert een goede basis voor zijn huiswerk. Vooral ronde vloerkleden staan leuk bij een bureau en geven het geheel een speels effect.

Een kindervloerkleed in de jongenskamer hoeft niet vol te staan met printjes van dieren. Ga voor een effen vloerkleed of een blauw vloerkleed met strepen of zigzag patroon.

speelkleed meisjes-vloerkleed

Meisjes kinderkamer vloerkleed

Een eigen kamer kan een belangrijke plek zijn voor een kind. De grootste uitdaging is het vinden van een mooi evenwicht in de verschillende elementen van een kinderkamer. In een meisjes kamer is een wollen vloerkleed een gezellige keuze. 

Is roze de favoriete kleur van je kleine meid, dan is de keuze relatief simpel! Roze vloerkleden zijn er in verschillende maten en kwaliteiten. Laat je dochter op een roze wolk achter en durf te experimenten. Een roze vloerkleed hoeft niet effen te zijn, we hebben verschillende soorten van patchwork, vintage tot retro design waardoor je een relatief stijlvol interieur kan creëren.

Zoals je leest, een make-over van de kinderkamer hoeft niet duur te zijn en kan simpel zijn. Met slechts een paar kleine veranderingen kan je de kinderkamer de make-over meegeven die je wil en laten meegroeien met je kind.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!