05-12-2017 · 2 min. leestijd

Babykamer inrichten? Begin met een kinder vloerkleed

Geef je kleintje een warm welkom in een fris ingerichte babykamer. Creëer een comfortabele speel en lig ondergrond met een fijn vloerkleedje op de ondergrond van de babykamer. In deze blog geven wij daarom een aantal tips om rekening mee te houden wanneer je op zoek bent naar een kindervloerkleed!

“Naar bed, naar bed” zei duimelot…

Wanneer je de babykamer gaat inrichten, zijn er een aantal zaken waar je aan dient te denken. Ten eerste de indeling van de babykamer. Begin met het bepalen van de plek van het wiegje. Zorg ervoor dat je genoeg plek hebt rondom het bedje en dat deze niet naast de verwarming of onder een raam staat. Aangezien het wiegje het prominente stuk van de babykamer is, zet je het nog eens extra op een voetstuk door er een mooi kindervloerkleed onder te leggen. Speelt jou kind graag, kijk dan eens naar onze prachtige speelkleden voor uren speelplezier. Zorg er hierbij wel voor dat je niet kunt struikelen over de randen van het vloerkleed wanneer je met je kleintje door de babykamer loopt.

babykamer vloerkleed roze hart

Veilig is heilig

Want naast de indeling, is ook de veiligheid binnen de kinderkamer van groot belang. Naast het struikelgevaar wil je natuurlijk ook niet uitglijden met je kleintje in de armen. Daarom is het aan te raden om een antislip vloerkleed onder het kindertapijt te leggen. Dit antislip kleed zorgt ervoor dat het vloerkleed niet zomaar verschuift en gewoon blijft liggen op de daarvoor bestemde plek in de babykamer.

Kind kan de was doen

Een ander belangrijk punt binnen de babykamer is de hygiëne. Een vloerkleed dat gemakkelijk schoon te houden is met behulp van een stofzuiger, is de meest praktische oplossing. Daarnaast hoef je met wollen vloerkleden of synthetische vloerkleden niet bang te zijn voor eczeem of andere allergische reacties bij je baby.

Slaap zacht

Voordat je baby de eerste stapjes gaat zetten, bestaat de beweging vooral uit lekker rollen en kruipen. Nu rolt je kleintje net ietsjes lekkerder op een fijne, zachte ondergrond. In de babykamer past dan ook het beste een aangenaam, zacht tapijt waarop je baby lekker kan rollen, kruipen en liggen (en jij na een korte nacht nog even op kunt rusten!).

zacht babykamer vloerkleed

Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd

Maar naast deze praktische zaken, is een vloerkleed in de babykamer vooral een grote inspiratiebron voor de dromen van jouw baby’tje. Draait jouw kleine meerdere pirouetten in de buik tijdens de zwangerschap? Moedig de danskunsten aan en kies een vloerkleed met een prima ballerina erop! Voel jij aan dat jouw baby weleens een rockster of astronaut zal kunnen gaan worden? Creëer een kleinschalige walk of fame in de babykamer door een vloerkleed met sterren of ruimtewezens te kiezen. Zie jij in de oogjes van jouw baby’tje dat je te maken hebt met een echte fantast? Prikkel die fantasie nog eens extra met een vloerkleed vol eenhoorns, dinosaurussen of zeemeerminnen.

Daarnaast zijn dieren altijd graag geziene gasten in de babykamer. Vloerkleden met olifanten, honden, giraffen, beren en zelfs pinguïns- hebben een hoog knuffelgehalte en zorgen voor een gezellige beestenboel in de babykamer. En natuurlijk zijn daar ook vloerkleden voor de traditionele kinderkamer in babyblauw en zachtroze. Laat die kleine maar komen!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!