22-06-2021 · 3. min leestijd

10 voordelen van een klein vloerkleed!

Een vloerkleed in het klein is voor veel mensen het ideale vloerkleed in huis. Herken jij jezelf ook hierin? Hou jij van woonaccessoires die niet groot zijn, maar juist klein en knus? Ontdek en laat je inspireren met het verhaal achter de ‘kleintjes’ in huis. Daarom hebben wij 10 voordelen van een klein vloerkleed voor jou op een rijtje gezet!

1. Kleine vloerkleden zijn een verrijking voor jouw interieur!

Smaken verschillen voor heel veel mensen. Dit is vooral te zien aan de inrichting van een interieur. De een heeft meer klassieke meubels in huis, terwijl de ander meer natuurlijke materialen in huis haalt. Dit maakt een interieur niet minder mooi hoor! Maar om woonartikelen in huis te halen, wil je wel dat bijvoorbeeld het vloerkleed goed aansluit bij de rest van jouw interieur. Stel dat jij iemand bent die veel natuurlijke materialen in huis haalt, dan zijn bijvoorbeeld klein

e jute vloerkleden een ideale match, aangezien jute 100% natuurlijk is en dus echt een verrijking is in een interieur.

Kleine vloerkleden

2. Kleine vloerkleden zorgen voor knusse zithoekjes

In een interieur zien wij steeds vaker dat hoekjes knusser worden. Zo'n ‘knus zithoekje’ creëer je met kleine vloerkleden. Het voordeel van kleine vloerkleden is dat zij niet de gehele woonruimte bedekken. In de woonruimte kun je dus gemakkelijk zo een speciaal hoekje creëren, waarbij je genoeg ruimte over hebt om de rest van jouw interieur te stijlen. Je houdt het dus lekker compact en knus in het hoekje, romantisch hoor!

3. Verklein je uitgaven met een vloerkleed in het klein!

Heel veel mensen vragen zich af wat nou de voordelen zijn van een vloerkleed in het klein? Hier kun je veel redenen voor verzinnen, maar een van de populairste redenen om voor kleinere vloerkleden te gaan, is de prijs van het vloerkleed. Een vloerkleed in het klein is namelijk spot goedkoop! Hierdoor bespaar je op de uitgaven en verzeker je jouw interieur met een prachtig nieuwe woonaccessoire!

4. Een smal vloerkleed past in iedere ruimte

Een enorm voordeel van kleinere vloerkleden is dat je ze gemakkelijk kwijt kunt. Ze passen namelijk overal onder! Plaats een klein vloerkleed onder de poef, bank, bed of tafel en je zult zien dat je eindeloos jouw interieur kunt stijlen. Kleinere vloerkleden kunnen ook smal zijn. Een smal vloerkleed is vergelijkbaar met een loper. Een smal vloerkleed komt dan ook perfect tot uiting in smalle ruimtes. Denk aan ruimtes zoals de gang, de hal of keuken. Tegenwoordig vind je smalle vloerkleden overal. Voor veel mensen zijn daarom gang vloerkleden het meest gewild, aangezien we altijd door de gang lopen om van de ene kamer naar de andere kamer te gaan. Een smal vloerkleed komt ook voor op het balkon. Dit zijn de populaire balkonkleden.

Smal vloerkleed

5. Klein onderhoud nodig voor kleinere vloerkleden

Een groot vloerkleed staat in een woonkamer prachtig! Alleen als je het wilt onderhouden ben je iets langer de tijd kwijt. Beeld je maar eens in als jouw vloerkleed lekker groot is, dat je iets langer de tijd nodig hebt om het te stofzuigen. Kleinere vloerkleden daarentegen gebruiken misschien de helft of zelfs een kwart van jouw tijd om het te onderhouden. Kleinere vloerkleden zijn daarom dus gemakkelijker te onderhouden. Mocht je het kleinere vloerkleed uitkloppen, kun je het gemakkelijk optillen en buiten uitkloppen. Bij een groter vloerkleed moet je er toch iets meer kracht achter zetten.

6. Het vloerkleed klein komt voor in verschillende soorten

Heb jij ooit overwogen om een vloerkleed in huis te halen? Jouw voorkeur gaat uit naar het vloerkleed klein. Echter ben je benieuwd welk vloerkleed in jouw interieur zal gaan passen? Goed om te weten is dat het vloerkleed klein voorkomt in vele soorten. Heb jij thuis een modern of klassiek interieur? Wees gerust! Op elk potje past een deksel! Dit geldt ook voor een vloerkleed. In een klassiek interieur zou een klein vintage vloerkleed prachtig staan. In een modern interieur zijn kleine moderne vloerkleden enorm populair.

Vloerkleid klein

7. Klein vloerkleed beschikbaar in veel ideale kleine formaten

Naast dat een klein vloerkleed beschikbaar is in vele soorten, komt het ook voor in vele formaten. Een heel populair formaat van een klein rechthoekig vloerkleed is het 80x150cm vloerkleed. Dit is misschien wel het meest voorkomende formaat bij een klein rechthoekig vloerkleed.

8. Kleine ronde vloerkleden brengen jouw interieur in een nieuwe dimensie

Kleine rechthoekige vloerkleden zijn populair, maar kleine ronde vloerkleden doen zeker niet onder. Voor veel mensen staan juist kleine ronde vloerkleden perfect in hun interieur. Het voordeel van een klein rond vloerkleed is zijn eigenschap om rechte lijnen te doorbreken. Dit brengt jouw interieur in een nieuw dimensie. Een heel populair formaat is het 100cm rond vloerkleed. Dit kleine ronde vloerkleed staat prachtig onder een bijzettafel of onder de hoekpunt van de bank.

9. Kleine vloerkleden liggen prachtig in een kinderkamer

Wil jij jouw kinderkamer meer sfeer geven? Ontdek dan kindervloerkleden! Veel kleine vloerkleden komen voor in een kinderkamer. Zo doen kleine hoogpolige vloerkleden het goed in een kinderkamer. Of wat dacht je van een kinderkleed met een dierenprint? Prachtig! Kleine kinderkleden zijn daarom dan ook super populair in een kinderkamer.

Klein vloerkleed kinderkamer

10. Kleine kleurrijke vloerkleden stralen in een interieur!

Kan jouw interieur wel wat meer kleur gebruiken? Ontdek dan kleine kleurrijke vloerkleden! Je hoort het goed, kleurrijk! Kleine kleden zijn ook kleurrijk. Alle kleuren van het kleurenspectrum zijn te zien in een klein kleed. Populaire kleuren zijn een klein terracotta vloerkleed of een klein grijs vloerkleed. Uiteraard zijn er meer kleuren die goed aanslaan in een interieur. Heb jij thuis al een klein vloerkleed? Deel het met ons op onze socials en inspireer anderen met jouw interieur!

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt? Lees hier

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!