11-08-2022 · 3. min leestijd

Tiny house trend! Een klein vloerkleed voor een klein huis

‘All the way from the United States’ kondigen wij een trend aan waar je vast en zeker eerder van hebt gehoord! Less is more en klein maar fijn! Tiny Houses zijn een opkomende trend bestaande uit kleine huisjes met rode puntdaken tot minimalistische wooncontainers. Met een ruimte van 24m² wordt een Tiny House efficiënt en huiselijk ingericht. Een item dat uiteraard niet mag ontbreken, is natuurlijk een vloerkleed! Een klein vloerkleed wel te verstaan. Benieuwd naar wat een vloerkleed klein in jouw Tiny House kan doen? Lees dan snel verder!

Tiny House: vloerkleed klein maar fijn

Het leven in een klein huis zorgt er veelal voor dat je veelal zelfvoorzienend te werk gaat. Dat je minder energie en water verbruikt, is één ding wat zeker is! De kleine leefruimtes worden vaak op prachtige natuurplekken geplaatst en het kleine woonoppervlakte zorgt voor creativiteit en ruimtelijk denken. Het leven in een Tiny House kan dan ook het beste vergeleken worden met een minimalistische levensstijl. Waar natuurlijk wel altijd plek voor is, is een klein vloerkleed! Een Tiny House staat vanwege de kleine ruimte al bekend om de knusse ambiance. Door het neerleggen van een vloerkleed klein wordt deze knusse ambiance versterkt én zorg jij ervoor dat je voeten een zachte ondergrond hebben. Daarnaast heb je door het neerleggen van een klein vloerkleed in één klap een woonkamer- én slaapkamer vloerkleed!

Tiny House inrichten met een klein vloerkleed

Nu je in een kleinere woning gaat wonen kan het wat lastiger zijn om een goed interieur neer te zetten. Het inrichten van een eengezinswoning gaat soms al niet over één nacht ijs. Laat staan voor een ruimte waarin een slaapkamer, woonkamer en keuken worden gecombineerd. Kies je voor een bepaalde woonstijl, dan zoek je binnen deze stijl naar passende meubels en accessoires. Ben je bijvoorbeeld gek op de ruimtelijke en rustige sfeer dat een Scandinavische woonstijl met zich meebrengt? Dan kan een Scandinavisch vloerkleed natuurlijk niet ontbreken. Het is nu eenmaal zo dat in een kleiner huis je minder ruimte hebt om te stylen en deze wel zo praktisch mogelijk wilt indelen. Je kleine woonruimte moet namelijk wel leefbaar blijven. Het hebben van veel bergruimte is dan ook echt een must. Zo is de ruimte onder de trap bijvoorbeeld een perfecte plek! Laat dit niet een loze ruimte zijn en bouw hier opbergkasten onder. Zo kan je perfect je voorraad opbergen. Het enige wat je gelukkig niet hoeft op te bergen is natuurlijk je vloerkleed. Mocht je de inrichting van je Tiny House nog eens willen veranderen, dan kan jouw kleine vloerkleed 80x150cm gerust een nieuwe bestemming krijgen en alsnog de ruimte een fijne ambiance geven. Een fijn voordeel van het neerleggen van een klein vloerkleed is dat deze ook licht in gewicht is. Zo kan je bij het grondig schoonmaken van jouw minimalistische inrichting het vloerkleed klein gemakkelijk optillen!

Jute vloerkleed

Rond klein vloerkleed in inrichting Tiny House vloerkleed

Ondanks dat een Tiny House bekend staat om het kleine en knusse interieur, betekent dit niet dat je de inrichting  van een poppenhuisje moet nabootsen. Gek gezegd kan je misschien maar beter kiezen voor een grotere bank en tafel. Grotere meubels zorgen er namelijk ook weer voor dat de ruimte groter aan voelt. Natuurlijk moet de bank niet de gehele breedte van de gehele woning innemen, maar je begrijpt wat we bedoelen! Wist je dat je met  het neerleggen van een klein rond vloerkleed er ook voor zorgt dat de ruimte optisch wordt vergroot? Een rond vloerkleed neemt minder ruimte in beslag en geeft ruimte! Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan de huiselijke sfeer die je wilt creëren!

Knus Tiny House buitenkleed veranda

Heb jij een Tiny House midden in de natuur? Dan is de bosrijke omgeving natuurlijk jouw gigantische achtertuin. Een fijne omgeving om heerlijk tot rust te komen en te genieten van al het moois dat het te bieden heeft. Voorbij hoppende hazen, rondvliegende bosuilen en een prachtig zakkende zon. In de avonduren zit je graag op je veranda welke, het kan ook niet anders, ook klein van formaat is. Ruim genoeg voor twee heerlijk zittende fauteuils, een klein tafeltje en de nodige accessoires. Wil je meer kleur en sfeer op je veranda aanbrengen, dan is een buitenkleed dé ideale oplossing. Klein van stuk en toch heel sfeervol! Met het neerleggen van een buitenkleed kan jij je binnen interieur verlengen naar je buitenruimte. Je kleine en knusse veranda kleed kan je met een gerust hart op de veranda laten liggen. Buitenkleden zijn gemaakt van kunststofmateriaal en zijn daarmee gemakkelijk in onderhoud en vochtbestendig! Ook voor buiten geldt: een ronde vorm laat de ruimte groter ogen. Onze buitenkleden rond zijn in kleine formaten verkrijgbaar en laten jouw buiteninterieur optisch vergroten.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!