27-08-2019 · 2. min leestijd

Ga voor een klein vloerkleed!

Vloerkleden bestaan, zoals velen waarschijnlijk wel weten, in talloze vormen en maten. Toch blijkt in de praktijk dat we de standaard maten vloerkleed 160x230 cm en 200x290 cm het meest gebruiken en dan met name onder de salontafel en de bank. Dit is hoe we het al jaren doen en dit lijkt nog steeds het uitgangspunt. Toch zien we hierin een verandering. Steeds vaker worden vloerkleden op andere plekken in huis gebruikt, zoals onder de eettafel en in de slaapkamer. Maar, ook op plekjes waar je misschien in eerste instantie geen vloerkleed zou plaatsen: dat ene kleine halletje, die smalle gang of ‘loze’ hoek in de slaapkamer. We zien daarom kleine vloerkleden steeds vaker terug komen. Hieronder lees je over verschillende toepassingen van zo’n klein vloerkleed.

Klein vloerkleed in de slaapkamer

Waar kleine vloerkleden vooral erg handig kunnen zijn, is in de slaapkamer. Een vloerkleed creëert veel warmte en gezelligheid. En laat dit nou het het belangrijkste kenmerk zijn van een slaapkamer zijn. Niet allemaal hebben we een immense slaapkamer met ruimte om een groot kleed kwijt te kunnen. En soms is dat ook helemaal niet mooi. Kleine vloerkleden kunnen in dat geval een goede uitkomst zijn! Plaats het kleine vloerkleed naast je bed, voor die mooie lange spiegel of misschien zelfs wel voor je kledingrek. Succes gegarandeerd! Wie stapt er nou niet het liefst ‘s ochtends vroeg met de voeten op een heerlijk zacht klein vloerkleed?! Hoe je kleine vloerkleden ook gebruikt: je bent verzekerd van een hip item waarmee je alle kanten op kunt!

klein vloerkleed keuken vloerkleed klein jute

Kleine vloerkleden voor de gang

De gang is voor veel mensen een doorn in het oog, omdat het lastig kan zijn om deze, relatief smalle, ruimte te stylen. Wanneer je denkt aan kleine vloerkleden voor in de gang, denk je al gauw aan langgerekte, smalle exemplaren: lopers. Deze vullen mooi de ruimte en laten de gang langer ogen. Maar, sommige ruimtes zijn beter gebaat bij een klein vloerkleed. Bijvoorbeeld in een vierkante hal, of om vlak voor een trap te plaatsen. Niet alleen ziet dit er super stylish uit, maar voorkomt het ook glijpartijen op gladde vloeren, mits gebruikt wordt gemaakt van een anti-slip vloerkleed. Mocht je een ruimte hebben waarin zelfs de standaard kleine vloerkleden niet het goede formaat hebben, dan is het mogelijk om een vloerkleed op maat te laten maken.

Vloerkleed klein

Niet alleen in smalle hoekjes en gaatjes kan een klein vloerkleed geschikt zijn. Steeds meer mensen kiezen ervoor om kleine vloerkleden gewoon toe te passen in de woonkamer. Dit kan natuurlijk heel mooi zijn als je een relatief kleine ruimte hebt, of juist als de rest van je interieur al erg aanwezig is. Ook kan een klein vloerkleed perfect dienen als een soort ‘dienblad’ voor een fauteuil of onder een bureau. Hoe je kleine vloerkleden ook gebruikt: je bent verzekerd van een hip item waarmee je alle kanten op kunt!

vintage vloerkleed klein zacht klein vloerkleed
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!